Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa i treba tako...poludim kad na ulici vidim kako pas napada macku,a ona ne moze da se brani....:cry:

ja ima psa i on uopste ne napada macke a ni kucice...obozava sa mackama da se igra zato sto kad smo ga tek dobili i izvodili napolje napolju su bile neke male macke pa se on igrao sa njima i to mu je i dan danas ostalo u secanju i kad vidi neku macku on potrci da bi se igrao ali macka pobegne...retko koja sme da stane i da se igra sa njim...

ja ima psa i on uopste ne napada macke a ni kucice...obozava sa mackama da se igra zato sto kad smo ga tek dobili i izvodili napolje napolju su bile neke male macke pa se on igrao sa njima i to mu je i dan danas ostalo u secanju i kad vidi neku macku on potrci da bi se igrao ali macka pobegne...retko koja sme da stane i da se igra sa njim...

To su psi za pohvalu...ali nazalost malo je takvih :(

To su psi za pohvalu...ali nazalost malo je takvih :(

ma joj cuti...vracam se ja sa drustvom iz grada i idemo pored crkve posto je odma na centru i samo vidis trci macka a za njom kuce i macka skace na drvo i kuce skoci na drvo:eek:uhvati je za rep i pocne da je svlaci na zemlju...da se nisam umesao pocepao bi je ko svinja masan dzak....a koliko sam ja problema imao sa tim kucetom(pricao sam) za to kuce su svi rekli da je najbesnije u gradu....ali ja sam ga jednom uhvatio i izdzokirao kao nenormalan...:otkacio:

E pa zao mi je i tog psa,ali macke vise...tako da mi je drago sto si ga prevaspitao..:D

ne bi ti ga bilo zao da ga videla samo jednom ne bi ti ga bilo zao....koliko je puta napadao malu decu i jurio ljude a niko ne sme da mu pridje...i jednom on mene pojurio niz neku ulicu i vidim ja d ce da me stigne i ja se zatrcim i uhvatim se za banderu i oko bandere krug i nogom u glavu i on pobegne.....:otkacio:
znaci kuce koliko j besno oci su mu kao krv crvene....a mrsavo i retardirano nacisto....:mrgreen:

ne bi ti ga bilo zao da ga videla samo jednom ne bi ti ga bilo zao....koliko je puta napadao malu decu i jurio ljude a niko ne sme da mu pridje...i jednom on mene pojurio niz neku ulicu i vidim ja d ce da me stigne i ja se zatrcim i uhvatim se za banderu i oko bandere krug i nogom u glavu i on pobegne.....:otkacio:
znaci kuce koliko j besno oci su mu kao krv crvene....a mrsavo i retardirano nacisto....:mrgreen:

:rotf:

ljudi molim vas ako moze neko da mi pomogne,imam malu macu,juce ujutru je zgazio auto,zgazio joj je zadnje noge koje su joj odkazale i nema osecaj u njima!al brine me sto joj se stomak nadima,nisam video da je kakila ili piskila a stomak joj je veliki,prede i nedeluje da je nesto boli,molim vas pomozite ako znate sta . . ..

Evo i mojih "maca"...

Prilozi

• DSCN1357.jpg
    DSCN1357.jpg
    46,9 KB · Pregleda: 10
ljudi molim vas ako moze neko da mi pomogne,imam malu macu,juce ujutru je zgazio auto,zgazio joj je zadnje noge koje su joj odkazale i nema osecaj u njima!al brine me sto joj se stomak nadima,nisam video da je kakila ili piskila a stomak joj je veliki,prede i nedeluje da je nesto boli,molim vas pomozite ako znate sta . . ..

Pa kako da ti mi pomognemo...odvedi je veterinaru najbolje....:cry:

Stomak joj je verovatno naduven zato sto nema stolicu ni mokracu i to moze da bude jako opasno.Trebao si odmah da je odvedes kod veterinara rizikujes da ugine ili da ceo zivot ostane nemocna da hoda.Hitno je odvedi ako nisi i ako nije vec kasno.

Ima li ko da se bavi prodajom machaka tj zanima me koje sve vrste kod nas mogu da nadjem i po kojoj ceni.. Takodje ako neko prodaje ili daje svoje mache, slika i cena pa da vidimo jer je meni stvarno potrebno jedno :) :*

Imam jedan problem i moram da pitam za vase iskustvo, posto mi "search" nije dao odgovor.

Imam macku (zenka) staru godinu i po dana, koja je od svojih 40 dana starosti kod nas u stanu i koja nije mrdala napolje, a bas juce smo doneli drugo mace (zenka) staro svega 2 meseca. A moj problem je naravno u njihovom slaganju, tj neslaganju.
Naime, malo mace nema nikakvih problema sa novom sredinom, ceo stan je proverila i njusnula, obavila nuzdu, jela spavala ... ali velika maca ima problem sa pridoslicom. Cim je vidi ukopa se u mestu, fiksira je pogledom, frnjauce, sikce i rezi ... dok je mala ne zarezuje 2%.
I sad ne znam da li je takva jer nikad nije videla sebi slicno stvorenje, dok je ova mala dosla sa sela gde je ceo zivot bila uz druge macke, ili je prosto netrpeljivost po sredi.

Cuo sam da bi trebalo da se drze odvojene za pocetak, ali mi ni taj sistem nekako ne deluje kao resenje ... u redu - nece se gledati i nema problem, ali cim ih budem ponovo spojio vracamo se na staro ...

Voleo bih da cujem vasa iskustva. Da li ima nade da ce se sprijateljiti i ziveti slozno, ili je ovo bila greska pa cu morati da razmisljam o vracanju na prvobitno stanje?

Unapred zahvalan ...

Poslednja izmena:
Tačno, mačke umeju da budu jako sebične. Ako imaš uslova, odvoj ih prvo u dve različite prostorije i povremeno im menjaj prostirke ta spavanje, posude sa posipom, hranom, vodom... I nikako nemoj da kažnjavaš stariju macu zbog netrpeljivosti prema maloj, nju će da okrivljuje za kaznu. Samo polako i strpljivo i nemoj u početku da ih ostavljaš nasamo u istoj prostoriji.

Pa uvek je maca "starosedelac" netrpeljiva prema došljaku a pridošlica zna da je na tuđem terenu i pokušava da bude fina.
Kad smo doneli Maju kod nas imala je tek 2 meseca, a posle 2 dana doneli smo joj i drugaricu Macanu. Za tako kratko vreme ona je već prisvojila celu kuću i frktala je na drugu macu dobrih 10 dana. Iako su obe bile nove, iako su bile istog uzrasta i željne igranja, ipak je Maja bila šef a Macana ju je slušala. To valjda tako treba. Posle su se ipak slizale "ko dve mačke".
I tvoja maca će tolerisati prinovu, samo joj treba dati dovoljno vremena i pokazati da su obe voljene i dobrodošle.

I zaista, samo im treba vremena.
Evo, dva dana su prosla i odnos je vec mnogo bolji. Nema vise frktanja, nema rezanja, pocele su da interaguju, pomalo njuskaju, malo jure po stanu kroz igru, pa i spavaju u istoj sobi, nekad cak i dosta blizu jedna drugoj. Doduse, jos nisu dosli do fizickog kontakta, ali vremenom bice i to, ne sumnjam. :)

Ja bih takodje nabavio jos jednu macku,za drustvo mom macoru.On nije kastriran,pa me interesuje sta je bolje uzeti,zenku ili muzjaka,Naravno,to bi bilo mace.Jednom sam vec pokusao,dok je ovaj bio mali,ali nije prihvatio pridoslicu.Ako bih nabavio zenku,da li bi moj macor poceo da obelezava teritoriju?

Pokušaj da ih maziš istovremeno, stavi obe u krilo ili sedi između njih pa ih mazi. Tako će shvatiti da su obe članovi domaćinstva i da mala nije uljez. Možeš pokušati i sa nekom igračkom ili lopticom, pa bacaj naizmenično jednoj pa drugoj. Tvoja velika maca je još mlada, i ona bi se igrala nego se pravi važna i tvrdi pazar.
Ovo moram da vam ispričam.
Kad su se naša Maja i Macana navikavale jedna na drugu to je bila čitava predstava, a išlo je otprilike ovako:
Macana uzima lopticu i doziva Maju "hoćeš da se igramo?"
Maja je živo zainteresovana, ali se pravi važna i otima lopticu "neću - to je moja igračka"
Macana uzima neku zvečku i počinje da je ćuška, a Maja odmah pritrčava.
Macana "jesi se predomislila, hoćeš sad da se igramo?"
Maja "neeeeću, daj mi to"
Macana "dobro onda ću ja da se igram nekako drugačije" i odlazi u kuhinju.
Maja crkava od radoznalosti i trči za njom "a kaaaako ćeš da se igraš?"
Mi smo danima vrištali od smeha.

Poslednja izmena:
Jao Kajo mogu misliti kako to uzgleda! :D
Tako smo mi sticajem okolnosti doveli našoj Mici jednog mačka, ne bih ga ja ni prisvojila da nije izgledao kao dete iz Afrike... Ona samo što se nije šlogirala od besa! Čak je jednom i pila mleko uporedo sa njim iako pre toga mleko nije okusila godinama!!! Pazite scenu: Žuća se mučenik popne na njeno ćebence na TEA peć i zadrema... U jednom trenutku nema Mice, mrda se zavesa... i iza TEA peći se nešto dešava... i odjednom vidiš crnu šapu koja opipava svoje ćebence i ko je na njemu a glave nigde :D I tako kad provali da je on zalepi ga šapom najstrašnije onako sanjivog! Tako stalno dok Žući nije jednom pao mrak na oči, dok je nije pojurio, napravilo se klupko, Mica se drala kao da joj deru kožu na živo i kad smo ih razdvojili na parketu ostala barica od Mice :( od straha...

Gde ste mačkari - nešto nam se ohladila tema...:?:
Moje mace ovih dana dolaze u kuću samo da jedu a inače ceo dan provode negde napolju. Omiljeno mesto im je u debeloj hladovini pod orahom, a ovih dana su srušili i kuću pored nas, majstori ceo dan nešto kopaju, pa čim odu mace idu u inspekciju. Dovukli su i mogo šljunka i peska a mačkice to usvojile za ogroooman WC!:whistling:
Sada su nam ostali samo Maja i Meda, mačići su pre 10 dana otišli u nove porodice, Maju smo sterilisali (već se skoro sasvim oporavila:ok:) pa sad oboje uživaju bez ikakve brige i obaveze. Bogami, i nama je mnogo lakše, velika je obaveza imati 5 mačaka. Ako su unutra - stalno treba hraniti, pojiti, menjati pesak, paziti gde se ko popeo, šta je ko srušio, ko se s kim podžapao... Ni napolju nije bilo bolje, stalno smo pazili da ne idu na ulicu, da ne dolazi komšijski mačor itd. Maja je obično sedela kao stražar i strogo posmatrala okolinu a Meda je bio dadilja i igrao se sa njima, mada su njemu oči uglavnom bile na maloj Macani (još nisam videla da neko toliko voli sestru kao on tu malecku).:heart::P
Baš je bilo zamorno pa sada nam život sa samo dve mačke dođe kao letovanje.:super:

Danas smo nešto slikali po dvorištu a Maja i Meda su pomaaaagaliiiii... Na svakoj drugoj slici vidi se makar jedan rep, pa smo i njih morali da fotkamo. Evo kako oni uživaju u svom carstvu:

Ljudi:), pa mora da postoji taj slatki siktavi period adaptacije kada spojite dva kućna ljubimca - tj. MACE.
Prilagodjavanje traje svega nekoliko dana (2 - plafon 3), i tada mace ne treba razdvajati, već pustiti da se same "dogovore". Ubrzo nakon toga kreće pavanje zajedno, lizanje&kupanje...duplo zadovoljstvo.
Naravno, to se odnosi na mačiće, odrasle mačke mnogo teže prihvataju novog vanzemaljca...ali i to zavisi od samih jedinki i njihovih karaktera.

Sve u svemu nema lepšeg, nego više mačaka koje žive u stanu zajedno.
Normalno, kao i medjuljudskim odnosima, povremeno dodje poneka svadjica ili prepirka.:rotf:

Vlasnici maca često greše kada pokušaju da spoje svoju macu ljubimicu sa komšijinom da se kao druže...ne znajući da bi im trebalo 2-3dana da se "skontaju". Otuda ispadne da njihova mačka ne voli da se druži, ali to je daleko od stvarnog. Maci treba samo malo vremena da se navikne na novo biće, uljeza u njenu kraljevsku mačiju palatu.

Tako da mazite obe strane non-stop, puno nežnosti i pažnje mace uzvrate višestruko.:heart:
MJAUć!

Ovo su sjajni primeri:
Pokušaj da ih maziš istovremeno...Možeš pokušati i sa nekom igračkom ili lopticom, pa bacaj naizmenično jednoj pa drugoj...Macana "dobro onda ću ja da se igram nekako drugačije" i odlazi u kuhinju.
Maja crkava od radoznalosti i trči za njom "a kaaaako ćeš da se igraš?"...
...ne bih ga ja ni prisvojila da nije izgledao kao dete iz Afrike...Ona samo što se nije šlogirala od besa! Čak je jednom i pila mleko uporedo sa njim iako pre toga mleko nije okusila godinama!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back