Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam problem, macka moje drugarice se cudno ponasa. Ono zivi u selu i tamo nema veterinara a nema mogucnosti trenutno da je odveze dalje... Danas je bilo sve okej sa njom, normalno se ponasala, onda je duze vreme nije bilo i nasla je kako lezi kod nekih stepenica i kad joj je prisla mjaukala je mnogo glasno, na cudan nacin. Takodje nece nista da pojede/popije i ne dozvoljava da se podigne ili okrene samo da se pomazi i prede pomalo tad, kad se pomazi. Ne znam sta bi moglo da joj bude, maca ima tako skoro godinu dana i zensko je. Macka nije debela tako da ne sumnja na to da ce da se okoti... Ako neko zna sta bi moglo da bude neka javi.. Unapred hvala.

Postoji mogućnost da je povredjena i trpi bolove, neka je prepipa polako svuda. Trebalo bi ipak kod veterinara teško može se ovako da se kaže.
Bilo bi dobro da primi antibiotik (pentrexyl, sinacilin i sl) ušpricavanjem u usta.....1/8 kapsule rastvoriti u špric 5ml vode. Na 12 sati. Prvo dati gutljaj i sačekati par sati i ako nema komplikacija onda celu dozu. Detaljnije vidi ovde: http://netbre.info/animals/forum/index.php?topic=183.msg926#msg926

Moguće je i trovanje, nije na odmet izmeriti temperaturu posle, normalna je 38.5. Digitalni toplomer u analni otvor kad miruje ili spava. Pregledati desni zuba da li su normalne boje ili su upaljene ili krvare. Ako je trovanje onda ne davati antibiotik.

Poslednja izmena:
funny-gifs-greedy.gif

Joj, Gico! :rotf:

Znate sta je moc navike! :aha: Ovi moji ludi mackovi su cele zime jeli na jednom mestu u magacinu i danas je Blondi ulovila misa i unela ga u magacin, spustila ga na to mesto i tu ga pojela. Inace bih flipnula ali posto je prvi dan proleca i skoro da me nista ne nervira, samo sam se nasmejala. :D

jedno pitanjce
cistila sam gasu i minju pastom protiv glista, minja je sve pojela i ok podnela
ali gasa je pojeo mozda 1/6 od potrebne kolicine i povratio
da li je to normalna reakcija? planiram da kupim tabletice i lepo mu dam, ali ne znam koliko sada da sacekam

Mada, opet... :twisted:

Kako mački dati tabletu:

1. Uzmite mačku i smestite je na levu podlakticu, kao da držite bebu. Desnim kažiprstom i palcem obuhvatite mačija usta sa obe strane i nežno pritiskajte obraze držeći tabletu u desnoj ruci. Kad mačka otvori usta, ubacite tabletu. Dopustite mački da zatvori usta i proguta tabletu.

2. Pokupite tabletu s poda i mačku iza kauča. Smestite mačku na levu ruku i ponovite postupak.

3. Pokupite mačku iz spavaće sobe i bacite mokru tabletu.

4. Uzmite novu tabletu iz pakovanja, smestite mačku na levu ruku, istovremeno levom rukom čvrsto držeći šape. Prisilno otvorite čeljust i pogurajte tabletu u dno usta desnim kažiprstom. Zatvorite joj usta i držite ih zatvorenima dok odbrojite do deset.

5. Pokupite tabletu iz akvarijuma i mačku iz ormana. Pozovite supruga iz bašte.

6. Kleknite na pod s mačkom čvrsto uklještenom između kolena, držeći joj prednje i zadnje noge. Ignorišite potmulo režanje koje dolazi od mačke. Supruga navedite da joj čvrsto drži glavu jednom rukom, dok joj vi u usta gurate drveni lenjir. Namestite tabletu da sklizne niz lenjir i žustro istrljajte mačkin vrat.

7. Pokupite mačku s garnišne, izvadite novu tabletu iz pakovanja. Zapišite u podsetnik da kupite nov lenjir i zakrpite zavese. Oprezno počistite razbijene figurice i delove vazne s polica i ostavite ih sa strane za kasnije lepljenje.

8. Zamotajte mačku u debeli peškir i supruga zamolite da legne na mačku tako da joj samo glava viri iz njegovog pazuha. Stavite tabletu na kraj slamke, olovkom mački prisilno otvorite usta i snažno dunite u slamku.

9. Pročitajte uputstvo s kutije tableta i proverite da nisu štetne za ljude, zatim popijte pivo da odstranite ukus tablete. Zalepite flaster na ranu na ruci supruga, te hladnom vodom i sapunom operite krv s tepiha.

10. Pokupite mačku iz komšijine garaže. Uzmite novu tabletu. Otvorite još jedno pivo. Stavite mačku u kuhinjski ormarić, zatvorite vrata ormarića na mačkin vrat, tako da samo glava viri. Kafenom kašičicom odlučno otvorite usta mački. Elastičnom gumicom ubacite tabletu u grlo.

11. Donesite šrafciger iz garaže i ponovo montirajte vrata kuhinjskog ormarića. Popijte pivo. Dohvatite bocu šljivovice. Sipajte u veću čašu i popijte. Stavite hladne obloge na obraz i proverite datum kad ste zadnji put primili injekciju protiv tetanusa. Dezinfikujte povrede na obrazu gazom namočenom u šljivovicu. Popijte još jednu čašicu. Bacite pocepanu majicu koju ste nosili i uzmite novu iz spavaće sobe.

12. Pozovite vatrogasce da skinu mačku s drveta preko puta ulice. Izvinite se komšiji koji se zabio u ogradu dok je pokušavao da izbegne mačku. Uzmite poslednju tabletu iz kutije.

13. Zavežite prednje noge prokletog skota konopcem za kuhinjski sto, pronađite debele baštenske rukavice u garaži. Ugurajte joj tabletu u grlo i nakon toga veliki zalogaj mesa. Slobodno budite grubi. Držite joj glavu vertikalno i sipajte pola litre vode u grlo kako bi se sprala tableta.

14. Popijte ostatak šljivovice. Zamolite supruga da vas odveze u hitnu pomoć, mirno sedite dok vam doktor zašije prste i podlakticu, te odstrani komadiće tablete iz desnog oka. Na putu kući nazovite prodavnicu nameštaja i naručite novi kuhinjski sto.

Kako psu dati tabletu:

1. Ugurajte tabletu u komadić slanine.

2. Bacite je u vazduh.

Moje macke koje ne izlaze iz stana su dobile buve. Stavila sam im Frontline combo ali i posle nedelju dana one se jos uvek cesu. Jedna macka je crna i nema sanse da vidim buvu a druga ne da da joj trazim buve. Sta mislite, da li ih je pobio Frontline?

Ako nisi počistila i mesta gde mačke spavaju, logično je da ih buve i dalje grizu.
Kada buva ujede macu tretiranu Frontlajnom ona crkne, ali ako u stanu ima buva na više mesta trebaće mnogo vremena da svaka postojeća buva dospe na mačku.

E....uskoro planiram da kupim persijsku macku! Zenku! Jel moze neko da mi preporuci neku idgajivacnicu ili nekog ko ce imati leglo spremno za preuzimanje u julu? Bgd. I pitanje...da li ja mogu macu da vodim skoro svuda sa sobom, ne na povodac nego u torbi za ljubimce, odnossno da li se nece plasiti i da li nece pobeci?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back