Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo ljubitelj.

А имала си... макар некад?

Ја сам први пут имао мачку сад скоро, пре две године. Ону што је угинула овог лета. Пре тога никад... једино што сам оне комшијске "припитомљавао" да долазе и код мене.

ne. imaju moji rođaci. moji roditelji su protiv životinja u stanu, pa sam ja od malena smarala kuce i mace po ulici. obožavam ih, ali eto. a zbog posla sumnjam da ću ikada moći da ih imam. mada...

Ако под послом мислиш на то да већи део дана ниси код куће, то за мачке није превелик проблем пошто су по природи више "самотњаци". За псе или папагаје је једино незгодно.

Evo ovo sam pronašla. U levoj koloni u mačije godine, a u desnoj ljudske! :P

6 meseci.............10 godina
8 meseci.............13 godina
1 godina..............15 godina
2 godine..............24 godina
4 godine..............32 godina
6 godina..............40 godina
8 godina..............48 godina
10 godina.............56 godina
12 godina.............64 godina
14 godina.............72 godina
16 godina.............80 godina
18 godina.............88 godina
20 godina.............96 godina
21 godina...........100 godina

Ćao drugari, ja malo eksperimentišem da vidim da li ću se snaći

E super pošto sam se snašao ... ovako....

Ovako izgleda jedan mali mačorčić od oko tri meseca (od prilike) koga sam preksinić našla...Ali na žalost postoji jedan mali nedostatak koji će mnoge verovatno (bez pravkog razloga) odvratiti od toga da mi bude doživotni prijatelj. Naime, mačorčić je slabovid. Nismo još ustanovili da li bar nešto i koliko vidi. Ono što znamo je da ne prati ruku koja se pomera ispred njegovih očiju, ali zato prati kretanje kuce i to ne samo oko njega, nego i nadaleko po dvorištu, što ne verujem da je samo njuh, i tačno oreće glavu kao da vidi šta kuca radi i kuda se kreće...Mnogo je sladak i umiljat i niko ko ga je video, nije primetio da ne vidi dobro..Raspitala sam se kod veterinara i objasnio mi je da to mačkama ne predstavlja problem i da je on ima dosta maca pacijenata koje su bile slepe i doživele su dubolu starost...Eto sada znate o čemu se radi, pa ako postoji neki istinski ljubitelj životinja koji bi usvojio ovo mačence i kome nesmeta ovaj macin nedostatak (kao što ne smeta ni maci), neka se javi.

Samo na napomenem da, zbog slabovidosti macu poklanjam isključivo za stan, jer susret sa kolima i zlim ljudima ne može da nanjuši!

Upravo cula na vestima o, navodnom, besnilu na podrucju CUPRIJE, JAGODINE I PARACINA http://www.blic.co.yu/srbija.php?id=19911.

Svi koji imate svoje zivotinje ili brinete o nekima, ako mozete sklanjajte ih sa ulice jer je, izgleda, akcija osmisljena da ne bude prezivelih, osim onih koje cuvamo po kucama ili koje u strahu uspeju da pobegnu.

Znam da je besnilo i te kako opasno, ali kako ce oni koji love macke ili pse, bez karantina, klinicke slike ili zdravstvene provere, znati koja je zivotinja zarazena ?

Vest videla na b92.Pogledajte tekst na linku I SACUVAJTE BAR NEKE ZIVOTINJE, AKO MOZETE.

Volela bih da gresim, ali...

P.S. Polazim od pretpostavke da bar svoje zivotinje vakcinisemo protiv besnila.

Koliko ja znam o ovim nasim ljudima nece ni proveravati,samo ce ih ukloniti kao da su baceni papiri na ulici a ne ziva bica.Nisu oni krivi sto se ta bolest pojavila.To bi bilo kao kada se pojavio meningitis pa da su krenuli da ubijaju ljude da se nebi sirio.Ali nemozemo bas mnogo da pomognemo,na zalost :(

Ćao drugari, ja malo eksperimentišem da vidim da li ću se snaći

E super pošto sam se snašao ... ovako....

Ovako izgleda jedan mali mačorčić od oko tri meseca (od prilike) koga sam preksinić našla...Ali na žalost postoji jedan mali nedostatak koji će mnoge verovatno (bez pravkog razloga) odvratiti od toga da mi bude doživotni prijatelj. Naime, mačorčić je slabovid. Nismo još ustanovili da li bar nešto i koliko vidi. Ono što znamo je da ne prati ruku koja se pomera ispred njegovih očiju, ali zato prati kretanje kuce i to ne samo oko njega, nego i nadaleko po dvorištu, što ne verujem da je samo njuh, i tačno oreće glavu kao da vidi šta kuca radi i kuda se kreće...Mnogo je sladak i umiljat i niko ko ga je video, nije primetio da ne vidi dobro..Raspitala sam se kod veterinara i objasnio mi je da to mačkama ne predstavlja problem i da je on ima dosta maca pacijenata koje su bile slepe i doživele su dubolu starost...Eto sada znate o čemu se radi, pa ako postoji neki istinski ljubitelj životinja koji bi usvojio ovo mačence i kome nesmeta ovaj macin nedostatak (kao što ne smeta ni maci), neka se javi.

Samo na napomenem da, zbog slabovidosti macu poklanjam isključivo za stan, jer susret sa kolima i zlim ljudima ne može da nanjuši!

A ja samo da obavesim društvance da sam progledao

Ne znam šta se desilo, možda je bilo trenutno od nekog stresa koji sam preživeo obzirom da sam živeo surovim životom na ulici

Popodne ću još otići kod veterinara da proveri moj vid...eto...

A ko me neko želi, ja sam još uvek tu i čekam vas...

Poslednja izmena:
Ono što je najgore, mislim da tu i nema baš puno zainteresovanih da te životinjice prežive. Verovatno samo šačica nemoćnih ljudi da stanu na put brutalnom ubijanju životinja :rumenko: Po unutrašnjosti sterilizacija nije baš popularna, tako da su te životinjice uglavnom "poiskakale" iz njihovih dvorišta. (Tu koliko ja znam i nema puno stambenih zgrada, uglavnom su sve privatne kuće).Šta njih briga gde ih švrlja pas ili mačor i koga će upariti, a ako im se koja ili mačka okote i omace, ako male ne podave u kofi vode, ostaviće ih uz neku magistralu. Pa to rade u Kaluđerici i dr. prigradskim naseljima, a ne u unutrašnjosti. :evil::evil::evil:
Na ogromnu žalost njima je to u interesu. Pitanje da li zaista postoji besnilo, niko to i ne proverava i zato im je najlakše da ga samo proglase i dako opravdaju svoje monstruozne zločine. To su davno ispričane priče.

Pozivam društva za zaštitu životinja da se oglase tim povodom i zatraže od nadležnih da se ispita verodostojnost plasiranih informacija o navodnom besnilu i time pokuša da spreči monstruozni zločin! :rtfm:

Ma to je bitka sa vetrenjačama. Ja ne mogu više ni da se nasekiram oko toga, svakakvih sam se gadosti nagledala. Nije im žao da mačiće/štence pobacaju pored potoka, gde nema čak ni prolaznika koji bi se sažalili na njih a smatraju da je sterilizacija igranje Boga. :roll: Već sam odustala od edukacije lokalnog stanovništva, gledaju me belo a i muž mi se ljuti, kaže, zvaće posle nekog drugog veterinara.

ne. imaju moji rođaci. moji roditelji su protiv životinja u stanu, pa sam ja od malena smarala kuce i mace po ulici. obožavam ih, ali eto. a zbog posla sumnjam da ću ikada moći da ih imam. mada...

Сликао ово, па се сетио твог негодовања на оној теми, што остављају поруке "да ли мене неко жели" и "зар је могуће да ме нико неће"... па хтео тамо да их тутнем, ал нема поста, нестао. Небитно, ево их овде:

Тражио сам јој пре пар недеља другог власника. Одустао ипак на крају.

Obrisali su ga. Nisam ja ovog puta. :)
Divna je. Da li je to jedna od onih maca? :p
mrvicina maca je isto preslatka. :)

P.S. Sad sam videla sliku onih maca, pa vidim da nije. Ne znam koja ti je ova mačkica, ali mi je drago da ostaje. A ona druga mala?

Poslednja izmena:
Сликао ово, па се сетио твог негодовања на оној теми, што остављају поруке "да ли мене неко жели" и "зар је могуће да ме нико неће"... па хтео тамо да их тутнем, ал нема поста, нестао...
Тражио сам јој пре пар недеља другог власника. Одустао ипак на крају.

Na takvog zutaca slatkisa naletela sam pre oko 2 god na sred trotoara prometne ul, ispred ulaza jedne zgrade, sa minijaturnom casom mleka.

Nije bila u zavidnom stanju.

Odnegovala, udomila, ispalo je da udomiteljska porodica nije apsolutno saglasna i onda je uzela natrag da ne zavrsi na ulici.

Sada je kod mene. Dosta nas je i nije lako zbog mnogo cega, ali tada sam mogla tako da odlucim i pomognem. Sad smo se malko natrpali :roll:.

Evo ovo sam pronašla. U levoj koloni u mačije godine, a u desnoj ljudske! :P

6 meseci.............10 godina
8 meseci.............13 godina
1 godina..............15 godina
2 godine..............24 godina
4 godine..............32 godina
6 godina..............40 godina
8 godina..............48 godina
10 godina.............56 godina
12 godina.............64 godina
14 godina.............72 godina
16 godina.............80 godina
18 godina.............88 godina
20 godina.............96 godina
21 godina...........100 godina

:hahaha: ja pročitala ovo mom tati a on mazi Micu i kaže: '' Generacijo moja! '' :D

Obrisali su ga. Nisam ja ovog puta. :)
Divna je. Da li je to jedna od onih maca? :p
mrvicina maca je isto preslatka. :)

P.S. Sad sam videla sliku onih maca, pa vidim da nije. Ne znam koja ti je ova mačkica, ali mi je drago da ostaje. A ona druga mala?

Није једна од оних маца. Од оних маца, једно је угинуло код мене, за једно сам чуо да је угинуло код жене која га је узела већ истог дана, а за она три преостала се само надам да су у животу. А 3-4 дана након што сам их разделио, угинула је и моја мачка, ваљда од исте те отроване хране коју је и њима доносила. И ту сам некако одустао и да имам мачке уопште.

Али.

Видим тих дана у једном дворишту у другом крају једно лепо жуто маче. Кажу, не могу ником да их уделе, и већ су планирали да их одвезу негде колима и пусте (ето, баш оно о чему прича mimi's mom), и ту ја решим да га узмем, али само ако је мушко... некако ми опет у глави будући мачићи, и мајка која инстинктивно лута којекуда и доноси им којешта. Наравно, видим да је мушко, понесем га кући, дам му име Макса... и сутрадан приметим да је "Макса" - женско. Нема везе.

А у међувремену, док сам био на летовању, пас удоми још једно маче. Одакле ту - нико не зна, само ми јављају, имаш кући једно мало мушко маче. А ја фацу - :neutral:. Е, то мало мушко маче је онај "Смрда" о којем сам горе писао, и за којег је ветеринар рекао да је могуће да се неће извући.

А мала Лудица (жута), постала права мачка из високог друштва. Отмена, интелигентна, умиљата... и не подноси друге животиње. Идеална за стан, за неког искреног љубитеља, пошто је ја сигурно нећу довека држати унутра, кад-тад ће морати напоље. Њу сам три пута покушао да удомим, али је нека "виша сила" то спречила двапут, а једном се сама вратила. Мислио сам да је удомим негде, не било коме, а да Смрду задржим као дворишну мачку... ал' изгледа да ми остадоше обоје. И ето.

Ja sam danas udomila ovog malog napasnika.:super:

Pre samo 6 dana bio je jadan, na ivici smrti, buvljiv, oči inficirane, mršav, isprepadan...:sad2:
Sada je očišćen, podgojen i okupan postao veseo i srećan pa skakuće okolo kao vrabac. Nikoga se ne boji i stvarno je lep. I smešan je - onako klempav.:hahaha:
Juče sam po centru okačila par oglasa sa slikom, nahvalila malog zlikovca, ali nisam bila sigurna da će se iko javiti. Međutim, još dok sam kačila oglase stala je jedna mama sa devojčicom, raspitivale su se o maci i videla sam da mama ne bi odbila samo da je ćerkica poželela macu.:lol:
I eto, danas već ODE!
Došli su neki dečaci (uz saglasnost porodice), njima se svidelo što je mačak veseo i što voli decu a familiji što je muško - već imaju mačku i dve male mačkice koje će udomiti. Kažu da im je dosta macenja i mačića, hoće mačora. Naredila sam im da mi se sutra obavezno jave i referišu kako je mačkić, a imam i ja njihov broj - kontrolisaću da li je sve O.K.:)
Mislim da se ova avantura svima isplatila: maca je spašena i udomljena, mi smo se naigrali i nasmejali sa njim, klinci su dobili veselog drugara a porodica mačora.:heart:
Ma MARKETING je čudo!!!:klap:

I mi smo tako prošli. Zove me kuma i pita da li hoću jednog čupavog mačorčića (ona ima punu kuću životinja pa sam mislila da razlikuje), kad ono - Maja. Šta je - tu je...:whistling:

Ма, то је нека њена мачија судбина, гарант. Умем да разликујем, и кад сам случајно погледао код куће следећег дана, одмах сам видео да је женско. Ни сам не знам шта сам и како видео први пут, али да нисам "видео" да је мушко, не бих је ни понео. :)

Ne znam da li ste citali, ali, kako novine tvrde, a po prici vlasnice i mace postadose "ptice letacice" :). http://www.blic.co.yu/slobodnovreme.php?id=54744

Da li sam ja nesto pogresno utripovala da su trobojne mace - zenke :eek:? Na gornjoj slici vesti je upravo trobojac kojeg oslovljavaju sa macor. Ako je tacno da su trobojne devojcice - kako je ona postala on :eek: ?

A na donjoj slici, deluje da nije ista cica maca. Interesantno :confused:...

Koja teška glupost, ove fotografije su već poznate poodavno na internetu. Lako je staviti montiranu fotografiju i nadodati bilo kakav tekst.. pa čak i ovakav koji je za Treće oko, Kurir ili Gazetu.
Verovatno je moguće da se desi da se trobojna maca rodi kao muško, iako inače u kombinaciji narandžaste, crne i bele boje nosi ženski gen.
Ne čitajte ovakve gluposti..
Mačka sa izraslinama - da shvatim; trobojna muška mačka - da shvatim; ali mačka sa KRILIMA?!?!:otkacio: To je gnusno i čak nije ni smešno.

Blic - datum 28.avgust 2008....e ovo je tužno.

Poslednja izmena:
Postoje takozvane trobojne&kornjačevina mace, na engleskom su calico&tortoiseshell cats.
To nisu bilo koje tri boje, nego narandžasta/crna/bela ili ista ta kombinacija samo pastelna bež/siva/bela.
Ta narandžasta u kombinaciji sa crnom i belom je nosilac ženskog gena, tako da se može reći da su sve takve mačke ženke.
Ja ih obožavam - http://en.wikipedia.org/wiki/Calico_cat

Našla sam ovaj tekst, gde se vidi da se može roditi i muška trobojna maca, a onaj glavonja iz nebuloznog teksta jeste bata:
"And are all calico cats females? Well, the majority of them are. For very complicated genetic reasons, it takes two X chromosomes for a cat to be a tortoiseshell or calico cat. A male would have to possess two X and one Y chromosomes to be a calico cat. This can happen, but very rarely. According to a study at the College of Veterinary Medicine in Missouri, one out of 3,000 calico colored cats is male. This oddity occurs in humans, too. The males, in both cases, are usually sterile."

Овде у мом крају има један тробојни мачак... претежно бео, али са црним и жутим "закрпама". Нисам знао да је то редак феномен, раније нисам ни обраћао пажњу на те ствари.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back