Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Preziveste li februar? Mi jedva, sad treba da namolim dragog da konacno sterilisemo Blondi dok ne bude prekasno tj. dok jos imamo samo dve macke. :dash:
Ma kakvi, kod nas se tek zahuktava!
Sivko se sav osušio od skitanja, komšija Dečko i ovog momenta urla pod prozorom i zove ga, a Meda je sav nervozan i isprepadan. Drugi komšija (Musavi) upada noću kod nas na sprat i zapišava pa ponekad i tri puta noću ustajem da ga oteram.
Kada bi Sivkova sterilizacija rešila stvar ja bih ga odmah sutra odnela, ali kako da sterilišem komšijske mačorčine?

Malo sam pogledala sajt, čini mi se da se potpuno razlikuje od od ovog našeg foruma. Ne mislim da je bolji ili gori, samo različit. Kod Vas je nekako sve zvanično, a ovde je sasvim neformalno i lično.

U tome i je razlika između sajta i foruma. Na sajtu se nalaze konkretne informacije u obliku članaka koje stoje takve kakve jesu, i u ovom slučaju se večinom temelje na istraživanjima stručnjaka.
Dok forum služi za razmjenu mišljenja i iskustava među članovima.

Kažite vi meni: Kako da razlikujem koji posip je upijajući a koji grudvajući?
Moje mačkice su sada velike i ređe ga koriste pa mi je grudvajući idealno rešenje.
Imaju u Idei neki na velikom popustu, iščitala sam sve što piše na kesi ali to ne piše. Takođe planiram šoping u Mađarskoj, pa bih i tu mogla da kupim kesu-dve.

U tome i je razlika između sajta i foruma. Na sajtu se nalaze konkretne informacije u obliku članaka koje stoje takve kakve jesu, i u ovom slučaju se večinom temelje na istraživanjima stručnjaka.
Dok forum služi za razmjenu mišljenja i iskustava među članovima.
Pošto se niko drugi ne javlja, moram opet ja.
Jedan zaista dobar sajt za mačkare nikad nije suvišan. Pošto je ovaj vaš još u izradi, konačnu odluku da li nam se sviđa možemo doneti tek kada bude potpun. Evo nekih mojih sugestija koje bi mogle biti korisne.
U svakom slučaju, mislim da bi bilo dobro postaviti i forum, kao i rubriku Pitajte veterinara.
Evo nekih pitanja koja su ovde često postavljana, pa pretpostavljam da nema sajtova gde je to lepo objašnjeno:
Kako odrediti pol mačića (sa slikama ili videom)
Kako odrediti starost mačića
Kako veštački othraniti vrlo mlade mačiće
Kako vrlo male mačiće osloboditi buva i glista
Kako mački dati tabletu (video)
Kako se pravilno aplikuje sredstvo protiv buva (video)
Kako izgleda i koliko košta sterilizacija (slike)
Kako hraniti sterilisanu mačku
Kako sanirati sitne infekcije, povrede, proliv (kućna apoteka za mačkare)
Kako naučiti mačku da ne grebe vlasnika
Kako naučiti mačku da se ne penje na sto, ne grize cveće, ne oštri nokte po nameštaju
Da li je moja maca trudna
Kako napraviti pogodno mesto za koćenje
kako napraviti grebalicu
Igračke iz kućne radinosti

Ako se setim još nečega, dopisaću

Moje mačkice su sada velike i ređe ga koriste pa mi je grudvajući idealno rešenje.
Imaju u Idei neki na velikom popustu, iščitala sam sve što piše na kesi ali to ne piše. Takođe planiram šoping u Mađarskoj, pa bih i tu mogla da kupim kesu-dve.

Sta kaze na uputstvu za menjanje i odrzavanje posipa?

Evo ako ja mogu da ti pomognem oko peska :)
Mnogo je bolji i udobniji i laksi za odrzavanje onaj grudvajuci, jer se on grudva na povrsini, laksi je za odrzavanje tj ciscenje, jer onaj koji upija, upija ka dnu, pesak se onda lepi, mora mnogo vise tj cesce da se kompletno menja, maca lepi sapice za njega i sve svemu je prakticniji onaj koji se grudva. Ovde su svi jasno obelezeni kakvi su, a ako ti treba neko poredjenje cena, ovde je taj koji se grudva, jedan od boljih oko 3 eura 10 kg.

Ni meni nije jasno kako ne piše to, pa to je jedna od najbitnijih stavki. Za Bilija smo isprobali dve vrste-Oscar negrudvajući sa mirisom lavande, nije se sviđao ni njemu ni meni, i Natusan, grudvajući iz supermarketa, jako smo zadovoljni bili kvalitetom a kako ga je intenzivno koristio samo kad uzme bolovanje, ni cena nije bila nepodnošljiva, u to vreme u supermarketima oko 100din/kg, mada sam čula da je u pet šopovima i jeftiniji bio.

Moraju biti obelezeni,tacnije skoro da sam sigurna da su svi obelezenu. Ustvari,ako na samom pakovanju ne pise da je grudvajuc,to znaci da je upijajuc.
Kazi na koji konkretno posip mislis pa cu ti reci koji je.

To je neki Whiskas, nisam zapamtila koji tačno. Cena je bila oko 750 a sada je oko 500. Na uputstvu samo piše da se sipa 5 cm.
Mislila sam da možda na pakovanjima postoji neka oznaka u simbolima (kao na etiketama na odeći) pa zato ne piše u uputstvu.

:zaljubljena:

305719_287435627954821_1080833687_n.jpg

Ja ti preporucujem Ever Clear, ima ga u pakovanju od 6 i 10 kg. Jeste skuplji, ali vredi svaku paru i STVARNO pravi grudvice. Dugo traje. Poslednji put sam kupila ovaj od 10 kg (oko 1700 dinara) i evo, posle mesec dana nisam ni polovinu potrosila. Doduse, moja maca ima zatvoreni wc koji je ooogroman, pa je vise i posipa potrebno. Ali ja sam prezadovoljna. Probala sam i Oscar i Natusan i Who cares i nista mi ne valja, sve se zaprlja posle prvog, drugog mokrenja ili se napravi blato, pa se to na sapicama raznosi po kuci.

ja tih problema nemam, piski se u lavabo, kaki u tus kabinu :D mozda je nekom to bljaks, ali meni savrseno odgovara x)

@Macke.com.hr , sajt je ok, kapiram da je jos u izradi pa ce biti jos bolji. ja bih, pre svega, ubacila clanke o macijim bolestima (fus, fiv, felv), gde je sve detaljno objasnjeno (naravno, sa provereno tacnim, a ne panicarskim informacijama), jer ljudi o tome pojma nemaju, a na animal planetu su i te bolesti pominjane u "must love cats" i bas su dali neka dobra objasnjenja. takodje, dodala bih i neke zanimljivosti i sve ostalo sto je K aja napisala iii malo bih bacila akcenat na udomljavanje x)

Poslednja izmena:
ja tih problema nemam, piski se u lavabo, kaki u tus kabinu :D mozda je nekom to bljaks, ali meni savrseno odgovara x)

@Macke.com.hr , sajt je ok, kapiram da je jos u izradi pa ce biti jos bolji. ja bih, pre svega, ubacila clanke o macijim bolestima (fus, fiv, felv), gde je sve detaljno objasnjeno (naravno, sa provereno tacnim, a ne panicarskim informacijama), jer ljudi o tome pojma nemaju, a na animal planetu su i te bolesti pominjane u "must love cats" i bas su dali neka dobra objasnjenja. takodje, dodala bih i neke zanimljivosti i sve ostalo sto je K aja napisala iii malo bih bacila akcenat na udomljavanje x)

Slazem se, i ne zaboravi FIP, moj Zloca je od njega stradao. Sad ispada da se svako cese tamo gde ga svrbi ali FIPa ima sve vise a vakcina je jednako nedostupna i, recimo, neefikasna kao i pre.

Kako odrediti pol mačića (sa slikama ili videom)
Kako odrediti starost mačića
Kako veštački othraniti vrlo mlade mačiće
Kako vrlo male mačiće osloboditi buva i glista
Kako mački dati tabletu (video)
Kako se pravilno aplikuje sredstvo protiv buva (video)
Kako izgleda i koliko košta sterilizacija (slike)
Kako hraniti sterilisanu mačku
Kako sanirati sitne infekcije, povrede, proliv (kućna apoteka za mačkare)
Kako naučiti mačku da ne grebe vlasnika
Kako naučiti mačku da se ne penje na sto, ne grize cveće, ne oštri nokte po nameštaju
Da li je moja maca trudna
Kako napraviti pogodno mesto za koćenje
kako napraviti grebalicu
Igračke iz kućne radinosti

Ako se setim još nečega, dopisaću

Hvala puno na savjetima, sve će te teme biti detaljno pokrivene samo treba vremena. Jer za jedan dobro istražen i preveden članak treba barem 2-3 sata.

Što se tiće bolesti mačaka evo taman sam radio na jednome članku: http://www.macke.com.hr/najopasnije-macje-bolesti/
Naravno da nisu obuhvačene sve bolesti ali naravno sve će doći na red. Pokušavam sve kategorije obuhvatiti podjednako i paralelno znači po jedan post zdravlje, njega, prehrana i ponašenje. Pa onda opet isti takav krug.

Joj, pa da li je moguce da je toliko kod nas skup pesak!!! Stvarno bre nisu normalni, pa nije ni cudo sto mnogi ljudi koji vole zivotinje, ne odlucuju se da ih udome!! Ovde je sve za zivotinje oslobodjeno poreza, samim tim je i jako jeftino! Moracu kad krenem za Bg, da ponesem jedno par dzakcica za vas, ovde je bas jeftin!:p

Joj, pa da li je moguce da je toliko kod nas skup pesak!!! Stvarno bre nisu normalni, pa nije ni cudo sto mnogi ljudi koji vole zivotinje, ne odlucuju se da ih udome!! Ovde je sve za zivotinje oslobodjeno poreza, samim tim je i jako jeftino! Moracu kad krenem za Bg, da ponesem jedno par dzakcica za vas, ovde je bas jeftin!:p
Nisu su svi tako skupi, ima i 10 kg za 500 dinara. Ja sam samo dala predlog posto ga koristim dugo i ne bih ga menjala ni za sta. Kad uzmes te jeftinije, opet ti dodje na isto jer Ever Clean stvarno dugo traje, sto se ne bi moglo reci za ove druge varijante, bar kod mene. Mozda ja preterujem,ali opet kazem, dok budem imala uslova da kupujem njega, ne menjam. :)

Danas se komsa(macor) potukao sa macorom koji je nekako uspaeo da udje kod nas na krov
i ima krvi,barica krvi....
Drugi macor je izasao na ulicu,neka mu je Bog maceci u pomoci sad
a mene interesuje:
posto imam 3 sterilisane zenke,sa kojima je on bio ok,umiljavao im se
a one bi ga jurile i samarale
da li ima sanse da on postane agresivan i prema njima?
Na komsije od iza ne mogu da racunam da ce da ga sterilisu,jer mu oni samo ostave hranu i to je sve
on spava,seta,i zivi na nasem krovu i u zadnjem dvoristu.
Strah me je malo da pustim ove moje napolje danas
a ja finansijski ne mogu da izvedem da ga odnesem na sterilizaciju+ sto je i plasljiv i dalje
znaci i sam poduhvat hvatanja da ga ubacim u transporter je tesko izvodljiv.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back