Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Postavila sam ovo pitanje na temi PITAJTE VETERINARA, ali mi je rečeno da ću ovde pre dobiti odgovor.
Imam pitanje u vezi mog mačora. U poslednje vreme je jako smršao iako ga hranim redovno. Takođe stalno juri mačke iako je prošao period parenja. Međutim od juče nije izašao iz dvorišta, stalno je tu i neprestano mjauče. Jede normalno, a njegovo mjaukanje liči na kukanje. Da li je mačkama normalno parenje tokom čitave godine i da li je mačor možda bolestan, obzirom na ovoliko mjaukanje? Da li da ga vodim kod veterinara ili je ovo normalno obzirom da stalno juri mačke? Ne znam šta da radim, nikada do sada nije bio bolestan. Star je tri godine.

Hm, pitala sam i ja ovo na temi o persijskim mačkama, ali nisam dobila odgovor... Da ne znate koliko bi prosečno moglo da košta mače, ali ne u odgajivačnici, nego ako ga neko ovako prodaje.... ? I da li su iste cene...

Pa ako ne ide da traži devojke a stalno mjauče - onda ga nešto boli. Dohvati ga i dobro ispipaj da nije nešto slomljeno (dok su u ljubavnom žaru često dobiju batine i od ljudi i od drugih mačaka), ili ga boli stomak, ili se negde otrovao... Ako nastavi onda ga vodi veterinaru, šta drugo.
Inače, parenje tokom čitave godine je postalo sasvim normalno. Pošto mačija gospoda više nemaju problema oko ishrane, smeštaja i podizanja mladih i ostalih egzistencijalnih pitanja (mi im sve obezbedimo) mogu bezbrižno da vode ljubav non-stop.:heart::whistling::heart:

Hm, pitala sam i ja ovo na temi o persijskim mačkama, ali nisam dobila odgovor... Da ne znate koliko bi prosečno moglo da košta mače, ali ne u odgajivačnici, nego ako ga neko ovako prodaje.... ? I da li su iste cene...

Ne zameri mi na pitanju, ali zasto bi kupovala mace kada ima toliko divnih nerasnih, nicijih maca koje bi bile srecne da imaju topli dom i dobrog prijatelja - coveka ? :heart:

Ne zameri mi na pitanju, ali zasto bi kupovala mace kada ima toliko divnih nerasnih, nicijih maca koje bi bile srecne da imaju topli dom i dobrog prijatelja - coveka ? :heart:

Sto volim ovakve komentare:otkacio: Ne vidim zasto uopste komentarisati neciji izbor? Ako neko hoce neku rasu za to sigurno ima razloge i cemu potreba za mesanjem i vecitim nametanjem nerasnih pasa/macaka? Takvim komentarom sigurno neces tog nekog naterati da uzme psa/macku sa ulice. AKo neko hoce rasno, uzece rasno, ako hoce mesanca, opet uzece ga. Mislim nije da si joj ti sad otvorila oci, kao, wooow postoje i nerasne zivotinje, kako se samo ja toga nisam setila:dontunderstand:

Cao, da Vas sve malo nasmejem. Moje obozavanje zivotinja nema mere, pre par meseci taman sam nasao kome da poklonim : Beku,Djoleta,Trsu i Milicu (mackice stare 4 meseca). Stan je odahnuo, ja sam bio po malo usamljen ali navikao sam se, kada sam se vracao iz izlaska cuo sam neko tiho mjaukanje u blizini obliznjeg kontejnera, kako nisam imao lampu telefon je sasvim dobro posluzio da osvetli deo odakle zvukovi dolaze i onda su pozeli da izlaze Momcilo.Mrvica,Vidra (tako sam ih kasnije nazvao) macici stari oko nedelju dana. Odneo sam ih u stan, napravio cuclu i othranjivanje je pocelo, nije proslo mesec dana, taman su se oni adaptirali na ambijent kada sam pronasao jos jedno mace, koje sam morao drzati odvojeno od drugih jer je bilo sasvim malo a ovi su ga smatrali "igrackom", kako je mace raslo tako se uklopilo u kolektiv, zvao se Srecko. Posto toliki broj mackica ipak nije za stan uspeo sam da ih podelim komsijama na vikendici gde ih redovno obilazim, tako da sam sada opet sam. Ali kako tvoja mama kaze "zivotinje nisu za stan" veruj mi zena je po malo u pravu, ja sam othranio vise generacija mackica ali sam pri tome inao velikih problema pocev od uskakanja u frizider, upada u wc solju (posle sledi susenje fenom), uskakanja u tus kabinu kada se tusiram, redovnog bezanja uz i niz stepenice kada otvorim vrata, penjanja po zavesama, rusenja svega sto im stoji na putu, desavalo se da ostavim rucak na minut dok odem da se javim na telefon i zateknem macice kako uveliko rucaju iz mog tanjira,.... bilo je mnogo toga.

Evo nekih slatkih slicica: (obratite paznju na macice koji su se popeli i leze na civiluku)
http://forum.krstarica.com/attachment.php?attachmentid=16875&stc=1
maca i ja.jpghttp://forum.krstarica.com/attachment.php?attachmentid=16876&stc=1
macke.jpghttp://forum.krstarica.com/attachment.php?attachmentid=16877&stc=1
momcilo.jpghttp://forum.krstarica.com/attachment.php?attachmentid=16878&stc=1
srecko.jpg

oooo da da
:super::super::worth::rtfm:

Postavila sam ovo pitanje na temi PITAJTE VETERINARA, ali mi je rečeno da ću ovde pre dobiti odgovor.
Imam pitanje u vezi mog mačora. U poslednje vreme je jako smršao iako ga hranim redovno. Takođe stalno juri mačke iako je prošao period parenja. Međutim od juče nije izašao iz dvorišta, stalno je tu i neprestano mjauče. Jede normalno, a njegovo mjaukanje liči na kukanje. Da li je mačkama normalno parenje tokom čitave godine i da li je mačor možda bolestan, obzirom na ovoliko mjaukanje? Da li da ga vodim kod veterinara ili je ovo normalno obzirom da stalno juri mačke? Ne znam šta da radim, nikada do sada nije bio bolestan. Star je tri godine.

sve je u redu. macori reaguju na macke u teranju uvek. prica o februaru je onako...

cat-mouth-full.jpg
:heart:

nema mi ruskog macora vec 11 dana ,stalno je izlazio i uvek se vracao ali ga sada nema :roll:
dali ce se vratiti:worth:

Pre neki dan sam napisala, ali je izgleda pukla internet veza pa nije ostao moj komentar.
Alfa166:), možda se vrati mačor, a ja se iskreno nadam da hoće i da će doneti mir i sreću u svoj dom svojim povratkom. Medjutim, pitanje je šta će biti posle toga, kada će ponovo nestati?
Koliko je star i da li je kastriran?
Srećno!

bog je namestio da nadjem ovo mace.na sred ulice psi oko njega.bez glasa.lezi i ceka...
polomljena kicma ,ne pomera se..donela sam ga kuci..nista tuznije nisam videla..jelo je i pilo..plakalo..ne znam ni sama.sada je smesteno ali ...
nece verovatno ziveti dugo..da li bi ga neko usvojio da pozivi lepo koliko moze?mene dusa boli sto ce morati da bude uspavano..ja sam ga videla i mazila..zivo bice koje ruca i pije vodu..i gleda me..zasto moram da umrem?

Bogarte, je li to "Smrda" na slici? Pa ovo izgleda kao bengalski tigar!:klap::heart: Nadam se da se izvukao.

Није Смрда :) То је Лудица, женка отприлике исте старости.

А ово је Смрда данас:

smrdsc00632ri6.jpg

Нисам хтео ништа да спомињем, да га не "урекнем", али боље му је. Почео је не да једе, него да ждере, пре 3-4 дана сам га први пут у животу видео да се игра, а постаје и "безобразан"... Нешто више од недељу дана му дајем капи од ехинацее, по савету једне добре особе којој тек треба да се захвалим, и мислим да му је од тога боље. 2-3 дана након оне терапије антибиотицима је опет био почео да куња, да слини и кија, да му се очи крмељају, чак и неконтролисано да мокри, па сам га избацио из собе. Од оних капи које свима топло препоручујем, постепено је почело да му буде боље и враћао му се апетит, а ево већ пар дана уназад се игра и преде, и почео је да се гоји.

Pre neki dan sam napisala, ali je izgleda pukla internet veza pa nije ostao moj komentar.
Alfa166:), možda se vrati mačor, a ja se iskreno nadam da hoće i da će doneti mir i sreću u svoj dom svojim povratkom. Medjutim, pitanje je šta će biti posle toga, kada će ponovo nestati?
Koliko je star i da li je kastriran?
Srećno!
Ruski macor mi se jos nije vratio sutra tacno 2 nedelje ,uskoro je trebao da napuni 2 godine i sve vreme je kod nas inace stalno je izlazio i uredno se vracao nekada sa povredama od klanja sa drugim macorima ali nista strasno ima godinu dana fajterskog staza i ima iskustva sto se tice toga i sa kerovima.
Posto ga nismo kastrirali zov prirode radi svoje jos uvek se nadam da je otisao za nekom mackom i da ce se vratiti

Statistika za nekastrirane mačore koji izlaze je poražavajuća, jer se u više od 90% slučajeva pre ili kasnije (u roku do 3godine) desi neka nesreća (najčešće u roku do prvih godinu dana)...ili psi lutalice rastrgnu mačora; ili kola zgaze; ili ode za mačkom i ne vrati se (ma šta to značilo); ili misteriozno nestane (ma šta to značilo); ili ga navodno neko usvoji zato što je mnogo lep (ma šta to značilo).
Izvinjavam se što vam stajem na muku. Meni se ovakva tragedija već dogodila...
Šaljem jednu detelinu vašem mačku da sve bude u redu, da se vrati kući i da bude veseo i debeo!

Jedino što ja imam izričito drugačije stavove od većine "vlasnika" mačaka koji žele da pruže "slobodu" svojim macama, pa ih puštaju u prirodu, dvoriše i ulicu.
Ja to gledam i poredim kao kad bi "vlasnici" pasa puštali svoje kuce bez ogrlice i nadzora u šetnju svaki dan, umesto da ih šetaju tri puta dnevno. Pa da ti psi pare neke kuje lutalice koje će nakon parmeseci strepeti za svoje mladunce, onda će ih nešto unesrećiti...to nije život za kućne ljubimce. Lutalice su plod nemarnog postupanja sa kućnim ljubimcima...nisu oni pali s neba...

Dobro, otišla sam pedaleko, nisam ni ja cvećka kao odgovorni vlasnik.
Srećno sa sivim macanom!
Izvinjavam se još jednom..

Друго је то. Човек је припитомио вука и направио пса којег је затворио. А мачку није припитомио, мачка је дошла својом вољом.

ljudi da li je neko uopste primetio moj post?imate li duse i srca?zajebavate se sa svojim zdravim mackama niko ne primecuje sta sam napisala?
ne morate da je uzmete,suvise je sakata i ruzna verivatno,ali mi bar dajte podrsku ili savet sta da uradim,sta je pametno,prokomentarisite bilo sta.
ne mogu da verujem da ste samo pogledali sliku na kojoj je macki oduzeto celo telo,sa slomljenom kicmom i niko nista,.pravi ljubitelji.svojih macaka.
jel je neko bar mogao da mi kaze sta da radim,da li da je uspavam.sta je humanije.jer ja sama ne mogu da pristanem na neciju smrt.

Mina najiskrenije divim se tvom ogromnom trudu i ljubavi koju imas prema zivotinjama. Ja neke teme ne smem da otvorim bojeci se sta cu procitati i videti, a ti prozivljavas sve to, mogu samo da ti kazem svaka cast.

A ta mala maca, je li je video vet? Moze li ikako da se rehabilituje? Mislim da ce je tesko neko uzeti, jer svako pomeranje joj je bolno ako joj je kicma povredjena.. a ako joj nema pomoci, taj neko bi je samo imao da je gleda kako umire. Ne znam, ako ikako moze nesto da se ucini da joj se pomogne da prezivi javi mi se na pp mozda mogu da pomognem.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back