Ne, rekao sam da me ne zanima previse, ali su mi cudne neke stvari. Rekao sam i da ne mozes realno da znas u toj igri sta je stvarno istina i kakve su prave okolnosti. Takodje kazem da prvo gledas svoju familiju i interese, svoju zajednicu/komsije/prijatelje pa tek onda neke tamo stvari koje 90% su van vidika i znanja. Jedino pretpostavke, glasine, "upakovane kutije"...

Ne znaci mi puno sta je ko rekao, jer znam bolje nego da verujem na sve sto cujem. Takodje sam rekao da nije nista Bog zna sta uradio sto ce da pomogne nekome i spasi svet. Naprotiv, vrlo je moguce ili da je flipped ( promenio stranu ), ili da je sve to od pocetka neka fora da se ustvari jos vise to primenjuje u US, ili cak da se ne primenjuje nista uopste kao uvod u neki scenario ( to gain ground ) za opravdanje za eventualnu katastrofu, da bi se jos neki jos gori program uveo...

Kazem gledaj svoj nivo, svoj interes i nemoj da pravis problem tamo gde ga nema. Otkud ti znas da je to tako kako ti mislis ? Uradio sam mali research na temu i jos cudnije mi izgleda sve, a malo i jasnije. Ta liga, gde je taj sve radio pff tu ne zelis da se upustas....

Uostalom, da nisi spomenuo ne bih ni znao o cemu se radi, jer me uopste ne interesuje i ne dotice licno moj privatni zivot i zivot moje zajednice. Inace, da ti skocis za tamo nekog, ne znas ni o cemu se radi, odma' u bunt, rat, all guns blazing, krstaski pohod, napaljeno, fanaticno bez ikakvog osnova i interesa, nepromisljeno. Da eksponiras sebe i odma' pravis neke strane i podele i kreces u sukob lako, postavljajuci se kao neka sveta "kontra", vec zvuci kao neki poznati mentalitet, a vidi se kako se to isplati...

Uvek sam bio posten, objektivan i smiren, mozda i jesam "prihvatio" nesto, jer sa njima zivim, sto se kaze i jedemo i pijemo zajedno, ali barem imam mir i srecan zivot.

немам коментар.. откад је принцип ''гледај своја посла'' постао девиза демократије?! па Аристотел је те што гледају своја посла назвао идиотима. ти си пре спреман да поверујеш у теорије завере, него да прихватиш како је један храбар човек из дубоког уверења да се бори за основне вредности на којима почива америчко друштво (и западна цивилизација уопште), устао против тога што његова владе крши највише правне акте своје земље. не само да ти уопште не верујеш у демократију, него очигледно сматраш да у њу нико не верује и да је једини мотив који људе покреће- новац и лична корист, а да је једино мерило вредности неког друштва- богатство њених грађана. у том случају Арапски Емирати и Саудијска Арабија су много успешнији од USA, EU, Канаде и Аустралије. а да ли су?

Je li vam čudno što mu Rusija ne daje azil?

није. ако ћемо право, Русија није никад ни била неки ''светионик'' слободе. није баш згодно за Путина да промовише бунтовнике и бегунце, неки Руси би га могли узети за узор :lol: ал сам зато разочаран у Француску (која је својевремено давала азил свакојаким криминалцима и борцима за ''слободу'', па и Хомеинију).

није. ако ћемо право, Русија није никад ни била неки ''светионик'' слободе. није баш згодно за Путина да промовише бунтовнике и бегунце, неки Руси би га могли узети за узор :lol: ал сам зато разочаран у Француску (која је својевремено давала азил свакојаким криминалцима и борцима за ''слободу'', па и Хомеинију).

Naravno... ali sam mislio da će pronaći neki interes... izgleda da interesa nema, pa ih baš briga... ja sam posebno bio razočaran Rusijom kad su pustili Odžalana niz vodu...

Francuzima sam ja razočaran već neko vrijeme... btw, jesi vidio šta uradiše Štros Kanu? :confused:

Naravno... ali sam mislio da će pronaći neki interes... izgleda da interesa nema, pa ih baš briga... ja sam posebno bio razočaran Rusijom kad su pustili Odžalana niz vodu...

Русија није демократско друштво, него ауторитарно. одувек је тако.. али бар су довољно поштени да никога не лажу и не иду по свету солећи памет другима о људским правима и слободама. не машу заставом на којој пише liberté, égalité, fraternité. очигледно да свет улази у постдемократско доба, где политичке елите више нико не контролише. где ће нас то одвести, видећемо. мене је занимало како размишља један човек који живи у западном друштву, да видим до које мере је корумпиран сопственим конформизмом и чега је спреман да се одрекне зарад тога. Battlecat је само потврдио оно што сам већ знао.

Francuzima sam ja razočaran već neko vrijeme... btw, jesi vidio šta uradiše Štros Kanu? :confused:

кад кажеш Француска, мислиш на вино, сиреве и високу моду. La Grande Nation умрлa je са де Голом.

Пошто ти не могу одговорити тамо на теми а не могу установити заштом то сам покушао овде и упадох у нешто чега се нисам надао. Него ме интересује да ли можеш тачно превести шта пише на ономе грбу немањића почимље га описивати као римског али не могу видети шта га је на то навело?. А да ли знаш зашто теби и Славену не могу одговорити, јер неће да се отвори прозор а другима могу.

Poslednja izmena:
немам коментар.. откад је принцип ''гледај своја посла'' постао девиза демократије?! па Аристотел је те што гледају своја посла назвао идиотима. ти си пре спреман да поверујеш у теорије завере, него да прихватиш како је један храбар човек из дубоког уверења да се бори за основне вредности на којима почива америчко друштво (и западна цивилизација уопште), устао против тога што његова владе крши највише правне акте своје земље. не само да ти уопште не верујеш у демократију, него очигледно сматраш да у њу нико не верује и да је једини мотив који људе покреће- новац и лична корист, а да је једино мерило вредности неког друштва- богатство њених грађана. у том случају Арапски Емирати и Саудијска Арабија су много успешнији од USA, EU, Канаде и Аустралије. а да ли су?

Kad sam rekao o svojim interesima i sreci i miru pre svega sam govorio o kvalitetu zivota, miru stabilnosti, razvoju, kulturi ...a ne o novcu. Razvijas se tako sto radis konretne stvari, ne da jurim tamo neke belosvetske po svetu na TV u sta i ne znam sta su upleteni. Bolje ta fama da se prenela na neke crkvene pedofile i religijske fanatike i kriticne grupe nego na ovog. On covek vidis da je je*ivetar neki, prejahao pola sveta, ko zna sta radio. Nit' porodica, nit' sta,a ima preko 30 godina. I sta ce taj dobro da napravi ?! Kad ni sebe nije snasao dobro. To tako ti buntovnici i proleteri, mutljavine nisu uopste sta se predstavljaju i kako ih predstavljaju...

Mislim ako ces da trosis energiju tolko' na to, evo ti po Srbiji sta se radi po crkvi i drzavi, koja korupcija, i razvrat na svim nivoima. Bukvalno zavere se prave svuda za kriminal i najodvratnija dela i spijunaze ljudi po firmama i fabrikama, prisluskivanja, pretnje kao dobar dan itd.

Bolje to juri, bar nesto mozes tu, opipljivo da uradis sto te se tice...

Kad sam rekao o svojim interesima i sreci i miru pre svega sam govorio o kvalitetu zivota, miru stabilnosti, razvoju, kulturi ...a ne o novcu. Razvijas se tako sto radis konretne stvari, ne da jurim tamo neke belosvetske po svetu na TV u sta i ne znam sta su upleteni. Bolje ta fama da se prenela na neke crkvene pedofile i religijske fanatike i kriticne grupe nego na ovog. On covek vidis da je je*ivetar neki, prejahao pola sveta, ko zna sta radio. Nit' porodica, nit' sta,a ima preko 30 godina. I sta ce taj dobro da napravi ?! Kad ni sebe nije snasao dobro. To tako ti buntovnici i proleteri, mutljavine nisu uopste sta se predstavljaju i kako ih predstavljaju...

да ли то значи да је југословенски систем за време Тита био исправан и добар, с обзиром да су сви грађани имали кров над главом, бесплатно школовање и здравствену негу, били запослени и напредовали у каријери, били заштићени, збринути и сигурни, није било криминала нити фанатика и педофила.

Mislim ako ces da trosis energiju tolko' na to, evo ti po Srbiji sta se radi po crkvi i drzavi, koja korupcija, i razvrat na svim nivoima. Bukvalno zavere se prave svuda za kriminal i najodvratnija dela i spijunaze ljudi po firmama i fabrikama, prisluskivanja, pretnje kao dobar dan itd.

Bolje to juri, bar nesto mozes tu, opipljivo da uradis sto te se tice...

ја по твом примеру ''гледам своја посла''. мени је cool, а како је осталима, баш ме брига :)

а то да је момак ј'ебиветар и пролетер, не би се рекло, с обзиром да је годишње зарађивао преко 200.000 долара.

Poslednja izmena:
то што си сад написао, може да напише и један Кинез из Шангаја, и још да каже како неко жели да саботира успон његове државе као светске привредне и политичке силе.
човек је аплицирао за азил у 19 држава, а сви се плаше да му дају. његова жеља је Исланд, а не Азија. а како може доћи до Исланда, кад NATO приземљује чак и председничке авионе и тако крши међународне конвенције.

просто не могу да верујем да ти је до те мере испран мозак. (опрости што ово звучи грубо, али не могу пронаћи блажи израз.)

Како то да тамо не могу да ти одговорим а овде ево изгледа да могу.

да ли то значи да је југословенски систем за време Тита био исправан и добар, с обзиром да су сви грађани имали кров над главом, бесплатно школовање и здравствену негу, били запослени и напредовали у каријери, били заштићени, збринути и сигурни, није било криминала нити фанатика и педофила.

ја по твом примеру ''гледам своја посла''. мени је cool, а како је осталима, баш ме брига :)

а то да је момак ј'ебиветар и пролетер, не би се рекло, с обзиром да је годишње зарађивао преко 200.000 долара.

Al' kakav je to nivo bio, neki drugorazredni cak i za to vreme... Nivo razvoja primitivan, nerazvijen. I sa tim parama ovaj sta je radio ?! Gurnuo sebe u propast i svoju porodicu (ako cemo po tome sta pricaju zvanicno ), tu se vidi koliko ceni sebe.

Al' kakav je to nivo bio, neki drugorazredni cak i za to vreme... Nivo razvoja primitivan, nerazvijen. I sa tim parama ovaj sta je radio ?! Gurnuo sebe u propast i svoju porodicu (ako cemo po tome sta pricaju zvanicno ), tu se vidi koliko ceni sebe.

Ја ипак мислим да је ту показао да баш много цени себе, јер се цена једног човека никако не може мерити у новцу. Упркос томе што много зарађује, он ипак одлучио да покаже свету шта све његова влада ради. Пре је одабрао истину и да укаже свету на неправду, него да ћути и узима новац.

Ја ипак мислим да је ту показао да баш много цени себе, јер се цена једног човека никако не може мерити у новцу. Упркос томе што много зарађује, он ипак одлучио да покаже свету шта све његова влада ради. Пре је одабрао истину и да укаже свету на неправду, него да ћути и узима новац.

Da, ali ti to ne znas za sigurno jel da ?! Kao sto sam rekao, u pitanju je vise opcija i ne bi trebao da se kladis ni na jednu. To je velika liga, nije tu nista kao sto izgleda... Cloak and dagger game... Ili si unutra ili nemas pojma sta se desava.

Он је сад Тројански коњ и тешко оној земљи где се настани са или без азила.

Upravo...

Poslednja izmena:
nedelja, 07. jul 2013, 09:38 -> 14:47

Grobnica vožda na Kavkazu misterija za arheologe

Na padinama centralnog Kavkaza, ruski arheolozi pronašli su misterioznu grobnicu ratnika. Uz desetak dragocenih zlatnih predmeta, ratnik je u zagrobni život poslat obučen u gvozdenu verižnjaču i naoružan mačevima i borbenom sekirom, a stručnjaci ne znaju kojoj kulturi je pripadao.
Ruski arheolozi koji rade na nekropoli iz trećeg veka pre nove ere, pronašli su na padinama centralnog Kavkaza spektakularnu grobnicu jednog ratnika.

Arheologija%201.jpg

Uz desetak zlatnih predmeta, uključujući i broš sa malim kristalom, ratnik je u zagrobni život poslat obučen u gvozdenu verižnjaču i naoružan borbenom sekirom i mačevima.
Jedan od dva mača je, kako prenosi američki list Arheologija, dugačak metar i pronađen je položen na ratnikove noge sa vrhom okrenutim ka stomaku.

Arheologija%202.jpg

„Zagrobni darovi su izuzetno bogati“, rekla je arheolog Valentina Mordvinceva iz ukrajinske Akademije nauka, koja je pomogla u analiziranju otkrivenog blaga.
„Pripadao je višoj klasi i najverovatnije je bio poglavica“, dodala je Mordvinceva.
U blizini grobnice pronađeni su ostaci tri konja i krave, što pokazuje da je ovaj ratnik bio izuzetno poštovan.

Arheologija%203.jpg

Budući da je u ovom planinskom regionu bilo malo arheoloških istraživanja, Mordvinceva i njene kolege ne znaju kojoj kulturi je ratnik pripadao, iako mnogi predmeti - uključujući bronzani šlem ukrašen reljefom ovnovskih rogova - pokazuju uticaj Grčke.

http://www.rts.rs/page/magazine/sr/...+vožda+na+Kavkazu+misterija+za+arheologe.html

У последњем броју Политикиног Забавника у рубрици Јесте ли већ чули да....је Београд град око којег је вођен највећи број битака, чак 114.

Јел може неко да наброји тих 114 битака :hvala: Било би јако занимљиво.

Omiljena emisija mi je bila o britanskim junačkim golubovima koji su se hrabro borili protiv Hitlera, pa o pokretu otpora u Danskoj... pa o hrabrim Luksemburžanima koji su jednom dobili šamare od njemačkih vojnika koji su se odmarali od istočnog fronta u njihovoj zemlji i koji su hrabro i prkosno nosili slike luksemburške princeze u novčanicima... i slične bajke koje se vrte...

Back