Sve što vas zanima u vezi s vizama!

• Začetnik teme Začetnik teme Kalamity Jane
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
[Popunjavaš onoliko zahteva koliko imaš pasoša. Pošto su deca upisana u tvoj pasoš, u zahtevu postoji rubrika gde upisuješ njihova imena.
Treba ti jedno garantno pismo na kome su brojevi tvog pasoša (i ostali traženi podaci) i pasoša tvoje žene

Zahvaljujem Zokiju i mobilnom na konkretnom odgovoru

Potreban mi je savet! Zakazala sam predavanje zahteva za madjarsku vizu, putujem turistički na 5 dana, imam sva dokumenta, radim u školi, doduše pod ugovorom, ali to u potvrdi iz škole nigde ne piše već samo prosečna zarada i otkad radim, tako da mislim da neće biti problem. E, ono što me zanima je da li je vaučer iz turističke agencije neophodan. Putujem sa prijateljem, koji je iz Norveške i on je rezervisao hotel preko interneta, dakle, imam potvrdu rezervaciju koju su mu poslali mail-om, ali ne glasi na moje ime, već se samo pominje moje prezime. Da li da uopšte pokušavam sa tim da zatražim vizu ili da otkažem rezervaciju i prosto uplatim aranžman u nekoj turističkoj agenciji? I još nešto, da li bi trebalo da priložim i povratnu kartu za voz, da li to uopšte traže? Ja vas molim, ako neko ima slična iskustva, neka mi što pre odgovori. Hvala unapred!

Imam jedno pitanje.Putujem sa porodicom 18.juna u Sarti,a hteli bi suprug i ja otici na Tasos motorom od 13.-15.juna jer tada je tamo motosusret,a problem mi je viza neznam kako to da izvedem jer na vauceru sto ce mi Grk poslati ili je vec poslao ce da glasi da boravimo od 19.-30.6.Trebala bi mi viza koja omogucava dva ulaska i dva izlaska.Ako neko zna sta da radim pomozite!

Molim sve one kojima istice stari pasos i koji zbog letovanja u inostranstvu i blagovremenog vadjenja viza treba da izvade novi, da mi kazu za koju su se varijantu opredelili - vadjenje novog starog pasosa ili cekanje da pocnu sa izdavanjem novih pasosa.

Strah me je da od 09. aprila, kada stupa na snagu novi Zakon o putnim ispravama, vise necu moci da izvadim novi stari pasos, a da cu na izdavanje novog novog pasosa cekati jako dugo, te necu imati vazecu putnu ispravu za vadjenje vize za Grcku i putovanje u istu.

Zna li neko nesto o opisanoj situaciji?!

Strah me je da od 09. aprila, kada stupa na snagu novi Zakon o putnim ispravama, vise necu moci da izvadim novi stari pasos, a da cu na izdavanje novog novog pasosa cekati jako dugo, te necu imati vazecu putnu ispravu za vadjenje vize za Grcku i putovanje u istu.

Pri tom, moraš misliti i na to da Grci traže pasoš koji važi još 6 meseci - predpostavljam, u najgorem slučaju, od datuma kada ti ističe viza koju će ti izdati. Dakle, ako ćeš u julu u Grčku, pasoš bi morao da ti važi do januara 2009.

BTW, ovaj zakon je već stupio na snagu pre skoro 6 meseci a počinje da se primenjuje 9. apri... lilija :) U tom zakonu, u članu 53. piše da nam ovi eserjot pasoši važe najduže do 31.12.2008.

Ko će sada da odloži primenu ovog zakona kad Skupštine nema, Vlada je tehnička, u ostavci, u svađi, u p.m... :( Prilično je zamršeno.

Vizu na 6/90 teško dobiju čak i direktori i vlasnici turističkih agencija.
Bilo šta da napiše, ne računaj da ćeš je dobiti. Za običnu posetu daju vizu samo do mesec dana.
Nov sam na forumu pa tek isciitavam sta se diskutuje.
Natrcah evo i ovde na deo za vize.

Moram ti reci da za multi vize na sest meseci nisi u pravu. Barem ne kad se radi o penzionerima. Govorim iz licnog iskustva, penzioner sam.
Imam od ranije grcke vize a ove sam godine dobio multi na 6 meseci a cak nisam ni trazio. Niti sam platio vizu. Doduse naravno, mogu ukupno da ostanem u Grckoj 90 dana sa najduzim trajanjem "u komadu" do 30 dana.
Posecujem prijatelja u Grckoj koji mi stalno salje pozivno pismo i to je sve. Do sada sam trazio na onoliko dana koliko se sa prijateljem dogovorim, najcesce do 30 dana. Ovog puta sam zeleo da odem do njega na 21 dan a dobio multi vizu na 6 meseci.

E sad, posto nemam iskustva sa tim multi vizama, zanima me da li kad budem hteo ponovo da odem dole, moram da platim ono osiguranje? DO sada sam vadio vizu na po 20-tak dana i uvek na te dane placao osiguranje. Sledeci put kad budem isao, treba li ponovo da placam ili ne? Na granici mi to nikada nisu proveravali i trazili.

E sad, posto nemam iskustva sa tim multi vizama, zanima me da li kad budem hteo ponovo da odem dole, moram da platim ono osiguranje? DO sada sam vadio vizu na po 20-tak dana i uvek na te dane placao osiguranje. Sledeci put kad budem isao, treba li ponovo da placam ili ne? Na granici mi to nikada nisu proveravali i trazili.

Potrebno je da imaš to osiguranje. Vrlo je mala verovatnoća da ti na granici, kod ulaza u Grčku, traže to osiguranje. Ali, ako ga ne traže to ne znači da ne treba da ga imaš.

Ja sam samo rekao svoje misljenje na ovo sto si napisala:
"Vizu na 6/90 teško dobiju čak i direktori i vlasnici turističkih agencija.
Bilo šta da napiše, ne računaj da ćeš je dobiti. Za običnu posetu daju vizu samo do mesec dana
"

Ne shvatam tvoj negativni stav - nisam rekao da je bilo koje pravilo generalno, niti to smatram.
Pisem ono sto jeste.
Posto vec kazes da radis u turizmu (sto me nimalo ne zanima na kraju krajeva), onda nemoj pisati tako iskljucive odgovore kad, kao sto vidis ima i drugacijih slucajeva. Ili mislis samim tim sto se bavis turizmom, znas bas sve?
Uostalom, bas me briga sta ti mislis, ja kazem sta sam ja doziveo i to ne zbog tebe vec zbog drugih ovde.

Kad je vec toliko tesko, zasto bi bas meni dali bez problema? I ne samo to vec mi je sluzbenik za salterom rekao da cu sledeci puta dobiti na isto vreme ako dodjem po vizu ponovo. Niti mi je rod "ni pomoz' bog"
Mozda je bio razlog jer sam penzioner i jer imam gomilu viza za sve ove godine.
Da je to bas tako tesko, onda stvarno nema razloga da bilo kome ko nije vlasnik kompanije ili barem njegova tetka, ne daju vize na duzi period. A nije tako. Vidim da je jos neko (mrzi me sad da trazim) pomenuo da je dobijena 6-mesecna viza. Znaci nije JEDAN i ipak nije bas sve tako crno, sto je dobro na kraju krajeva, zar ne?

Moj prijatelj je vlasnik turističke agencije. Rekao mi je da svi njegovi bitni zaposleni imaju 6-mesečne multi vize a on godišnju. Dakle nije baš sve tako crno. I ima nas više od DVOJE ljudi koji su dobili te vrste viza.

Zamolio nih te da mi se ne obraćaš tim tonom, nema razloga da se žestiš. Kakva je to komunikacija sa ALO BRE? I kakve su toi insinuacije za hitnu pomoć? Želiš da ispadneš duhovita?

Ni ja tebe ne pokušavam uvrediti time što imam drugačije informacije od tvojih tvrdnji.

Vec me polako nervira taj zenski glas koji m se javlja iz Portugalske ambasade.
Svaki dan mi daje informacije na kasicicu i pita me :"Zar vam to vec nisam rekla"?!
Hotel u kome mi je uplacen smestaj im jos nije poslao potvrdu rezervacije.
Ja sam im se prijavila na neku adresu da bih aplicirala za vizu,ali mi jos uvek niko nije nista odgovorio..
Ima neko ko je skoro bio u Portugalu?

Back