Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dragi ljubitelji najpametnijih stvorenja (jos od starog Egipta).
Prvi put sam sa vama pa da vam predlozim da procitate knjigu koju je napisala nobelovka Lesing "A posebno macke" (izdanje Agora). Sve ce vam biti jasno. Inace ja imam obicnog zutog macka koji ima 10 godina i 9,5 kilograma i obozava da jede svez paradajz.
Pozdrav svim mackoljupcima'

Morala sam sa vama da podelim ovog demona :hahaha:

Joj što volim kada im ovako zasijaju oči od blica. :D

:rotf: Jeste Mica, slikano novim telefonom mog dragog! A da vam kažem da je slika pod rednim brojem 13 :lol: crkli smo od smeha kad smo videli! :rotf::rotf::rotf:

Crna mačka, pu pu. :rotf: :rotf: :rotf:

Ovako to biva kad ne želimo sebi da priznamo da smo se ugojili.... :mrgreen:

To se desi sa kutijom kad ukućanke nose 36 :hahaha:

Kumo, divna je i ovako ''složena'' u kutiji. :heart:

Joj što volim kada im ovako zasijaju oči od blica. :D

Crna mačka, pu pu. :rotf: :rotf: :rotf:

Kumo, divna je i ovako ''složena'' u kutiji. :heart:
Vidiš da se raspala kutija :hahaha:
:lol: :lol: :lol:

Moj mačor je jedno vreme obožavao da jede kečap. :lol:

:rotf: E strašno stvarno! Mica uopšte nema tih egzibicija, pre neki dan dok smo ručali ribu ona kao počela da se umiljava oko nogu i da žicka (što inače retko radi), i ja joj dam komadić ribe a ona :bljak: bukvalno je imala onaj nagon na povraćanje :dash::dash::dash:

E, imam ja jedno pitanjce za ljubitelje maca :)
Naime, moje dve zverke vec su velike i na zalost nisu naviknute na voznju kolima od malih nogu. Ja bi htela da ih vodim sa sobom na planinu, tamo ima kuca i dvoriste i super bi im bilo, ali njihova reakcija na voznju kolima je....blago receno jeziva. E sad me zanima da li postoji neko sredstvo koje moze da se da macki da se malo umiri, kao sedativ za ljude napr. Ne zelim da im dajem anesteziju, a to je jedno sto sam dobila kao mogucnost od veterinara, medjutim stvarno mi je bedak da anesteziram macke za put. Hvala unapred!

huh,pojma nemam kako da pocnem... elem dugo sam zivela u prizemlju i macor gasa, koji ima godinu i 6 meseci i kastriran je, je izlazio napolje kroz terasu, uglavnom uvece predvece na po sat dva, i vracao se uvek...
e, pre deseatk dana sam se preselila u drugi kraj grada i na 5. sprat sto je stvorilo veliki problem zbog gashe, koji je, i ako je kastriran, navikao da izadje malo napolje i sada sam u dilemi tj trilemi: da li da ga uopste vise ne pustam napolje, kupila sam mrezicu za terasu ili da kupim povodac za mace i setam ga(mada ne znam koliko moze da se navikne na povodac sada) ili da pokusam ako je ikako moguce da ga naucim da izlazi napolje na kratko i vraca se, dakle kroz zgradu...mada mi ovo trece deluje najidelanije zvuci mi i porilicno nemoguce da nauci pa me zanimaju vasa iskustva i misljenja...
najbitnije mi je da idalje bude srecan machor : )

Probaj, za pocetak, da mu terasa glumi dvoriste, pa vidi reakciju. Ako ne ide, ja bih probala sa povodcem (imas temu o mackama i povodcu). Treca solucija ti je da ga pustas i posle ganjas, dozivas, pravis sacekusu i... molis Boga da ti se vrati.

Prvog macora sam pustala van i ostala bez njega (on verovatno bez zivota) posle 1,5 g. Kako je izgledalo to ispracanje, pa iscekivanje, dozivanje, trazenje - mogla bih da se raspisem. Nakon njegovog nestanka, vise se nisam upustala u takvu avanturu posto sam shvatila gde zivim, ko me sve okruzuje, kakve su sanse zivotinje na ulici da (ne)prezivi... "Moje" sadasnje macke nemaju slobodu kretanja, ali imaju druge bladodeti. Macka na ulici ima slobodu, a druge stvari joj manjkaju.

Uostalom, svako od nas nesto dobije na racun neceg izgubljenog.

Poslednja izmena:
Voli li neko mace? JA ih prosto obozavam, ali uvek ima ono ali, majka mi nikako ne dozvoljava da je imam u stanu. Kad sam bila mala stalno sam neke macke i macore pronalazila i dov\nosila kuci, ali nisu se dugo zadrazavale kod mene. Imala sam jednu izdrazala je sa mojom mamom citavih 7 dana i onda je pustena bez mog znanja... mnogo sam plakala... jedva cekam da zivim sama i da kupim neku rasnu macu... cini mi se da se poistovecujem sa njima, plasim se pasa-lutalica, obozavam da me neko mazi, pijem nes 3in1 lizuci soljicu, kao maca kad pije mleko... jedino sto ne lizem sebe ;-)

Ja sam odmalena imala mačke i dan danas, to su mile životinje, ne zahtevaju mnogo, više su samostalne, umeju da ti pruže zadovoljstvo, da kad ih uzmeš u krilo da predu, da te gledaju njihovim okicama, da se igraš sa njima, baš u meju da pričine zadovoljstvo. Dok sam bila kod roditelja , živela sam u stanu i tada sam imala jednu macu koja je tražila da izađe napolje da prošeta ali kad se vraćala mjaukala je na vrata a kada je nismo čuli, umela je da se popne na viši sprat i da odozgo skoči na terasu i odjednom vidiš pojavila se pa onda maženju nikad kraja,
MOJ TI JE SAVET, verovatno tvoja mama ne voli životinje, ali moraš da istraješ u želji da ti to omogući a ako se to desi, moraš da vodiš računa o mački, da zna mesto gde treba da se hrani a i ostalo, a da treba sa njom i da pričaš, nisu mačke glupe,mnogo toga shvate i mogu ti biti od velike pomoći da ti prave društvo kad si sama, pokušaj da ubediš mamu i videćeš da će i ona zavoleti mace.:brus::brus::brus:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back