Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja jako zelim da imam macu i moja mama se slaze sa tim.Danima trazimo mace po internetu ne bi li nasle odgovarajucu pufnicu.Najvise mi se svidja britanska kratkodlaka macka i kartuzijska.One mi izgledaju kao mace koje bi se mazile stalno.Medjutim,postoji jedan problem.Kako zivim u Srbiji,sve je teze pronaci britansku kratkodlaku macu i odustajem od te rase.Gledala sam na facebooku i nijedna maca mi nije narocito privlacna...Sad trazim ali mi se sve cini da ne mogu da nadjem pravu...

ja sam prosle godine (u bg-u) platila 4500 za zenku, imalo je i jeftinijih varijanti, ali ovo je bilo jedino sto mi je blizu, a sigurno, jer dok bih platila taxi do ostalih ispalo bi mi isto...
inace, mislim da 2000 za muzjaka nije puno, mada, pitaj jos nekog veta, ali rekla bih da razlika moze da bude oko 500 din...

Ja jako zelim da imam macu i moja mama se slaze sa tim.Danima trazimo mace po internetu ne bi li nasle odgovarajucu pufnicu.Najvise mi se svidja britanska kratkodlaka macka i kartuzijska.One mi izgledaju kao mace koje bi se mazile stalno.Medjutim,postoji jedan problem.Kako zivim u Srbiji,sve je teze pronaci britansku kratkodlaku macu i odustajem od te rase.Gledala sam na facebooku i nijedna maca mi nije narocito privlacna...Sad trazim ali mi se sve cini da ne mogu da nadjem pravu...

Ja imam muzjaka i zenku britance. Njega sam kupila cak u Ceskoj a nju u Madjarskoj i to posle nekoliko meseci trazenja po netu. Ako hoces macu koja se mazi britanci nisu tvoj tip. Oni NE VOLE da se maze. Interesuje ih sve sto se desava u kuci, dodju i gledaju ali nisu tip koji ce da ti sedi u krilima. Moja zenka je izuzetno mazna za jednu britanku a to znaci da mozes da je pomazis i jednom u nekoliko dana dodje ti u krila na 2-3 min. Za narav kartuzera ne mogu da ti kazem nista ali znam dva dobra odgajivaca ako te interesuje, jedan je u Beogradu a drugi u Zagrebu, sto i nije daleko ako se uzme u obzir da sam ja isla do Ceske. Pogledaj na sajtu Animal Planet o osobinama odredjenih rasa. Ja sam doduse citala par puta ali nisam shvatila bukvalno da britanci ne vole da se maze, jer se sve mace maze zar ne? Ali ne.

Neko je na ovoj temi bio iznenadjen sto mu posle kastracije muzjaka nisu bili odstranjeni testisi. Ja sam sada veoma neprijatno iznenadjena sto mu jesu odstaranjeni. Da li je moguce kastrirati muzjaka a da mu se ne odstrane testisi? Za nas je kasno, ali tek da znam.

Neko je na ovoj temi bio iznenadjen sto mu posle kastracije muzjaka nisu bili odstranjeni testisi. Ja sam sada veoma neprijatno iznenadjena sto mu jesu odstaranjeni. Da li je moguce kastrirati muzjaka a da mu se ne odstrane testisi? Za nas je kasno, ali tek da znam.

Moguce je, vazektomija, kao kod muskaraca (nasih, ljudskih) koji bi da ocuvaju funkciju ali da vise nemaju dece. Jedino sto je to kod macora upravo suprotno onome zbog cega se uopste i radi kastracija, jer su polno aktivni muzjaci i dalje skloni markiranju, bezanju, agresiji a podlozni su i polno prenosivim bolestima.

Mimi, nisam te najbolje razumela. Hoces da kazes da im hormoni i dalje rade ukoliko im ne odstrane testisi vec samo podvezu kanale ili sta vec?
Veterinar mi je rekao da ce njemu da rade hormoni jos nekih 90 dana i ako su mu odstranjeni testisi jer ih vec ima u krvi.

Poslednja izmena:
izvini ako budem previse gruba, ali moram... za tebe onda nije maca i kraj. uzmi plisanu igracku pa radi s njom sta hoces. da su mace ljubimci za tebe, nasla bi milion onih koje su ti "privlacne" pa bi napravila neki uzi izbor prema njihvom temperamentu, ovako, ocigledno je da nisu...

Pri izboru dugogodisnjeg zivotnog saputnika (jer macka upravo to i jeste) njen izgled NE SME da ti bude glavni kriterijum!!!

Mimi, nisam te najbolje razumela. Hoces da kazes da im hormoni i dalje rade ukoliko im ne odstrane testisi vec samo podvezu kanale ili sta vec?
Veterinar mi je rekao da ce njemu da rade hormoni jos nekih 90 dana i ako su mu odstranjeni testisi jer ih vec ima u krvi.

Da, ostaju u krvotoku jos neko vreme ali ako se testisi ne odstrane, oduzima im se samo mogucnost da u parenju oplode macku, sve ostale opcije su otvorene.

Moj Meda je sterilisan bez vađenja testisa i nikakav problem nismo imali. Do tada je zapišavao po kući (to mu je i došlo glave, tj. j...aja z:mrgreen:), a od tada nijednom. Ni mace ga više ne zanimaju. Sada je najbolji i najdeblji mačak na svetu.
Njegova mama je sterilisana klasičnom operacijom i posle toga je počela da markira kuću. To je trajalo 2 meseca pa se i ona smirila.
Ovo je potpuna suprotnost od toga što je mimis mom napisala.

Muzjak mi je dobro podneo operaciju, cak mi je danas i veseliji nego inace. Zenkica je jos mamurna od juce i ljuta na mene. Bas je neraspolozena i mrsti se. Mnogo mi je tesko sto smo morali to da uradimo. Ja sam htela da cuvam barem jos jedno njihovo mace a i ostale bih imala gde. Barem jednu turu. Cesto mi se mota po glavi recenica iz filma 7 "Znam da sam doneo dobru odluku, ali nema dana da ne zazalim sto je tako."

Muzjak mi je dobro podneo operaciju, cak mi je danas i veseliji nego inace. Zenkica je jos mamurna od juce i ljuta na mene. Bas je neraspolozena i mrsti se. Mnogo mi je tesko sto smo morali to da uradimo. Ja sam htela da cuvam barem jos jedno njihovo mace a i ostale bih imala gde. Barem jednu turu. Cesto mi se mota po glavi recenica iz filma 7 "Znam da sam doneo dobru odluku, ali nema dana da ne zazalim sto je tako."
Proći će to vrlo brzo, oprostiće ti curica i meni su mojez:)

Moj Meda je sterilisan bez vađenja testisa i nikakav problem nismo imali. Do tada je zapišavao po kući (to mu je i došlo glave, tj. j...aja z:mrgreen:), a od tada nijednom. Ni mace ga više ne zanimaju. Sada je najbolji i najdeblji mačak na svetu.
Njegova mama je sterilisana klasičnom operacijom i posle toga je počela da markira kuću. To je trajalo 2 meseca pa se i ona smirila.
Ovo je potpuna suprotnost od toga što je mimis mom napisala.

Dakle nema pravila... :aha:

Meni se ta recenica mota po glavi skoro dve godine, kad sam uspavala psa da mu skratim muke, razumem te. Ali procice je, samo je osamucena.

Sve mace su lepe, nego bi ti rasnu macku da bi te posebno privukla, necu da te napadam, ali ako volis macke onda..lako mozes doci do mace koja je lepa a da nije rasna. Imam I rasnu I domacu I cak, mi je domaca malo draza od rasne, mog Bebana kog duze imam. Moje pitanje je sledece, nisam jos kastrirala jednog macora I dasa je dobio po oku, ogrebotina tacno ispod okceta, malo se nadula, sta bih mogla da mu mazem?

Pa Ivi s, vidim da se ovde prica o steriliyaciji, jel rec o tvojim britancima?
Znam da si do skora razmisljala o odgaivacnici..... pa mi nista nije jasno....
Sta se zbiva?

Sve mace su lepe, nego bi ti rasnu macku da bi te posebno privukla, necu da te napadam, ali ako volis macke onda..lako mozes doci do mace koja je lepa a da nije rasna. Imam I rasnu I domacu I cak, mi je domaca malo draza od rasne, mog Bebana kog duze imam. Moje pitanje je sledece, nisam jos kastrirala jednog macora I dasa je dobio po oku, ogrebotina tacno ispod okceta, malo se nadula, sta bih mogla da mu mazem?

Za početak pokušaj samo Flogocid. Ili da vet tretira sa sve hirurgijom u lokalnoj anesteziji...

Hvala mm...inace on je sav u sitnim ogrebotinicama, juri zenske :), inace oko mu je dobro, dao mi je da bolje pogledam, malo se ispod oka nadulo, u pitanju je udarac, nema neke ogrebotine.

nas je Pero tako imao problem; stalno se vracala upala
pocinjalo bi iznad oka
oko mu je suzilo, nadulo se...
na kraju je vet otvorio i nasao strano tijelo oko koga se napravila cista
vjerojatno pandzu drugog macora : (

Poslednja izmena:
Ne otvara mi se nova tema a imam jendo pitanje,moj macak vec zadnja 24h spava i ne jede nista,mislio sam da ce ga proci medjutim sve je isto,da li treba da zovem veterinara sutra ili nesto? U zadnjih 6 godina nikad nije imao ovakav period..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back