Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pretpostavljam da su se do sad vec razbudili, osim ako nisu stigli iz nocne smene pa jos ne mogu doci k sebi...:D

Posle posla idem kod veta da vidim kako da regulisemo sterilizaciju mojih macaka stasalih za razmnozavanje, posto se stvar toliko iskomplikovala da me od proslog petka glava boli... Znate ono kad vas krene... :eek:

Dona i Baja,a bogami i svi malinoi koje znam svremena na vreme vuku (ili kako se to ovde kaže vuzgaju) duuupe po travi tako da nikada nemaju probleme sa upalama analnih žlezda.
Superiornost:mrgreen::mrgreen:

Definitivno prazne žlezde, nemaju gliste, bilo je danas na TV ČA, neki matori vet iz GB držao predavanje o skoro svim aspektima gajenja pasa, vidi se da je stara emisija ali ako se uzme u obzir koliko su oni ispred nas...

Boginjo, nedovoljno podataka. Maca možda samo štrajkuje glađu zbog promene sredine. (Iskreno se nadam da je samo to.) Primetila sam, ma kako to bilo nezdravo i ma koliko ja bila protiv toga, da svi psi i mace koje ja znam obožavaju Pedigree i Whiskas soseve u kesicama, neka proba to da joj daje dok joj ne otvori apetit, ima ih čak i u supermarketima. I eka obrati pažnju ako se pojavi još neki zabrinjavajući simptom. :think: Možda će maca uskoro ući u teranje? Inače, većina mačaka i pasa vremenom razvije alergiju na laktozu tako da njima kravlje mleko ne odgovara. Ne treba da se čudite što maca neće mleko, to je sasvim normaln, verovatno bi na jogurt pristala. Naime, postoje da osnovna tipa mleka, kazeinsko i albuminsko, kravlje je jednog tipa a mačke, kuje, žene... imaju ono drugo, samo se ja ne sećam koje je koje :rumenko: Nadam se da sam bar malo pomogla i javi kako se odvija situacija.

Pretpostavljam da su se do sad vec razbudili, osim ako nisu stigli iz nocne smene pa jos ne mogu doci k sebi...:D

Posle posla idem kod veta da vidim kako da regulisemo sterilizaciju mojih macaka stasalih za razmnozavanje, posto se stvar toliko iskomplikovala da me od proslog petka glava boli... Znate ono kad vas krene... :eek:

Znam. Meni se pokvarila mašina za sudove, procureo bojler, sad čekam šta će da "otrojči". :( Toplo preporučujem Centar za mešance, najiskusniji su i najjeftiniji. (Čini mi se.) Mica ima broj.

Definitivno prazne žlezde, nemaju gliste, bilo je danas na TV ČA, neki matori vet iz GB držao predavanje o skoro svim aspektima gajenja pasa, vidi se da je stara emisija ali ako se uzme u obzir koliko su oni ispred nas...

Boginjo, nedovoljno podataka. Maca možda samo štrajkuje glađu zbog promene sredine. (Iskreno se nadam da je samo to.) Primetila sam, ma kako to bilo nezdravo i ma koliko ja bila protiv toga, da svi psi i mace koje ja znam obožavaju Pedigree i Whiskas soseve u kesicama, neka proba to da joj daje dok joj ne otvori apetit, ima ih čak i u supermarketima. I eka obrati pažnju ako se pojavi još neki zabrinjavajući simptom. :think: Možda će maca uskoro ući u teranje? Inače, većina mačaka i pasa vremenom razvije alergiju na laktozu tako da njima kravlje mleko ne odgovara. Ne treba da se čudite što maca neće mleko, to je sasvim normaln, verovatno bi na jogurt pristala. Naime, postoje da osnovna tipa mleka, kazeinsko i albuminsko, kravlje je jednog tipa a mačke, kuje, žene... imaju ono drugo, samo se ja ne sećam koje je koje :rumenko: Nadam se da sam bar malo pomogla i javi kako se odvija situacija.

Zahvaljujem ti se Mimi"s mom.Inače moja prijateljica je pisala taj post i nisam obratila pažnju na to da joj daje mleko.Upozorila bih je jer dok sam imala mace takođe im nisam davala mleko.Nadam se takođe da će biti sve u redu sa macama.Verovatno je napisala da imamo problema sa veterinarima.Obzirom da živimo u vojvođanskoj varošici suočavamo se sa veterinarima prorocima koji retko kad uspostave dijagnozu već se bave nagađanjima.Ono malo veterinara što vredi nemaju sa čim da rade.Doduše meni je lakše sa psima jer su stručniji uslovno rečeno u lečenju pasa nego mačaka.Hvala ti još jednom.Javiću šta se dešava.

:super:
Ma nisu normalni!
Danas sam gledala na animal planet-u emisiju o frizerima za pse, kao ova operacija trijumf, dobijaju zadatke pa na ispadanje...
I ladno farbaju pse nekim sprejevima! Mis'im stvaaaarno :dontunderstand: :thumbdown:

Ako smo gledale istu epizodu, to farbanje je bilo na "vunenim psima" odn. lutkama od vune koje podsecaju na pse. Nemam pojma da li to u stvarnosti rade psima :eek:. U svakom slucaju, to je ljudska ludost. Psi sigurno za tim ne ceznu :lol:.

Operacija trijumf ne znam kako izgleda. Probala da gledam neki pocetak i shvatila da mi ponestaje razumevanja vec kod izbora voditelja...:eek:

Poslednja izmena:
Ako smo gledale istu epizodu, to farbanje je bilo na "vunenim psima" odn. lutkama od vune koje podsecaju na pse. Nemam pojma da li to u stvarnosti rade psima :eek:. U svakom slucaju, to je ljudska ludost. Psi sigurno za tim ne ceznu :lol:.

Operacija trijumf ne znam kako izgleda. Probala da gledam neki pocetak i shvatila da mi ponestaje razumevanja vec kod izbora voditelja...:eek:

Postoje i takmicenja u sisanju i farbanju pasa,jadnika koji to stvarno ne traze,ali koga zanimaju bar neke od frizura ludih grumera nek pogledaju http://sve-o-psima.com/viewtopic.php?t=2680

Znam. Meni se pokvarila mašina za sudove, procureo bojler, sad čekam šta će da "otrojči". :( Toplo preporučujem Centar za mešance, najiskusniji su i najjeftiniji. (Čini mi se.) Mica ima broj.

Hvala na savetu :cmok:. Trebalo bi da imam br. tel. Centra u jednom od ranijih notesa. Jednom sam ih zvala telefonom, ostavili su vrlo dobar utisak, ali jos nisam saradjivala sa njima (nikad nije kasno :) ).

Otisla do obliznjeg veta da potrazim savet (dogovorili se jutros). Savet je da cekam jos nedelju dana da vidim kako ce se ponasati moje (kucne) ljubimice po pitanju imuniteta i herpesa sa kojim se borimo vec mesecima :otkacio:. Da poludis od muke...

Sad mi je receno da posle svih terapija "na'ranim prasici i ne diram dugmici" tj. da im samo oci ispirem fizioloskim, a njihov imunitet pustim da ispliva na povrsinu. Ponedeljak - kontrola da vidimo stanje. Necu sad mnogo pricati, cisto da ne ureknem, a ako uspemo da stanemo na noge, odradimo sve sto treba i moje ljubimice budu ok - uf...pevacu od srece..... :klap:

Poslednja izmena:
Postoje i takmicenja u sisanju i farbanju pasa,jadnika koji to stvarno ne traze,ali koga zanimaju bar neke od frizura ludih grumera nek pogledaju http://sve-o-psima.com/viewtopic.php?t=2680

Pogledala sajt. Mozda nisam u trendu, ali meni se ono sto videh uopste ne svidja :eek:. Pas koji lici na kamilu, pudle unakazene bojama, osisane kockasto, teta koja je, kao, zajahala pudlu (ako se ne varam) ili ona koja je tak krupna i prsata da od njenog grudnog kosa pas ni ne dolazi do izrazaja... :sad2:

Za moj ukus, tuzno i ruzno, a nije potrebno.

Inace Vilus, osmisli li osvetu u ime ojadjenih patika :D ?

Bože! Jadni psi! Zamisli da prvo mesecima mora da trpi toliku količinu dlake, pa ga onda cela dva dana zaredom driluju samo iz ljudskog hira! Mace su mnogo srećnije od pasa po tom pitanju, većina njih svoju toaletu obavlja sama.

Da, da farbali su vunene pse! Kako bre ne znaš? Pa čini mi se da Paris Hilton ima pink psa?! :roll:

Da, da farbali su vunene pse! Kako bre ne znaš? Pa čini mi se da Paris Hilton ima pink psa?! :roll:

Iskreno, do onog sajta od pre nekoliko postova uopste nisam naletala na takve ludosti kao sto je farbanje pasa. Verovatno ne bih ni sada saznala da se farbanje pasa radi da nisam sela da pogledam emisiju.

A za mace :D? Moje kucne ljubimice sve imaju ogrlice. Neke sa zvoncicima, neke ne (ne vole ih), ali izgledaju kao bonbone :cmok:. Naravno, da imaju neke smetnje - letele bi ogrlice :banovati:. Srecom, samo im jos daju na lepoti :heart: (a meni na troskovima :lol:).

A mace ne farbam, majke mi, niti imam nameru :D.

Super za mace kojem je, ocigledno, sve ok :ok:. Znaju one da z. kad imaju koga....:mrgreen: I meni to rade svakodnevno pa se x puta unezverim :eek:. (ZA GODDESS...)

Poslednja izmena:
Iskreno, do onog sajta od pre nekoliko postova uopste nisam naletala na takve ludosti kao sto je farbanje pasa. Verovatno ne bih ni sada saznala da se farbanje pasa radi da nisam sela da pogledam emisiju.

A za mace :D? Moje kucne ljubimice sve imaju ogrlice. Neke sa zvoncicima, neke ne (ne vole ih), ali izgledaju kao bonbone :cmok:. Naravno, da imaju neke smetnje - letele bi ogrlice :banovati:. Srecom, samo im jos daju na lepoti :heart: (a meni na troskovima :lol:).

A mace ne farbam, majke mi, niti imam nameru :D.

Super za mace kojem je, ocigledno, sve ok :ok:. Znaju one da z. kad imaju koga....:mrgreen: I meni to rade svakodnevno pa se x puta unezverim :eek:.

Koliko ja znam čak psima i lakiraju nokte?!?! :???::???::???:
A s obzirom da je moja Cmic bila potpuno divlja i da je pripitomljena, skroz je oprezna, nikad ona nije dozvoljavala ništa na sebi... Jednom se igrala sa šuškavim papirom za poklone i slučajno joj se zalepi selotejp na guzu, znaš koja je to bežanija bila, dok smo skontali šta je, pa dok smo je uhvatili :rotf: Izviruje iz nje divljakuša s vremena na vreme ma koliko se pravila fina :)

Koliko ja znam čak psima i lakiraju nokte?!?! :???::???::???:
A s obzirom da je moja Cmic bila potpuno divlja i da je pripitomljena, skroz je oprezna, nikad ona nije dozvoljavala ništa na sebi... Jednom se igrala sa šuškavim papirom za poklone i slučajno joj se zalepi selotejp na guzu, znaš koja je to bežanija bila, dok smo skontali šta je, pa dok smo je uhvatili :rotf: Izviruje iz nje divljakuša s vremena na vreme ma koliko se pravila fina :)

Lakiranje noktiju psima:eek: ? Ja ni sebi ne stizem da nalakiram nokte, a kamoli jos zivotinje da masiram :D.

Mace znam da nisu uvek voljne da nose ogrlice. Vidim i tu razliku, izmedju ostalih, medju "svojim" cicos macosima :D. Moje znaju da se upetljaju u svasta po stanu (posto su znatizeljne, je l') i onda je to ludilo kad ne mogu da se izvuku. Jure po kuci, a ja za njima dok ne provalim sta je i uhvatim ih da ih spasem "neprijatelja".:hahaha:.

Najmanji je pre neki dan upao u orman. Nisam videla pa zatvorila vrata. Posle nekog vremena cujem neko rondjanje, naskakivanje, pa grebanje koje traje... Zovnem ga, utvrdim gde je, a kad sam otvorila vrata njegov crni repic je bio kao ona cetka "prasko". Sav narogusen i cupav :D. Malo se strecnuo, verovatno...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back