pozitivno_druzenje
Primećen član
- Poruka
- 667
Danas mi je veterinar rekao da se cipele obavezno dezinfikuju rastvorom Ace u odnosu 1:32... mada kontam da moze i jaci, i treba ostaviti da odstoji 10 minuta. U principu cak i ako je macka vakcinisana kod jednog malog broja macaka se ne razvije imunitet nakon vakcinacije pa je bolje ne izazivati djavola. Latisa, to narocito vazi za tvoje macice, posto kod macica do 16. nedelje starosti je taj procenat kod kojih se ne razvije imunitet veci nego kod odraslih macaka i macica starijih od 16 nedelja, zato se macici vakcinisu dva puta, a po najnovijim preporukama mace bi trebalo da bude revakcinisano jos jednom kad napuni 16. nedelja.
edit: zapravo mislim da nije Ace nego Domestos. U ovom tekstu kazu "chlorine bleach", Ace jeste izbeljivac ali cini mi se da nema tu hlornu komponentu (natrijum hipohlorit), doduse nemam ga kod kuce pa ne mogu da uporedim sastav. Ja rastvorom Domestosa 1:10 perem transporter kada prenosim ulicne macke.
edit: zapravo mislim da nije Ace nego Domestos. U ovom tekstu kazu "chlorine bleach", Ace jeste izbeljivac ali cini mi se da nema tu hlornu komponentu (natrijum hipohlorit), doduse nemam ga kod kuce pa ne mogu da uporedim sastav. Ja rastvorom Domestosa 1:10 perem transporter kada prenosim ulicne macke.
Poslednja izmena:
A ako su ti mace vakcinisane (a ne sumnjam da jesu) nema potrebe za bas tolikom predostroznoscu, so prodora imuniteta najcesce dolazi zbog neadekvatnih uslova prilikom transporta i skladistenja vakcine.
Salim se, nisam jos nikad dezinfikovala obucu, to mi je vet rekao ako budem hvatala macke iz krajeva gde provereno ima macje kuge, mada ti naravno mozes da doneses taj virus ko zna odakle, ali bar ne izazivati svesno sudbinu.

Mom Zlocku je, kad sam mu Flogocidom sanirala ranu na butini ostao oziljak u obliku vilice nekog manjeg psa. Bolje da se bockate ako ne mozes da je nateras da proguta tabletu.