Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Našla sam udomitelja, tačnije devojku koja ima 5 mačaka i 7 mačića i uspešno ih udomljava, a brine i o psima sa ulice. Danas nosim Smrdu kod nje. Jedino me brine što sam primetila krv u stolici mačeta. U početku je vrištala kad god je kakila i baš se videlo da je boli, sad joj je stolica uredna, ima normalnu boju ali i dalje u stolici ima krvi. Da li da je vodim kod veta pre no što je odnesem udomiteljki ili da njoj prepustim da proceni pošto je mnogo iskusnija od mene (do sada je uspešno udomila 30 i nešto mačaka)?

Jutros sam je ostavila u stanu, tačnije u kupatilu (veliko, čisto i svetlo), ima hranu, kutiju u kojoj dremka, posip. Nema gde da se udari ili povredi. U svakom slučaju joj je bolje u mom kupatilu nego u podrumu gde postoji opasnost da je neko od stanara izbaci ili je povredi druga mačka.

Mada mi se srce stegne kada pomislim da je sama, mrva mala. Da ste je videli kakva je slatka i kako šepelja za mnom i kači mi se o nogavicu.:sad2:
Gde živi ta devojka koja tako srećno nalazi mačićima dom? Ja imam sedam komada,ne zna se koje je slađe ali mi udomavljanje ne polazi za rukom.:( Spremna sam da platim i vakcine i čipovanje i za uslugu,samo da ne završe na ulici !

dragi forumasi,molim pomoc.Moja maca LJupka se omacila pre 4 nedelje.Divna je majka lepo brine o svojih 7 macica.3maska i 4 curice.Jedino neume da ih prenosi.Ako koje ode van legla ona ga samo ubedjuje da se vrati ali ne ume da ga vrati u kutiju.smaska stvarno.Nas problem je u tome sto bih zelela da sterilisem mamu ali malci jos sisaju.n stari su 26 dana,i neumeju da jedu.jos su nespretni u svemu iako su bas lepo negovani.ponudila sam im formulu ali oni nemogu sami.u kuci imam i macka gavrila koji nije njihov otac i stalno salece ljupku.cini mi se da ona ulazi u teranje pa ce biti belaja,koji naravno zelim da izbegnem. sta predlazete!

jel si stavila slike na fb? nisam ih nigde videla (mislim, 7 macica), a pratim redovno apele... ako nisi, okaci tamo, stavi na public i ako ne znas grupe i stranice za udomljavanje, poslacu ti linkove

Postavila sam ali odvojeno,četiri i tri. Našla sam jedan za udomljavanje ali ako te ne mrzi pošalji mi linkove.
Dobro si mi rekla,možda je bolje da ih postavim zajedno.

kastriraj prvo macka, a do tad ih odvoji, pa kad macic i prestanu da sisaju - sterilizacija. ili ih odvoji, pa ih posle vodi zajedno kod veta da sredi oboje odjednom...

To nikako nece ici,iz mnogo razloga.pre svega nemoguce ih je odvojiti.Zatim,moj muz nikako ne dozvoljava sterilizaciju macka,pa po cenu da Ljupku udomim zajedno sa svih 7 maceta....na velikim sam mukama. tako da mi i niste rekli nista novo sto vec ranije nisam znala.Recite mi kada da ocekujem da malci pocnu da uzimaju jos nesto osim majcinog mleka,i hoce li ih majka sama odbiti ako eventualno opet ostane skotna

O, bez brige, pojesce ih on cim mu se ukaze prilika.. Mislim macak ce da pojede macice. Rade to oni redovno. Uh, i meni je pun kufer muske solidarnosti! :histericna: A da li macak izlazi? Ako ne izlazi, uvek mozes da se vadis da markira po stanu pa ti smeta miris. ;)

Hvala , pratim ovu temu , bas se lepo medjusobno podrzavate. Pokusacu da ubacim i par slicica macka mog muza -kazem -mog muza jer njega macak prati kao kuce. obozava ga. Ja brinem o njemu , igramo se , hranim ga , ali on voli mm ! Volim ga i ja ;) doduse.
DSC_0043.jpg
DSC_0003.jpg

Prva slika je kad smo ga nasli , tojest kad je on pronasao nas , a druga ovih dana
ups , obrnuto :whistling:

Hvala , pratim ovu temu , bas se lepo medjusobno podrzavate. Pokusacu da ubacim i par slicica macka mog muza -kazem -mog muza jer njega macak prati kao kuce. obozava ga. Ja brinem o njemu , igramo se , hranim ga , ali on voli mm ! Volim ga i ja ;) doduse.
Pogledajte prilog 290002 Pogledajte prilog 290003
Prva slika je kad smo ga nasli , tojest kad je on pronasao nas , a druga ovih dana
ups , obrnuto :whistling:

prelep je! :heart:

Ej, jesam vam rekla da moj ludi macak voli falafel? U cetvrtak ugrabila ja da izadjem napolje, da pojedem komad, da se ne cude gosti, a on oci OVOLIKE! Odlomila mu parcence, on pojeo. I tako podelismo moju vegansku pljesku na ravne casti, sledeci put pravim za njega slabije zacinjene.

Nisam, u to vreme nisam imala macku. Ali Gizmo (pas) je otkinuo za Frutekom od graska i curetine a i onu Hipp od jagnjetine je obozavao. Znam da ne bi trebalo, prva je sa graskom, druga sa krompirom, ali bolje da njemu dam da promeni, nego da bacim. I nisu mu smetale.

Posto mi volimo cokolino jutros je oblizao moju ciniju sa istim.... :)
inace juce sam bila kod rodjaka od md od kojih smo uzeli mace, oni imaju macora koji je jadan neuhranjen, ofucan i pretpostavljam da je bolestan (tako je izgledao jadnicak) i kada sam dosla kuci dala sam mu skoro punu kesicu sosica junior iako je na dijeti samo zato sto mi ga bi zao kada sam videla kako je mogao da prodje i koliko je srecan sto je kod nas.... a tog drugog macka mi je bas bilo zao kako ga tretiraju, razumem ja da je on seoski macak i da slobodno seta ali barem da ga hrane kako treba pa ajde....

Maca koju sam odnela na udomljavanje je umrla. Bila je bolesna. Možda je zato bila sama i van legla kada sam je našla. Pročitala sam negde da mame-mace odbace bolesno mače.

Uglavnom, preplakala sam ceo dan. Baš mi je bilo teško. Toliko sam se trudila da je spasim as ulice i nađem joj dom a umesto toga...:( Pride su se i ostali mačići koje ta devojka koja je primila moje mače ima zarazili i jedno je umrlo kad i Smrda a ostale leče. Nije umela da mi kaže od koje bolesti boluju, navodno ni vet nije siguran šta je.

Sve u svemu, tuga na kub.

Posto mi volimo cokolino jutros je oblizao moju ciniju sa istim.... :)
inace juce sam bila kod rodjaka od md od kojih smo uzeli mace, oni imaju macora koji je jadan neuhranjen, ofucan i pretpostavljam da je bolestan (tako je izgledao jadnicak) i kada sam dosla kuci dala sam mu skoro punu kesicu sosica junior iako je na dijeti samo zato sto mi ga bi zao kada sam videla kako je mogao da prodje i koliko je srecan sto je kod nas.... a tog drugog macka mi je bas bilo zao kako ga tretiraju, razumem ja da je on seoski macak i da slobodno seta ali barem da ga hrane kako treba pa ajde....

Znas kako, seoski macori se i trose. Skitaju, love, ne bi njemu ni valjalo da bude debeo. Narocito u februaru i leti je kriticno.

Maca koju sam odnela na udomljavanje je umrla. Bila je bolesna. Možda je zato bila sama i van legla kada sam je našla. Pročitala sam negde da mame-mace odbace bolesno mače.

Uglavnom, preplakala sam ceo dan. Baš mi je bilo teško. Toliko sam se trudila da je spasim as ulice i nađem joj dom a umesto toga...:( Pride su se i ostali mačići koje ta devojka koja je primila moje mače ima zarazili i jedno je umrlo kad i Smrda a ostale leče. Nije umela da mi kaže od koje bolesti boluju, navodno ni vet nije siguran šta je.

Sve u svemu, tuga na kub.

Ajoj... :sad2:

kupio sam mom macku tomici ogrlicu za buve. kako da znam koliko smem da stegnem ogrlicu i da li treba kada mu stavim tu ogrlicu da cima zadnju nogu ?

Nadam se da nisi ozbiljan. Iskreno se nadam. Procitaj na kutiji od ogrlice sta pise, pazljivo, i ona najsitnija slova, macke su alergicne na permetrin a terapija je nesigurna i skupa.

Macka uglavnom hranim Josi- Cat-om od piletine... i do sada nismo mnogo kombinovali , jeo je i govedinu i ribu , ali piletina mu je nekako legla... Kupimo po dzak od 10kg , i dok ne pojede ...
Kad sam zaglavilia u bolnici muz je isao sam da kupi hranu , nije bilo Josi-Cat-a i on jadan naivan kupi dzak od 10kg neke druge macije hrane ... Macak je ocajan , počeo je da mljauce , ide i kod svekrve , pa sta joj iskamči ... siroče ne voli tu hranu :(
Tuga za gledati kako jadan moli da mu damo nesto drugo, gleda u ćasu , samo sto ne zaplače...
Sad sam mu dokupila oko kilo neke koju voli , pa mesam sa ovom koju ne voli... kako se samo raduje kad vidi da mu dosipam tu drugu hranu u ćasu :) Hranu baciti nećemo , ali duuugo će nam trajati :dash:

Naterati mm da vozi hranu i pokloni azilu - ma nema sanse. On je to kupio , i po njemu macak to treba i da pojede :gace:
Istina je da ovde ima macaka okolo , pa i kucica , koje ne hrane bas predobro, i malo po malo - pojesce se vec. Danas sam castila komsiju- crnog labradora.Lepo je da se neko obraduje toj hrani
To sa menjanjem -i ne verujem.
Meni je prosto macak smesan , do sada je bio tih , predvidljiv , jeo kad mu padne na pamet bez mnjaukaja. A sad - pozoriste:zcepanje:

kitty polako, ali sigurno krece putem "macka iz etiopije" izgleda kao i proslog leta -.-
cim otopli - drasticno smanji unos hrane. ono sto je zimi jedan i po obrok od moguca 3-4, to joj je leti za ceo dan... brinu me te tolike oscilacije u tezini, ali ne mogu da je nateram da jede :/

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back