Dobro jutro, ja bih da se uključim u ovu prelepu temu, jer je vrlo verovatno da ću dugo da ćaskam sa vama.
Od juče popodne moj život ulepšava i krasi jedna MIA. Postaviću njene fotke u ovu temu malo kasnije:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/324926-Predstavite-svoje-mace/page43
To je mala, mala bela pufna, (persijska maca) sa linijicom na glavi - crne boje, koje li druge heheheh

Ok, za sad sam joj kupila royal canin baby cat (piše na vrećici od 1 do 4 meseca, pa ću se najradije pridržavati, da ne pametujem), mislila sam da kupim i pakovanje Royal Indoor - iako je za odrasle, da joj ubacim po koju granulu u obrok, jer Mia živi u stanu? Ona to super ručka, voli da ručka i sretna je s tom hranicom

Tako da za sad stajemo na njoj. Videh da za kasnije ima kitten od 4 do 12 meseci. Lepo, sve su smislili, pa ja ne moram

Moja beby cat Mia je rođena 27.5.2012. dakle malecka je baš.
Nekoliko pitanjaca ću postaviti, da bih sve uradila kako valja (imam taj običaj da sa životinjama sve do perfekcije radim da budu jako sretne

)
1. očistiću je danas od parazita - kupiću pastu za mačiće. (Ako ima, jer ja radim sa psima, znam da ima za kučiće hahahh) - nije pitanje nego znači, kako bi na drugo pitanje bio lakši odgovor

2. Kad da je vakcinišem i da li je to ista petovalentna kao za pse? (Rođena je pre 5 nedelja, računam ako je kao kod štenaca, za tri dana treba da je vakcinišem prvi put)
3. Kad je revakcina?
4. Da li je hrana koju joj dajem dobra za nju?
5. Da li postoji posip za koji bi trebalo da znam da nije dobar prema macinom zdravlju?
6. s tim da je bele boje po licu, već sad ima žute brkove i ispod očiju (zapravo celu facu jer joj je jako malecka faca hehehe) - Koji preparat, koji je proizvođač? Da li je dobar "Angels glow" to sam pronašla da savetuju, ali ako je neko već koristio, biće mi draže da znam i iz iskustva?
7. Za ili Protiv briskanje okica i nosića kamilicom?
8. Koja četka je dobra za persijsku macu staru 5 nedelja? (ona se ne linja još..)
Verovatno će odgovori na ova pitanja još nekome koristiti, pa zato HVALAAA
A ovo pitanje je namerno odvojeno, jer je stvar izbora:
Da li je u redu da ona spava sa mnom u krevetu, s tim će isto raditi ako je naviknem i kad poraste. Meni je u redu što se tiče druženja s njom, ali pitam zbog dlaka, spavanja i mogućeg udisanja...?
Pozdrav svima, hvala na odgovorima, i pomoći, i papa

T.