Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nemoj slucajno da je vodis bilo gdje....macke nisu kao psi. ne znam zasto bi je vodila? njoj ta setnja ne treba, samo ces joj narusavati mir, macke ne vole da budu premjestane, da mijenjaju mjesto boravka, one su jako osjetljive. ne znam zasto bi je nosila u torbi? kad tako ne mozes sa njom ni da se igras....stvarno ne znam zasto bi je vodila svuda sa sobom? zasto bi je mucila tako? ili zelis da se izreklamiras kako bas ti imas macku? mislim ne vidim drugi razlog....i zasto bi kupovala persijsku macku? zar nije bolje da uzmes mjesanku kojoj je potreban dom? kakve veze ima to sto nije rasna? izvinjavam se ako preburno reagujem al stvarno mi neki ljudi nikad nece biti jasni...

Polako, polako...spustite malo loptu...o'ladite...znate kako...postoji smiren nacin da se nesto kaze..ok, prihvatam ;)
a persijsku macku cu uzeti, jer em mi se svidja karakter, em izgled...
da sam htela neku obicnu, napisala bih neku nerasnu...
Nije mi jasno ako neko kaze da uzima rasnu macu, uvek ima neko ,,pametni" ko predlaze azil, nerasne...sto napadate?
pozdrav
i ne, za mene NIJE bolje uzetu nerasnu!
hahaha...da se hvalim sto imam macku... :D
zaista ima svakakvih ljudi :D

Poslednja izmena:
meni su persijanke smaracice, ali ok, neko voli takve macke...
btw, sve macke su "rasne", znaci, svaku mozes da vodis na izozbu, cak jako cesto pobedjuju ove "obicne", nekadasnje "ulicarke". i moram da kazem da ne podrzavam kupovinu macaka jer ih je mnogo na ulici kojima zivot visi o koncu, a sad ce ih biti jos vise (msm, prolece) i bice vrv i polupersijanki, kao sto je bilo do sada.
sto se nosenja tice, imala sam i ja tih ideja, jer je meni lepo kad se neko nikad ne razdvaja od ljubimca (pre sam imala psa i uvek mi je bio bedak sto ne mogu svuda da ga vodim), tako da razumem zasto pitas, ali s mackom ispade jos gore, jer je ova moja tipicno teritorijalna: niti voli negde da ide, niti da nepoznati dolaze na nasu teritoriju. e sad, ima maca koje mozes da vodis gde god hoces jer su totalne flegme i ne smeta im bas nista. npr.takav je bio macorcic koga sam cuvala nekih nedelju dana, bukvalno za njega nije bio potreban ni transporter, ni povodac, uzmes ga u ruke i ides s njim gde zelis. tako da, mozda ti se posreci, ali primetila sam da su cesce muzjaci ti koji kuliraju :mrgreen:

Polako, polako...spustite malo loptu...o'ladite...znate kako...postoji smiren nacin da se nesto kaze..ok, prihvatam ;)
ja sam potpuno smireno rekla sve sto sam htjela.

Nije mi jasno ako neko kaze da uzima rasnu macu, uvek ima neko ,,pametni" ko predlaze azil, nerasne...sto napadate?

ko napada? jednostavno kad se svim srcem boris za prava i udomljavanje zivotinja ne mozes da ne reagujes. Toliko je pasa rastrgnutih, izmucenih, a tek macaka, jer je vrlo malo rehabilitacionih centara za macke. Ljudi se cesto pitaju sta jedna jedina osoba moze znacajno da uradi, pa moze, moze dosta, neka da svoj doprinos, rasna macka ce uvijek naci dom, ali ona izgladnjela, bolesna nece...ni njeni macici nece..moraju da budu veeeliki srecnici da bi naisli na nekog ko ce ih prihvatiti u tako zalosnom stanju, priviti ih kod sebe, dati pare za njihovo lijecenje i sterilizaciju, i voljeti ih....al kad ih jednom zavolite, tako prljave i mrsave onda znate da vasa ljubav prema njima nema granice i spremni ste i zivot da date..nego, da ne idemo u off. btw, ko je pametan, to ce svako iole razuman zakljuciti.
hahaha...da se hvalim sto imam macku... :D
zaista ima svakakvih ljudi :D

e sa ovim sam potpuno saglasna.

nemoj slucajno da je vodis bilo gdje....macke nisu kao psi. ne znam zasto bi je vodila? njoj ta setnja ne treba, samo ces joj narusavati mir, macke ne vole da budu premjestane, da mijenjaju mjesto boravka, one su jako osjetljive. ne znam zasto bi je nosila u torbi? kad tako ne mozes sa njom ni da se igras....stvarno ne znam zasto bi je vodila svuda sa sobom? zasto bi je mucila tako?9
ili zelis da se izreklamiras kako bas ti imas macku? mislim ne vidim drugi razlog
...i zasto bi kupovala persijsku macku? zar nije bolje da uzmes mjesanku kojoj je potreban dom? kakve veze ima to sto nije rasna? izvinjavam se ako preburno reagujem al stvarno mi neki ljudi nikad nece biti jasni...[/QUOTE

kako ne shvatate da neko ZELI rasnu, jer planira IZLOZBE sa njom????
omg omg omg...veoma burno reagujete!!
da sasvim smireno odgovarate ne pokazujete u ovom postu...

a lepo je to sto se bavite udomljavanjem jadnih maca...podrzavam vas ;)

Ok....ali kada uzimate neku neodredjenu 'rasnu' ne znate u sta ce izrasti...(veseljaka, mirnu...)
svidja mi se karakter persijanera... Naravno, svaka macka je razlicita, ali vecina persijanera su mirne macke!
i ne, nisam rekla da planiram izlozbe, nego ako neko!
al da ne idemo u off, jaa sam svoje rekla, vi svoje, i to je to.
lepi pozdrav! :)

:heart:

558019_351409074912104_244753448911001_995655_137411804_n.jpg

Prvo pitaš za savet a onda teraš po svome, da si znala ne bi pitala. Imam persijskog mačora i još nekoliko domaćih, persijski je jako plašljiv i osetljiv i nepada mi napamet da ga vodim negde. Plašljivi su i drugi ali on posebno. Ukoliko ti mačka pobegne u nepoznatoj okolini nikada je nećeš naći jer će se plašiti i od tebe.

Moje macke koje ne izlaze iz stana su dobile buve. Stavila sam im Frontline combo ali i posle nedelju dana one se jos uvek cesu. Jedna macka je crna i nema sanse da vidim buvu a druga ne da da joj trazim buve. Sta mislite, da li ih je pobio Frontline?

Ja sam imala taj problem ali nisam htela ništa da pišem ,dok se ne uverim u efikasnost preparata koji su mi preporučili. Kaja je napisala da se mora tretirati ceo prostor u kome mačka boravi,što je apsolutno tačno. Ja sam se,konačno,rešila buva uključujući i larve,preparatom kupljenim u poljoprivrednoj apoteci koji se zove
"bio Cid". Proizvodi ga "Biotech" iz N. Sada,pakovanje je 500 ml sa raspršivačem i košta 300,00 din. Preporučujem ti da njime isprskaš prostor i spasiš mačkicu od dosadnih buva.
Mačku sam,kao i ti,tretirala samo Frontlajnom kombo.

Ja sam imala taj problem ali nisam htela ništa da pišem ,dok se ne uverim u efikasnost preparata koji su mi preporučili. Kaja je napisala da se mora tretirati ceo prostor u kome mačka boravi,što je apsolutno tačno. Ja sam se,konačno,rešila buva uključujući i larve,preparatom kupljenim u poljoprivrednoj apoteci koji se zove
"bio Cid". Proizvodi ga "Biotech" iz N. Sada,pakovanje je 500 ml sa raspršivačem i košta 300,00 din. Preporučujem ti da njime isprskaš prostor i spasiš mačkicu od dosadnih buva.
Mačku sam,kao i ti,tretirala samo Frontlajnom kombo.
Hvala svima na odgovorima. Nisam smela da prskam kucu ni sa cim jer se plasim da ih ne potrujem, znate i sami koliko lizu sapice a moraju da gaze po tome. Jedino da odemo negde na par dana, sto opet ne mozemo. Opracu tepihe (to sam vec trebala da uradim) i za 6 nedelja kad prestane dejstvo front line opet cu da im stavim.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back