Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma ne treba mi, imam ja djaka, zivkaju svaki cas, ne znam ni ja sto, pa mogu kod njih negde da uglavim mace. Al macku od godinu, dve nece niko. Dabogda pocrkali ti sto su ih pooubijali i to u mukama nekim da crknu ko pacovi koji i jesu. Ako vec bude frka, uzecu ga ja
Oglasavala sam, ne mogu ga uslikam, trci stalno:) al eto, nadam se

Poslednja izmena:
Kukala bih i ja. Nasla sam kerozin i cistila oko zgrade ko zadnji mental petsto din mesecno placam da se cisti, al ona ne zna zsta je zuto

Njen posao je da cisti u zgradi, verovatno joj je 500 din po stanu mesecno malo da cisti i okolo. :roll: A pitanje je, istina, da li ima pristup u podrum, najpre tamo obavljaju te gnusobe.

Da li mace koje uopšte ne izlaze iz kuće, moraju da se vakcinišu protiv maćje kuge?
Ne bih da je bockam, ako ne mora, žao mi je da je mučim ...

Pozeljno bi bilo, moze neko od ukucana nehotice da unese bilo sta na obuci ili odeci, evo ti primer Otorinolaringologa:

macetu od 5-6 nedelja, pocela je da opada dlaka oko ociju? Da li znate sta moze da bude u pitanju? Kod mene je od prve nedelje, tako da je bila u kuci sve vreme.

Mozes li da je dostavis vetu da uzme bris? Ili, ako proceni, skarifikat, moze da se desi da je notoedres ili otodektes, dve najcesce vrste sugarca kod macaka. Mislim, mozda je i obicna hipovitaminoza, zato je najbolje da je vet pogleda uzivo.

Stvarno je strašno da se tako lako prenosi!
Htela sam još da pitam: koji su simptomi i da li samo mace mogu da dobiju tu bolest (bez obzira što se zove mačija kuga) i kako se leči i kolika je uspešnost lečenja?

Pa hebote, i ti dobijes grip :) sta je i tu cudno, svi se razbolimo
PS: Dok nemas kerozin u zivotu, dobro je. Ne znam ni gde ga kupe :(

Poslednja izmena:
Opet problemi - Shiva je progutala flaster malopre :eek:
Posto joj je previjena sapa, skinula ga je i progutala, a ja u polusnu nisam uspela da stignem do nje. Kad sam joj otvorila usta, nema nista, a ona se oblizivala kao da je pojela nesto najukusnije. Je l' moze nesto opasno da se dogodi ili ce ga izbaciti kroz stolicu?

Mozes li da je dostavis vetu da uzme bris? Ili, ako proceni, skarifikat, moze da se desi da je notoedres ili otodektes, dve najcesce vrste sugarca kod macaka. Mislim, mozda je i obicna hipovitaminoza, zato je najbolje da je vet pogleda uzivo.

Vodila je sestra kod veterinara (ja nisam bio u KG-u)... on nema pojma sta je u pitanju, rekao je da moze da bude suga ali on to ne zna. Dao je neku kremu da maze i to je to. Sad mi je sestra rekla, to je mast za konjuktivitis, sto se tice ovoga sto joj je dlaka opala nista.

Poslednja izmena:
Opet problemi - Shiva je progutala flaster malopre :eek:
Posto joj je previjena sapa, skinula ga je i progutala, a ja u polusnu nisam uspela da stignem do nje. Kad sam joj otvorila usta, nema nista, a ona se oblizivala kao da je pojela nesto najukusnije. Je l' moze nesto opasno da se dogodi ili ce ga izbaciti kroz stolicu?

Idi do veta, pitaj, mada ja sve nesto msm da ce izbaciti u stolici. Opet, ovo ti je moje laicko misljenje

Sad sam zvala veterinara, kaze da ce verovatno izbaciti u stolici to. Ali da odemo sutra po neko laksativno sredstvo, da bi se lakse izbacilo. Kaze da moze da se desi da bude problema, mada ne veruje jer to je parcence flastera i zeludacna kiselina ce ga koliko-toliko rastvoriti.

sinoc sam imala akciju hranjenja i spasavanja od vlasnickog psa nekog macka koji mi je bio ispred ulaza. sve mi se cini da je to neki odbegli, ili izbacen kucni macor jer je jako umiljat, mrsaviji nego sto su macke obicno, a probirljiv po pitanju hrane, s kojom sam morala da ga jurim jer kad mu je sipam na jedno mesto on je ni ne nadje. imao je povecu ogrebotinu na obrascicu (sigurno od druge macke). uglavnom, mnogo lici na moju kitty. slicne su starosti, isto je visi od vecine maca sa ulice, a imaju i slicne sare, samo sto je on belo-siv i macor, pa ima one obrascice xD
nego, ja sve ovo napisah zato sto mi je uzasno zao sto nisam mogla da ga nosim kuci :sad2: sarmirao me je skroz, a on i kitty bi bas bili lep par xD jos se sad brinem dal ce opstati napolju i samo se nadam da je to ulicna maca koja zna da se snadje, a ne neki izbaceni blenta koji nema pojma o samostalnom zivotu :(

:dontunderstand:
Sad sam zvala veterinara, kaze da ce verovatno izbaciti u stolici to. Ali da odemo sutra po neko laksativno sredstvo, da bi se lakse izbacilo. Kaze da moze da se desi da bude problema, mada ne veruje jer to je parcence flastera i zeludacna kiselina ce ga koliko-toliko rastvoriti.

Ama, bre, pusti je, ako je preživela sve što joj se desilo,- a i mi sa tobom- pa najmanji je problem da iskaki flaster, pa ovi moji jedu i masno ćebe, čekam da ostanemo bez hrane, pa da izedu mene i sve što dofate, a pritom i ne pada napamet da fataju mišove, nego kolju nas.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back