Hvala Djuro do neba!! 
Sta si uradila/o za taj stari crveni pasos..Ja ga nemam..Jel prave problem zbog toga?

Sta si uradila/o za taj stari crveni pasos..Ja ga nemam..Jel prave problem zbog toga?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Mislim brine me da li ce dobiti vizu,obzirom da je student od 31 godinu..Do sad smo vadili potvrde da ga ja izdrzavam i nije bilo problema sa sengenom..Mada ovamo bojim se da ce biti..Tesi me cinjenica sto je dete na njegovom pasosu,pa kontam da ce misliti da je to plus,ne bi valjda ostavili dete..Jao mnogo novca iziskuje cela ta prica obzirom na toliku kolicinu neizvesnosti!!
jel moze neko da mi kaze da li se moze putovati iz francuske ,u kojoj sam trenutno, u druge zemlje sengena,samo sa njihovim recipiseom ( zahtev za izdavnje boravisne karte na koju cekam),naravno vazecim....jer mi je viza u pasosu istekla...jel ima nekko nekakva iskustva?
putovao bih avionom u spaniju...

Prvoslicna situacija! zna li neko kako treba da glasi tekst tog garantnog pisma? da li treba negde da se overi?
naj ko ti salje mora imati prihode koji se vide u poreskoj izjavi(forologiki dilosi) a koju ce ti verovatno traziti ili licnu kartu (njegovu) posto nisi u srodstvu.ako to nema neka ti posalje neko njegov ko ima.drugo:u prvom delu se popunjavaju podaci i to zna svaki grk da popuni.u drugom delu ja pisem:izjavljujem da hocu da ugostim petra petrovica rodjenog01.01.19.. sa brojem pasosa 123456 u svojoj kuci u atini u vremenskom periodu od 15 dana.onaj ko salje potpisuje ovu izjavu u policiji ili u KEP(kentro eksipiretisis politon) prilikom overe i taj pecat se zove GNISIO IPOGRAFIS (originalan potpis) i to znaju svi grci.poslao sam do sada tridesetak ali su me jednom zvali iz ambasade a jednom trazili poresku izjavu.poslao sam roditeljima pre mec\secak dana i dobili su individualnu besplatnu vizu za posetu.posto se (ppretpostavljam) radi o mladim osobama, u ambasadi ce vam traziti papir vise...ima velike razlike kad se salje rodbini ili prijateljima.rodbini saljem poziv-gar.pismo a prijateljima i poresku izjavu i kopije licnih dokumenata.napominjem da to sve saljem e-mail-om.moze i faks...Dovoljno JAKA garancija rešava SVE !
Šta mislim pod tim ? .....verovatno su oni koji su slali garanciju prvi put bili nezaposleni, imali neku hipoteku itd... E sad, je već mnogo teže sledeći put, pošto imaju u kompjuteru da je odbijena, i sad sve gledaju MNOGO strože ...
Kao moguć problem vidim i to što oni prilikom podnošenja zahteva za vizu ovde traže i da su roditelji zaposleni. Ti papiri se mogu...da tako kažem ''frizirati'', oni to nemaju načina da provere, ali traže na uvid prilikom podnošenja zahteva za vizu ....