Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mačke leti smršaju, manje jedu a više se kreću.....

:amen:

zdravo svima :)

Koliko puta godišnje mačke se omace ?

To je individualno, ali moja macka je ostala bez legla i ubrzo se opet proterala, sad se spremamo da je sterilisemo. (Prvi put se proterala u februaru, drugi put krajem proslog meseca.) Majka joj se macila prosecno dvaput godisnje.

:lol:

cat logic.jpg

Devojke,treba mi pomoć! Da li mački može da se prekine trudnoća na početku i da se uradi sterilizacija? Pitanje zvuči okrutno ali tek sam udomila njene mačiće, ne znam da li je opet skotna a hoću da je sterilišem.

kao sto K aja rece, to se cesto radi. Nemoj da brines, i ako je onako kako sumnjas, to je vrv tek zaceta trudnoca, a onda je svakako bolje da je sterilises tako, nego da o5 bude muka oko udomljavanja, a vidis i sama da ne ide lako :/ Samo, ja ti savetujem da pozuris ako vec sumnjas da ti posle ne bi to tesko palo.

kao sto K aja rece, to se cesto radi. Nemoj da brines, i ako je onako kako sumnjas, to je vrv tek zaceta trudnoca, a onda je svakako bolje da je sterilises tako, nego da o5 bude muka oko udomljavanja, a vidis i sama da ne ide lako :/ Samo, ja ti savetujem da pozuris ako vec sumnjas da ti posle ne bi to tesko palo.

Hvala obema na odgovoru. Sutra zovem da zakažem.

Moram ovo da podelim sa vama!
Koliko sam srećna što sam Žuću i Vecu udomila,toliko sam sada tužna. :(
Zadnjih dva sata,kako je napolju sve utihnulo, slušam Skočkicu,njihovu mamu,kako tužno mjauče i traži ih. Sada sam ponovo išla da joj dam da jede i da je pomazim.Uzme dva zalogaja,nešto šušne a ona otrči i počne da ih doziva i tako bezbroj puta. Na kraju su i meni pošle suze. :sad2:
A sve moje muke sa mačkicama su i počele sa njom i njenim bratom jer nisam uspela prošle godine da ih udomim. Počela sam da hranim njih dvoje,pa je došla Matora ( mama ovih četvoro u mojoj garaži ),pa Partizanovac,pa Belka,pa Milica.....pa su se one omacile. Partizanovcu ( crno-bela) su ubili mačiće pa sam je lečila od mastitisa. Belki je neko otkinuo deo njuškice pa sam i sa njom završila kod veterinara.Onda su Skočkicu dok je dojila mačiće trovali ali smo je spasili. Onda frka sa udomljavanjem.....i ja ću da odlepim.
I da završim. Skočkica se više ne čuje,ne mjauče.milica draga je odustala.
A i ona je preslatka mačka.
Evo tužne mamice.
2010-01-01 00.00.00-254.jpg

A ovo su Skočkica i Alva slikani prošlog leta.
Picture 018.jpg
Picture 012.jpg

Sirotica, majka je samo majka, a njena deca su misteriozno nestala.
Sad možeš samo da je što više maziš, ako treba pusti je i u svoj krevet, bar da ne bude tako usamljena.

Da znaš,majka je majka! Rado bih je ja unela kod mene u stan ali ja imam Marka koji se nakostreši kada oseti drugu mačku,tako da ne smem da rizikujem.Skočkica je ulična mačkica i jutros smo se mazile a dobila je posebno mesce za doručak.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back