Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jako je lepa... Nažalost ne mogu da pomognem... :sad2:

Inače, juče sam se baš potresla, vozila sam iz Subotice prema Beogradu, autoputem, ne mogu da vam opišem koliko sam pregaženih pasa videla.... Što na putu, što sklonjenih sa strane. :(

Joj, bojim se da će to na kraju da se desi i sa ovim "mojim" pridošlim psetom, baš ima problema, ozbiljnih psihičkih, sa svim vrstama točkova, počev od bicikle pa sve do šlepera. Ako ga neko od komšija lopova prethodno ne liferuje. :(

Fantastičan je!!!! :)

Hvala. :) Pozerčina zajjj*** ska. :lol: Danas nije dolazio, baš ga nerviraju kučići na prilazu, sinoć sam morala da ga skidam sa vrha stepeništa ka spratu i da ga pronesem pored njih, neće živ sam. :lol:

mm, a ne mozes da ogranicis tom psu nekako kretanje? :S

jadan mirko, kiti se plasi i kad psa vidi kroz prozor x)))

Nema šanse, neka komšijska pravno imovinska zapetljancija je u pitanju pa ne pravimo ogradu još uvek a kako stoje stvari, nećemo je skorije ni praviti. Mogu samo da pokušam da smislim neko trajno rešenje za Žabicu, moram da ga sklonim, i zbog njega i zbog Mirka i zbog kupaca, jer mu budućnost nije baš najizvesnija uz njegov psihički poremećaj u vidu jurenja točkova, počev od biciklista pa sve do šlepera. Kerušica je mirna i može da ostane, samo da je sterilišem.

a da ga vezes privremeno? bolje i to nego da pogine :S
i nije mi jasno sta im je toliko zanimljivo kod tih tockova o.O

Nemam gde, ni cime da ga vezem. Znas sta je zanimljivo? Stoke seljacke ih iz kola zovu kao da ce da ih pomaze a onda ih drmnu pesnicom ili tako nesto, i oni tu traumu ne povezuju sa ljudima nego sa autom. A kasnije se prosiri i na druga vozila i na druge pse u coporu.

jadni :( uvek me je interesovalo sto to rade, ovde svi ulicni psi jurcaju za tockovima, nekima je to vrv uslo u krv jer su videli od drugih pasa, ali moralo je od neceg konkretnog da potekne takvo ponasanje :S
nego, sad sam skrenula sa teme, ovo je ipak "sve o macama" x)

2j2ywp1.jpg

Ovaj moj fini gospodin - izgleda da je postao gej...
Nedavno smo primetili da je počeo da se druži sa jednim crno-belim komšijom. Mi smo bili srećni jer je Medi mama poginula pa je sada usamljen. Par puta smo ih zatekli kako se lepo igraju u našem dvorištu (super, tu su zaštićeni i od pasa i od kola), ali komšija skače Medi na leđa. I to onako zapravo: najpre ga uhvati zubima za vrat pa onda pokuša da se popne. Da li se on to i gra ili ne - đavo bi ga znao. Meda se ne buni, sterilisan je pa ga takve stvari ne interesuju. Uglavnom, dok ovaj naš spava komšija ga čeka ispred kuće, a večeras se popeo na terasu i mjaukao da ga pustimo unutra :think:, a mene je skoro šlog opalio. Jedva smo se otarasili Majinog dečka koji je ulazio i zapišavao kuću, a evo ga novi...
I još uvek ne znamo da li je to Medin drugar ili dečko? :whistling:
Lepo moj muž kaže - kakve smo sreće, dogodine ćemo ga voditi na gej paradu.

Joj Kajo, baš me nasmeja :lol: .. zamislih ga kako hoda u gej paradi noseći neki mini transparent u šapama :lol: .
Šalu na stranu, viđala sam da idrugi mačori to rade..naskakuju i sve to. Moj Cokan je vazdan naskakivao na jednog crnog mačora. To im je kao neka igra dominacije.

:zcepanje::zcepanje::zcepanje: nosice i odelce duginih boja x)))

salu na stranu, lepo rece val, to kod zivotinjica uglavnom predstavlja izrazavanje dominacije, a taj komsa je vrv usamljen pa trazi svog drugara da ga maltretira, umesto da juri zeMske x)))

2j2ywp1.jpg

Ovaj moj fini gospodin - izgleda da je postao gej...
Nedavno smo primetili da je počeo da se druži sa jednim crno-belim komšijom. Mi smo bili srećni jer je Medi mama poginula pa je sada usamljen. Par puta smo ih zatekli kako se lepo igraju u našem dvorištu (super, tu su zaštićeni i od pasa i od kola), ali komšija skače Medi na leđa. I to onako zapravo: najpre ga uhvati zubima za vrat pa onda pokuša da se popne. Da li se on to i gra ili ne - đavo bi ga znao. Meda se ne buni, sterilisan je pa ga takve stvari ne interesuju. Uglavnom, dok ovaj naš spava komšija ga čeka ispred kuće, a večeras se popeo na terasu i mjaukao da ga pustimo unutra :think:, a mene je skoro šlog opalio. Jedva smo se otarasili Majinog dečka koji je ulazio i zapišavao kuću, a evo ga novi...
I još uvek ne znamo da li je to Medin drugar ili dečko? :whistling:
Lepo moj muž kaže - kakve smo sreće, dogodine ćemo ga voditi na gej paradu.

Ajoj, nikad dosadno. :lol: Da, dominacija.

Sad gledam na Animal Planet-u emisiju o mackama iz macije perspektive, zove se Kad bi pogled mogao da ubije, valjam se od smeha. Kaze, Ne znam zasto Bumerang trpi ovo zlostavljanje od Smouki... Ah, da, zbog ljudi! Tesko je ovih dana naci dobru poslugu. :zcepanje:

drage imam pitanje za vas imam zensku macu ,ne znam tacno koliko je stara, nadjena je u decembru mesecu pored kontejnera bila je vrlo mala mislim da je jos trebala da sisa moj sin je odneo u stan i u januaru je donesena kod mene na selo ja imam macora koji je star 11meseci oni se lepo druze ali sada zadnj dva tri dana ona ga ne podnosi samo vrti repom i napada ga a on jadnicak bezi od nje ali zato druge macore ona ne dira. Kada macama pocinje teranje ja mislim da je ona jos mala za to ali ne znam stvarno sta se desava

Koliko se sećam, propozicije su ošišani vrhovi ušiju i posečeni nokti? Neka, ako izlazi napolje, potrebniji su mu nokti nego titula.
:
:eek::eek::eek:
Ma odsekla bih ja uši (i još ponešto :mrgreen:) onome ko je to smislio.
Meda ionako nije za izložbe, suviše je stidljiv. Čim u kuću dođe neko nov on samo podvije rep i zbriše napolje. Njegova mama je bila pravi maneken i volela je ljude ali nje više nema.
Neka njega po dvorištu, što bi se patio i plašio po izložbama kad mu je bolje da ceo dan mirno spava.
Moram uskoro da postavim nove slike u album, malo sam to zapustila.

drage imam pitanje za vas ...

... Kada macama pocinje teranje ja mislim da je ona jos mala za to ali ne znam stvarno sta se desava

Женски род ме елиминише, па не знам да ли смем да одговорим на ово питање. Ипак, бићу непристојан и одговорићу.

Као и много других ствари, почетак полне зрелости је различит код различитих јединки. Познато је да поједине женке испољавају полни нагон већ после шестог месеца живота.

Колико ми је познато - немају. Мачори једино реагују на феромоне које производе женке у терању. Ако у близини нема женке у терању, мачори су мирни. Наравно, близина је релативна ствар. Феромони, захваљујући изоштреном чулу мириса код мачака, имају велики домет.

:
:eek::eek::eek:
Ma odsekla bih ja uši (i još ponešto :mrgreen:) onome ko je to smislio.
Meda ionako nije za izložbe, suviše je stidljiv. Čim u kuću dođe neko nov on samo podvije rep i zbriše napolje. Njegova mama je bila pravi maneken i volela je ljude ali nje više nema.
Neka njega po dvorištu, što bi se patio i plašio po izložbama kad mu je bolje da ceo dan mirno spava.
Moram uskoro da postavim nove slike u album, malo sam to zapustila.

Samo dlačice, ali opet, i to je "pipav posao" i zašto ih tome izlagati?!

Женски род ме елиминише, па не знам да ли смем да одговорим на ово питање. Ипак, бићу непристојан и одговорићу.

Као и много других ствари, почетак полне зрелости је различит код различитих јединки. Познато је да поједине женке испољавају полни нагон већ после шестог месеца живота.

Da, polno sazrevanje je individualna stvar, ali obično veće jedinke u okviru vrste kasnije sazrevaju i obrnuto, što su "sitnije", to ranije može da se očekuje prvo teranje.

Dragi Deda Ziko, da li macori imaju "teranje" ili oni reaguju samo kad osete macku u teranju?

Evo i ja da odgovorim, mačori nemaju teranje, oni samo reaguju na ženke i/ili na nagomilavanje hormona u krvi, slično kao i tinejdžeri naše vrste.

ja se stvarno izvinjavam Deda Ziki a i zahvaljujem se na odgovoru.Maca je stvarno malo sitnije gradje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back