To je veterinarska ambulanta u kojoj su aktuelni programni za sterilizaciju ulicnih zivotinja po povoljnim cenama (za macke za zenke 2000, za muzjake 1500dinara), uz mogucnost da kod njih ostanu tokom perioda oporavka, tvoje je samo da im ostavis transporter u kome ce macka boravi tokom tih nedelju dana i hranu za taj period.
A kako je mali prostor, onda je prilicna improvizacija. Ja kad tokom dana dodjem, macke su u transporterima podignute gore, psi su pusteni po podu, ali jedan od njih recimo ne moze da hoda, drugi je operisan... Onda macici koje im redovno ostavljaju ispred vrata su u nekim kutijama na stolovima.
Kako se to desilo nemam pojma, iskreno bilo bi mi malo lakse da sam dobila neko objasnjenje zasto su ivice transportera iskidane, a da razvali kopcu macka nije mogla ni slucajno, ona je spolja i treba velika snaga, to ni je ne bih mogla kad bih svom silom udarala izutra. Jednino da je nekako transporter pao tokom noci na pod gde su psi i dalje ostaje da zamiljam sta se tu desilo. Macka nema povrede, ponasa se kao i pre, to je vec peta macka koju sam nosila kod njih i nikakvih problema nije bilo, cak sta vise, vidi se da su zene u toj ambulanti zivot posvetile spasavanju ulicnih zivotinja i da padaju sa nogu.
Iako sam svesna da to relativno losi uslovi, to je bio jedini nacin da sterilisem ulicne macke, i zbog finansija i zbog toga sto i tamo gde je bilo akcija besplatne ili jeftinije sterilizacije nemaju mogucnost da macke ostanu kod njih tokom perioda oporavka...