Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hmz, kitty jede zivo meso svaki dan. nekoliko zivih papalina i komadic govedjeg srca. godinu dana je tako hranim i nista joj ne fali s tim sto nije neki ljubitelj girica. inace sam i vetu rekla da je tako hranim i nije imao nikakve primedbe na to... smaze i celo zivo jaje ponekad (umuceno), ne voli samo zumance, gusto joj je i lepljivo o.O

inace, htedoh nesto da vas pitam, kakva iskustva imate s onim pastama protiv glista? cula sam za nekoliko slucajeva da su i stenci i macici uginuli jer su zbog njih povracali gliste :( ja se s tim ne bih zezala, stalno uzmimam tabletice, ali me bas zanimaju iskustva drugih, jer ne znam koja je poenta kupovati pastu, ako je toliko opasna...

pa to bi trebalo da je ista stvar samo u drugom obliku
meni je problem da tu pastu doziram
tj. da znam koliko su progutali pa radije dajem tabletu

pa ne znam da li su se takve stvari desavale nekom posle davanja tableta (mislim konkretno na povracanje glista zbog cega uginu), to sam samo cula od ljudi koji praktikuju davanje paste :S
Ja je dajem samo mačićima i nisam imala problema(upravo što kaže Skay, jer je slabija) za odrasle koristim tablete.Sad sam se setila da je bilo priča o cenama tableta, prošlog meseca sam u Dr Dogiju Cestal plaćala po 155 din., čini mi se da je to jako povoljno.

:heart:

Mačka sa 26 prstiju spasla azil za napuštene životinje

DM | 10. 12. 2011. - 00:02h | Komentara: 8

Igrom sudbine, mačka koju niko nije hteo spasla je azil za napuštene životinje u kom je bila smeštena. Narandžasto bela prugasta mačka po imanu Danijel nije, međutim, obična cica maca, već takoreći rekorder - na šapama ima 26 prstiju (umesto uiobičajenih 18), a ovaj neobični fenomen je, kao svojevrsna atrakcija, pomogao Mivoki enimal reskju centru u Viskonsinu, čiji vlasnik ju je svojevremeno spasao s ulice, da prikupi donacije i obezbedi novu zgradu za smeštaj svojih “pitomaca”.

197426_article20721120f1e403900000578148468x286_f.jpg

Nevolje azila počele su u trenutku kada su ljudi koji njime rukovode ustanovili da će im kirija od 1. januara biti udvostručena, a spas je stigao kada su se dosetili da neobičnu mačku iskoriste kao promotera svoje akcije za prikupljanje malih donacija od po 26 dolara - po dolar za svaki od njenih prstića.

197427_article20721120f1e404200000578710468x352_f.jpg

Veliki broj ljubitelja životinja se odazvao akciji, tako da je uprava azila od 24. oktobra već prikupila 80.000 dolara, a nada se da će krajem decembra ova suma narasti na 120.000 dolara, što će ustanovi omogućiti veću finansijsku stabilnost.

http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Z...26-prstiju-spasla-azil-za-napustene-zivotinje

Jel' i vase maacke vole kutije? Ovo dvoje su se nacisto otrgli kontroli, stoje mi u magacinu neke kutije koje ce naci svoju namenu a oni su sve do jedne "overili". :lol: Samo gledam odakle ce da iskoce kad ih zovnem.

A sad zamislite to isto, samo duplo. :lol:

Sa zakasnjenjem da se vratim na temu o tabletama za gliste, tj. protiv istih. Ja sam mojima davala Dronatal Cat ali se ispostavilo da on uopste ne deluje. Sve sam odradila kako treba, ponovila terapiju i posle mesec dana vidim gliste u stolici. Veterinar kaze da im se mnogi ljudi zale da drontalom ne mogu da ociste gliste kod stenaca. Sad sam im dala vitaminth pastu, pa ponavljamo terapiju za 2-3 nedelje. Da li je jos neko imao problem sa drontalom?

Do povracanja dolazi ako se predozira, bz obzira na oblik leka. Inace, za macice vec ne bih smela ali za stence predlazemo (posto kod nas u ovom nazovi gradu nema pasti) Soltrik sirup iz humane apoteke, deluje bas na valjkaste crve koji njih, tako male, muce. Moje zivotinje obicno tretiram Pratelom ali oni su veliki, a Pratel ima sirok spektar delovanja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back