Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ima li koga ovde??? hitno mi je! maca se porađa, jedno ispalo ali još visi na vrpci i vezano je za majku time, nešto mi sporo to ide...koliko vremena prođe od okota do izbacivanja posteljice? ima jadnica trudove, mjauče, a još ništa...šta raditi i posle koliko vremena? to joj je prvi put, mačiji ginekolozi gde steeeeeeeee????????????

Ja nisam mačji ginekolog, ali sam prisustvovao kada se moja mačka macila. Mačka će da pregrize tu vrpcu, ne brini, daj joj malo vremena (zapravo to je moja mačka uradila), takođe, posteljicu je pojela.

Ja baš nisam sturčan, ali znam da u slučaju komplikacija uvek moraš imati nekog veterinara sa kojim moraš biti u vezi. Možda bi najbolje bilo da pozoveš dežurnog veterinara u veterinarskoj stanici (možeš i privatnika) i da od njega tražiš savet.

joj, panika... sve je u redu, ispadaju samo, četiri ima do sada...hvala vam, mislim da sam shvatila...kao i kod ljudi, beba, pa posteljica,ali nema ko odmah da preseče pupak, biće dobro, malci se već otimaju za sisu.

hvala svima, deca su dobro, mamica malo zbunjena, ali sve je onako kako i treba. nije definitivno, ali mi se čini da je 2:2,dečaci i devojčice, i svi vole istu sisu, otimačina! trenutno je primirje, svako je zauzeo po jednu, sad više neću gnjaviti mačku, neka se odmori, zaslužila je.:heart:

Čestitamo!:klap::kiss:
Sad maci često ponudi hranu i piće i to tako što ćeš joj držati kod samih usta dok jede ili pije. Prva 2 dana maca nerado odlazi od beba čak i u WC, pa neke ostanu gladne i žedne samo zato što mačići sisaju a one neće da se pomere jer mali odmah plaču. Dakle - room servis!:lol:

Pozdrav! Interesuje me, da li može da se desi da mačka nema dovoljno mleka? Moja maca je prilično sitna, nema sad neki apetit, a ova četiri mala indijanca sisaju do iznemoglosti i tuku se stalno. Danas im je 6ti dan, porasli su već malo.

Može, i nama se to dešavalo. Pokušaj da daješ maci samo ono što baš obožava, a za jedno 10 dana možeš i početi da hraniš bebe. Ako je baš frka, ima ovde negde i kako se prihranjuju sasvim mali mačići.

e, hvala, jednom sam dohranjivala, ali samo jedno mače, mačka otišla sa mačorima...nešto se i razbolela kasnije i uginula:(, a Mali Sin-tako smo ga zvali, posle porastao veliki, ali ga je neko otrovao, strašno...trudim se sa mačkom sada i nije ni ona loša majka, ali stalno pokušava neku komunikaciju, sve što smo se dosad razumele neće, a ne znam šta hoće. Dolazi do mene, zove, neće napolje, sita je, dala sam joj paštetu, mleko...Evo je opet...sedi gleda me i mjaw...

e, hvala, jednom sam dohranjivala, ali samo jedno mače, mačka otišla sa mačorima...nešto se i razbolela kasnije i uginula:(, a Mali Sin-tako smo ga zvali, posle porastao veliki, ali ga je neko otrovao, strašno...trudim se sa mačkom sada i nije ni ona loša majka, ali stalno pokušava neku komunikaciju, sve što smo se dosad razumele neće, a ne znam šta hoće. Dolazi do mene, zove, neće napolje, sita je, dala sam joj paštetu, mleko...Evo je opet...sedi gleda me i mjaw...

pa dobro, ona je jos uvijek ona ista maca...iako je sad i mama :lol:
nego, probaj s pavlakom, jogurtom...tim stvarima koje imaju puno manje laktoze, a dovoljno kalcija...
i stavi mamu, ako je hranis granulama, slobodno na verziju granula
za male macice i mame u laktaciji...
ta hrana ima vise proteina (mesa) i bolje prilagodjen vitaminsko mineralni sastav...;)

Ma ne zna ni ona sad šta hoće, pretpostavljam da joj je to prvo leglo? Poslušaj Vraganu i Kaju.

pa dobro, ona je jos uvijek ona ista maca...iako je sad i mama :lol:
nego, probaj s pavlakom, jogurtom...tim stvarima koje imaju puno manje laktoze, a dovoljno kalcija...
i stavi mamu, ako je hranis granulama, slobodno na verziju granula
za male macice i mame u laktaciji...
ta hrana ima vise proteina (mesa) i bolje prilagodjen vitaminsko mineralni sastav...;)

I to bez ograničenja u količini! Royal Canin je kvalitetna hrana a sudeći po reakciji konzumenata i jako ukusna a ima je u skoro svim pet šopovima.

koliko je normalno da jedan macak zaskace drugog?

Normalno je, to su "igre" dominacije, tako utvrđuju svoj položaj na hijerarhijskoj lestvici.

Normalno je, to su "igre" dominacije, tako utvrđuju svoj položaj na hijerarhijskoj lestvici.[/QUOTE]

..pa dobro malo si me umirio ali ,hajde da bi bila sigurna ,,da ti napisem kako to izgleda
...to sam primetila pre par dana

spavaju normalno jedan pored drugog,,,dva macora-koja su i braca,,
i jedan se probudi , saoprostenjem-dignutom kitom -i pocne onog drugog da grize za vrat ,kao sto rade mackama kada ih pare
... doduse ovaj drugi se uvek brani...

sta da im radim/?
,,,ja bas i ne bih gej populaciju da imam u stanu...:)
neka ih,ali daleka im lepa kuca

ha-ha-ha...nisu gej, nema toga među njima, to je normalno, dok su mladi. ma kod mene u dvorištu bio haos dok se maca terala, a kad je ona uveče ušla u kuću, naš matori mačak dohvatio(ne znam kako, jer nema zube)nekog komšijskog i ne pušta...ne znam da li naš žuća, osim što je krezubav ima i kataraktu:)? šala...ovde je u pitanju miris mačke na tom drugom. inače, mačka sinoć, kad je videla da ne vredi da mi objašnjava, odustala. otišla kod dece i zaspala.

Ako joj je prvo leglo, onda je zbunjena, baš kao i svaka mlada mama. ;)
Savim normalno.
Zamisli da te pita: "A ko su ovi mali čupavi stvorovi koji me grebu i sisaju i zašto si ih dovodila? Zar me više ne voliš? :sad2:"
Samo joj posveti dovoljno pažnje, kako se ne bi osećala zapostavljenom, pošto i mačke imaju svoju varijantu postporodiljske depresije.
Ako počne da primetno gubi težinu, obično znači da je u depresiji. Možeš i da joj malo pojačaš ishranu i da joj daješ poslastice koje voli češće nego obično.

..pa dobro malo si me umirio ali ,hajde da bi bila sigurna ,,da ti napisem kako to izgleda
...to sam primetila pre par dana

spavaju normalno jedan pored drugog,,,dva macora-koja su i braca,,
i jedan se probudi , saoprostenjem-dignutom kitom -i pocne onog drugog da grize za vrat ,kao sto rade mackama kada ih pare
... doduse ovaj drugi se uvek brani...

sta da im radim/?
,,,ja bas i ne bih gej populaciju da imam u stanu...:)
neka ih,ali daleka im lepa kuca

Ne možeš ništa da im uradiš. Koliko mi je poznato, svi mužjaci sisara, bez obzira na vrstu, se bude sa erekcijom i onda "daj šta daš". Nisu gej, ne brini. BTW, ja sam žensko. ;)

narode interesuje me nesto, nadam se da ce te mi pomoci... drugarica mi nudi malo mace da drzim u stanu, imam sina koji ima 3 god. da li bi bilo dobro da uzmem macu????

Prelistaj malo casopise, naci ces veoma zanimljive stvari! Tako npr. najnovija istrazivanja, veoma obimna, pokazuju da deca koja rastu uz kucne ljubimce u kuci (misli se na pse i mace) mnogo manje oboljevaju i pate od alergija (sto je inace moderna posast), a uticaj zivotinja na psihicki razvoj deteta je vec odavno dokazan kao veoma pozitivan i stimulativan.

Moja deca, sin i kcerka, odrasli su u kuci u kojoj je uvek bilo zivotinja, raznih vrsta, psi i mace obavezno. U stanu, u Beogradu. Danas su odrasli ljudi, nijedno nema nikakvu alergiju niti je imalo bilo kada, ne piju, ne puse, drogu i sl. necu ni da pomenem, sin je sportista, kci voli sportske aktivnosti, oboje dobrovoljni davaoci krvi. Humane i plemenite licnosti. I uverena sam da su nasi kucni ljubimci u velikoj meri doprineli njihovom kvalitetnom razvoju.

I sad imamo dve mace i psa.

Prelistaj malo casopise, naci ces veoma zanimljive stvari! Tako npr. najnovija istrazivanja, veoma obimna, pokazuju da deca koja rastu uz kucne ljubimce u kuci (misli se na pse i mace) mnogo manje oboljevaju i pate od alergija (sto je inace moderna posast), a uticaj zivotinja na psihicki razvoj deteta je vec odavno dokazan kao veoma pozitivan i stimulativan.

Moja deca, sin i kcerka, odrasli su u kuci u kojoj je uvek bilo zivotinja, raznih vrsta, psi i mace obavezno. U stanu, u Beogradu. Danas su odrasli ljudi, nijedno nema nikakvu alergiju niti je imalo bilo kada, ne piju, ne puse, drogu i sl. necu ni da pomenem, sin je sportista, kci voli sportske aktivnosti, oboje dobrovoljni davaoci krvi. Humane i plemenite licnosti. I uverena sam da su nasi kucni ljubimci u velikoj meri doprineli njihovom kvalitetnom razvoju.

I sad imamo dve mace i psa.

hvala ti puno , olaksala si mi puno zato sto sam se dvoumila dali da uzmem macu ili ne ...inace sam veliki ljubitelj zivotinja ali sam se bojala zbog klinca :(
jos jednom hvala

hvala ti puno , olaksala si mi puno zato sto sam se dvoumila dali da uzmem macu ili ne ...inace sam veliki ljubitelj zivotinja ali sam se bojala zbog klinca :(
jos jednom hvala

Ako je maca zdrava ne postoji ni jedan razlog da je ne uzmeš. Onda sledi vaspitanje deteta šta je maca a šta je igračka pošto znamo da mace ne tolerišu decu u onoj meri kao kuce :whistling: I kad svako nađe svoje mesto i nauči pravila biće :zaljubljena: :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back