Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Мачету цури нос, често "свира" док дише, кија, очи му се крмељају. Има добар апетит и једе нормално, али осим што једе, само спава по читав дан. Безвољно је и уопште се не игра. Колико чујем, такав је откад се појавио, тј. пре 10-ак дана.

Сутра га водим код ветеринара. Преко нета сам сличне симптоме нашао једино код "заразне мачије кијавице", да ли је неко имао искуства са тим?

Ne znam šta znači "zarazna mačija kijavica", ali ovo što opisuješ mene asocira na upalu pluća kod malenog bespomoćnog mačeta.
Podhitno treba da ga vodiš Veterinaru, da dobije antibiotike, da preživi.
Mačetu puno sreće, jedino mi nije jasno, kako to da deset dana prodje bez ideje za Veterinarskom negom.
Da li je to mače nečije ili napušteno na ulici?
Stvarno mu želim da ozdravi, što verovatno hoće ali uz veterinarsku negu, a zatim mu želim da postane kućna maca.

Obozavam mace,narocito moju Saru-koja ne trpi konkurenciju:)

Prilozi

• jasna 003.jpg
    jasna 003.jpg
    30,8 KB · Pregleda: 15
Нисам се јављао... Јесте упала плућа, примио је инјекције јуче и данас, надам се да ће оздравити.

А без неге је прошао јер никог није било код куће данима, а ја кад сам се вратио нисам ни претпостављао да је болестан, док га нисам унео унутра да му "излечим" очи које су се стално крмељале... тек тад сам приметио да нон-стоп спава и да повремено кија и тешко дише.

Напомена: није у питању моје маче, већ маче које је "усвојила" моја керуша док сам био на летовању, а које сам пронашао тек када сам се вратио.

Мачету цури нос, често "свира" док дише, кија, очи му се крмељају. Има добар апетит и једе нормално, али осим што једе, само спава по читав дан. Безвољно је и уопште се не игра. Колико чујем, такав је откад се појавио, тј. пре 10-ак дана.

Сутра га водим код ветеринара. Преко нета сам сличне симптоме нашао једино код "заразне мачије кијавице", да ли је неко имао искуства са тим?

Ja lično nisam ali moj profesor fizičkog iz srednje i njegova familija jesu, i to, nažalost, loših. Mada, na toliki broj mačaka koje su hranili (zvučim maliciozno ali tako je bilo) niko osim njih nije primetio da se populacija imalo smanjila. Mislim da je u pitanju virusna infekcija ali da se da sanirati ako se parbovremeno reaguje, samo treba primeniti strog karantin jer je vrlo zarazno.

Након инјекција, делује много слабије. Уопште не једе, него га храним на силу, не долази на позив, али колико видим, очи му се мање крмељају, више не кија и не чује се "свирање" док дише.

А то за карантин сам направио глупост... Био је у додиру са једном другом мацом отприлике исте старости (око 2 мес.) коју држим унутра, надам се да није њу заразио.

Ja lično nisam ali moj profesor fizičkog iz srednje i njegova familija jesu, i to, nažalost, loših. Mada, na toliki broj mačaka koje su hranili (zvučim maliciozno ali tako je bilo) niko osim njih nije primetio da se populacija imalo smanjila. Mislim da je u pitanju virusna infekcija ali da se da sanirati ako se parbovremeno reaguje, samo treba primeniti strog karantin jer je vrlo zarazno.

Не знам, мало ми је глупо да о томе пишем јер је на форуму углавном "осећајнија" екипа која би и повређеног јежа носила ветеринару, али мене буквално у мојој околини сад посматрају као чудака што се цимам око овог мачета. Шта ми све "саветују", да не помињем, од тога да га уопште не дирам па "шта му Бог да", до тога да га бацим негде на улицу неколико блокова даље, као "реши га се, шта ће ти"... а мени животиње жао.

Мали Шмрћа данас треба да прими трећу инјекцију и након тога треба да чекамо и да видимо како се ситуација развија и да ли се опоравља. Незгодно је што је био болестан дуже време, и то ми је криво како ни ја то нисам приметио током пар дана уопште, а добро је то што му организам изгледа реагује на лек, па више уопште не кија, не шмркће и очи му се не крмељају. Ту је код мене у соби на топлом, једини покрети су му ти да ме опази где сам и да ми скочи у крило и ту настави да спава, а откако прима инјекције не једе сам него га ја кљукам, час мачијом кашом, час чајем од белог слеза... Штета што су ухапсили Радована Караџића, можда би он неком биоенергијом могао да нешто учини, толико га људи хвали да им је помогао.

(Оно за Р.К. је била шала.)

Нисам се јављао... Јесте упала плућа, примио је инјекције јуче и данас, надам се да ће оздравити.

А без неге је прошао јер никог није било код куће данима, а ја кад сам се вратио нисам ни претпостављао да је болестан, док га нисам унео унутра да му "излечим" очи које су се стално крмељале... тек тад сам приметио да нон-стоп спава и да повремено кија и тешко дише.

Напомена: није у питању моје маче, већ маче које је "усвојила" моја керуша док сам био на летовању, а које сам пронашао тек када сам се вратио.

Pa to tvoje kuče je prosto divno! :cmok:

Не знам, мало ми је глупо да о томе пишем јер је на форуму углавном "осећајнија" екипа која би и повређеног јежа носила ветеринару, али мене буквално у мојој околини сад посматрају као чудака што се цимам око овог мачета. Шта ми све "саветују", да не помињем, од тога да га уопште не дирам па "шта му Бог да", до тога да га бацим негде на улицу неколико блокова даље, као "реши га се, шта ће ти"... а мени животиње жао.

Мали Шмрћа данас треба да прими трећу инјекцију и након тога треба да чекамо и да видимо како се ситуација развија и да ли се опоравља. Незгодно је што је био болестан дуже време, и то ми је криво како ни ја то нисам приметио током пар дана уопште, а добро је то што му организам изгледа реагује на лек, па више уопште не кија, не шмркће и очи му се не крмељају. Ту је код мене у соби на топлом, једини покрети су му ти да ме опази где сам и да ми скочи у крило и ту настави да спава, а откако прима инјекције не једе сам него га ја кљукам, час мачијом кашом, час чајем од белог слеза... Штета што су ухапсили Радована Караџића, можда би он неком биоенергијом могао да нешто учини, толико га људи хвали да им је помогао.

Bogi, obožavam te. :klap:

Mora čovek i da se našali od sve muke... Znam, i ja sam oduvek imala problema sa okolinom zbog životinja, prosto nisu mogli da veruju da se sekiram šta će biti sa jednom dobermankom pošto je izujedala pola mog odeljenja (uključujući i mene) u strahu za štence. Ja imam utisak, Bogi, da si ti sebi pribavio još jednog kućnog ljubimca. :lol: Mališa je iscrpljen od terapije, trebalo bi da mu pojačaš B komplex vitamina i možda da mu daješ malo zaslađene vodice, to otvara apetit. Nadam se da slez potapaš u hladnu vodu, glavne sastojke toplota uništava.

Pozdrav, drugari.
Secate se Grejsi? http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=6766918&postcount=762

Nismo se dugo javljale, a puno toga se izdesavalo u medjuvremenu. Privikli se na novo okruzenje, izborili se sa buvama,stekli puno fanova i tako. :super:

Elem, treba nam savet. Kao sto znate, macu cuvamo u malom stanu na trecem spratu, ne pustamo je na ulicu. Imamo terasu, a otkad je Grejsi saznala za nju, svedoci smo fatalne i neuzvracene ljubavi. Ona svakodnevno i neutesno mjauce bar 10 puta dnevno da je pustimo da izadje na tu terasicu. Izvodimo je u kontrolisanim uslovima, tipa - najsigurnija je u narucju ili sa rukama oko struka dok njuska opale listice, zidove i ogradu. Takvi "izlasci", logicno, traju prilicno kratko.Naravno, ona se time ne zadovoljava. Zasto vam sve ovo pricam? Zato sto mislim da tu lezi koren problema koji cu vam sad izneti.

Gospojica Grejsi je pocela da piki van svoje posude i to u 99% slucajeva radi u cosku sobe ispred te fatalne terase. Pretpostavljamo da je to bunt sto ne moze da izlazi kad joj je i kako volja. To traje vec oko 3 nedelje, ne bas svakodnevno, ali prilicno cesto. E, sad, zanimljivo je to sto tu piski iskljucivo ujutru i samo jednom u toku dana, sve ostalo se obavi regularno i na mestu predvidjenom za to.

Sta nam je ciniti, kako da sprecimo te "pojave" na obostrano zadovoljstvo?
Hvala.

Gospodjica Grejsi protestvuje.
Ja sam bila otputovala na 3 dana, moja sestricina je ostala s mojim mackom u stanu, ali kad sam se vratila, umjesto pozdrava pokakio se na podu. Nikad to vise nije napravio. Mnogo je razmazen. Inace, stanujem na 23-cem spratu, imam duplu mrezu na balkonu od poda do plafona i moj Cile je 90% vremena vani.
Moja sestra ima macu koja nije izlazila van prvu godinu dana i sad je pocela. Oci joj jako suze, a u zadnje vrijeme suze su braon. Ja mislim da to nije normalno premda im je veterinar rekao da je ok jer je to kao alergija otkad izlazi van. Zna li neko nest o tom?
Hvala

Bogi, obožavam te. :klap:

Хвала, обожавам и ја тебе. :rumenko:

А мали "Смрда"... па, негујем(о) га. Ево сад, трећи-четврти дан након инјекција, опет је почео да шмркће и да му цури нос. Јадна животиња, надам се да ће се извући. :(

Verovatno hoće. Dajte mu dobru negu i hranu koja jača imunitet.
Naša Maja je imala opstruktivni bronhitis i toliko je jadna kijala da su joj slinci samo visili iz nosa. Kad kine - zalepi ih za zid. Par dana nije imala volje ni da jede ni da pije pa sam joj špricom sipala mleko u usta da ne umre od žeđi. Lečena je u 3-4 navrata (dlaka joj je opala od silnih antibiotika) i na kraju je veterinar predložio da je uspavamo jer će to stalno da se vraća. Tada je već bila trudna i ja nisam mogla da uspavam trudnicu pa sam rešila da bar rodi a onda ćemo videti šta dalje. Bojala sam se da će umreti na porođaju, ali ona se omacila super brzo i rodila super velike i zdrave mačiće. Kljukali smo je kao gusku, i Maja se neverovatno oporavila, popravio joj se imunitet i nikada joj se više bronhitis nije vratio. Sada je velika, zdrava dama i ja se uvek setim kako sam mogla dozvoliti da je ubiju bez potrebe.
Mačke su čudo, samo im treba dati vremena i uslova da se oporave.

Poslednja izmena:
Мали "Смрда" је на кућној нези. Има појачану храну, млеко, а "кљукам" га чајевима обогаћеним шведен-битером и прополисом... па сад, ако му имуни систем проради - проради. Можда звучи глупо, али ако звучи тако, онда и јесам глуп, али малиша у мени већ препознаје особу која се брине о њему, најслађе заспи у мом крилу, а једе само када сам ја поред њега. Не знам, надам се да ће се извући као и твоја мачка, Кајо, и да ћу моћи ускоро да га пустим напоље да јури гуштере и мишеве и скакуће за лептирићима... а можда ускоро и за комшијским мачкама...

Мали "Смрда" је на кућној нези. Има појачану храну, млеко, а "кљукам" га чајевима обогаћеним шведен-битером и прополисом... па сад, ако му имуни систем проради - проради. Можда звучи глупо, али ако звучи тако, онда и јесам глуп, али малиша у мени већ препознаје особу која се брине о њему, најслађе заспи у мом крилу, а једе само када сам ја поред њега. Не знам, надам се да ће се извући као и твоја мачка, Кајо, и да ћу моћи ускоро да га пустим напоље да јури гуштере и мишеве и скакуће за лептирићима... а можда ускоро и за комшијским мачкама...

Ne, nisi glup, mačke su čudo! :) Npr moja je neverovatno vezana za mog tatu, on je hrani i ispunjava joj svaku želju. I kad on stiže sa posla i ona čuje zvuk naših kola prekida svaku aktivnost i nacrta se ispred ulaznih vrata, onda legne i valja se :) A kad mama i ja ulazimo jedva da nas primeti .. :)

:rotf: Pa to je divno! Smrda se dobro "uvalio"!

Ljudi, meni već danima nude neke mačiće. :( Na kraju će mi ponestati izgovora, malo dete (nema osećaj), star i ljubomoran pas, muž-paranoik... Ima jedno leglo, dva su potpuno crna, jedan harlekin (sa crnim) i jedna crno-oranž kornjačevina, ne znam koje mi se više sviđa! Milica ih svaki put gleda i kuka kako hoće da mazi macu, tako bih rado ponela jedno kući, čak su mi i nudili vlasnici njihove mame, i čestitali mi na iskrenom i nesebičnom stavu da je bolje da ga ne uzimam nego da pati zbog ovoga ili onoga.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back