Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ljudovi, vcrs mi je uleteo komsinicin macak u stan, buckast, presladak...joooj xD
kiti ga nije ni skontala, uplasila se od mog ujaka koji je dosao pre, pa se sakrila, a bas sam htela da vidim kako bi odreagovala na njega (sve se nadam da ce mi se ukazati prilika da dovedem jos jednu mackicu kuci, pa da znam sta me ceka xD), mada pretpostavljam da bi reakcija bila ista kao i na ujaka, jer je macak dzin naspram nje x))

inace, ulaz mi je postao bas mackarski, ukupno 5 cicosa imamo + jednu cestu goscu u podrumu x)

Super, drago mi je što ima sve više mačkara. :) A što se kompije tiče, sigurna sam da će biti još prilika za upoznavanje.

Uh, kako mogu tako?! Zašto je nisu čuvali ako već nemaju uslova da gaje mačiće i neće da je sterilišu?! :besna:

Eh, ko jos o tome da vodi racuna :/ Tacno mogu da zamislim kako je to izgledalo, macka pocne mnogo da mjauce, vlasnik se iznervira i pusti je da izadje napolje, macka se vrati i vise ne mjauce, sve super, za mesec i po macki se opasno zaokruglio stomak, i ajde cao :( Sad krecem po nju, pa sta bude bice.

Inace, probudim se jutros i osetim da dodirujem nesto cupavo, otvorim oci i vidim da se maca sklupcala pored mene i spustila glavu na dlan moje ruke, kad nisam umrla od lepote :heart:

Meni je spavao po celu noc u kosi do skoro, a sad sunjari po kuci i dremka negde do pola noci a onda dodje, ceska me po kosi i prede i tako zaspi sa sapama u mojoj kosi. Ne da mi ne smeta sto me budi u pola noci nego sve se i sad topim. Koliko samo pozitivne energije daju ...
Pozitivno, sta je sa tom nesrecnom trudnicom?

mm, vrv hoce, jer komsija je oduvek bio mala pobegulja. kad je bio mali, traumirao je ceo ulaz svojim padovima sa terase 4. sprata, ja sam do skoro mislila da je poginuo tako, ali, srecko mali, preziveo ih je sve xD

meni kiti bas cesto spava na jastuku i to mi se uvek pribije uz glavu, bas nekako prija xD jedino zna da bude problem sto se nekad razbaskari tako da mi uzurpira skoro ceo jastuk, a meni zao da je sklonim pa se mucim da se namestim :lol:

da pozitivno, jel si nasla buducu mamu? :confused:

Molim za savet.Moj macak ima cetiri godine i pre nedelju dana je kastriran.Da li neko ima iskustva sto se tice ishrane.Do sada je jeo zivo meso,iznutrice,sosice,dehidriranu hranu i supu.Sada kazu da sem odredjene dehidrirane ne sme nista drugo.A ja imam utisak da je gladan.Ima li neko pravi savet.

Molim za savet.Moj macak ima cetiri godine i pre nedelju dana je kastriran.Da li neko ima iskustva sto se tice ishrane.Do sada je jeo zivo meso,iznutrice,sosice,dehidriranu hranu i supu.Sada kazu da sem odredjene dehidrirane ne sme nista drugo.A ja imam utisak da je gladan.Ima li neko pravi savet.

Pogledaj teme o sterilizaciji, ishrani... Pisano je nadugačko i naširoko o svemu tome.

:cao:
windis.jpg

2gw6mah.jpg

Hvala,odoh da procitam iskustva drugih.Obozavam macke,ali sam sesnaest godina imala pekinezera koga sam morala da uspavam u januaru.Sada je sva ljubav usmerena prema Marku,prelepom crnom macoru sa belom portiklom na vratu i belim vrhom na repu.

Hvala,odoh da procitam iskustva drugih.Obozavam macke,ali sam sesnaest godina imala pekinezera koga sam morala da uspavam u januaru.Sada je sva ljubav usmerena prema Marku,prelepom crnom macoru sa belom portiklom na vratu i belim vrhom na repu.

Električni mačak. :lol: Ukratko, većina konkremenata u mačijim mokraćnim kanalima su magnezijumove soli, pa im treba ograničiti unos iznutrica, voda je poželjno da ima što manje minerala/kamenca... Ali ima i iskusnijih, moja priča je više teorijska. Inače, ja sam prošle godine u januaru uspavala mešanca pekinezera, imao je blizu 15 godina, znam kako je.

Macu sam nasla, i onda ju je psihopata sa kojim sam na moju zalost i sramotu u srodstvu drzao preko ograde terase stana na 5. spratu pod pretnjom da ce je pustiti ako je ne izbacim napolje. Sto onom cuvenom "nisam u mogucnosti da uzmem jos jednu macku" daje jednu sasvim novu dimenziju.

Koja slucajnost da smo obe dozivele istu traumu.Grozno sam se osecala.Procitala sam temu na koju si me uputila i malo mi je jasnija situacija po pitanju ishrane.Hvala jos jednom.

Auh, i to je samo jedan od ljubimaca koji su otišli
u poslednjih par godina, baš mi nešto ne ide. Ali ne dam se, brinem i ja sad o jednom crno-belom šašavku. :heart: I još dva izbačena pseta koja mi je bilo žao da teram, pa mi bilo žao da budu gladni... :lol:

Macu sam nasla, i onda ju je psihopata sa kojim sam na moju zalost i sramotu u srodstvu drzao preko ograde terase stana na 5. spratu pod pretnjom da ce je pustiti ako je ne izbacim napolje. Sto onom cuvenom "nisam u mogucnosti da uzmem jos jednu macku" daje jednu sasvim novu dimenziju.

Auh, baš bukvalno. :( Da li postoji mogućnost sterilizacije i post-op smeštaja u Centru za mešance ili neko slično rešenje? I oglašavanje ovde i gde god još može...

Cekam ponedeljak pa da zovem za sterilizaciju, znam da mace nisu ostavljali posle operacije ali mozda naprave izuzetak. Nisam je danas nasla sve do uvece, a posto imam samo web kameru nista se ne vidi na slikama koje snimim bez dnevne svetlosti. Srecom kamera je na laptopu pa mogu da ga iznesem sutra da je snimim i probam da je udomim, ako je nadjem uopste.

ufff, pozitivno :(
a jel imas ideju koliko otprilike ona nosi te macice? meni je uzasno da je sterilisu i ubiju ih... to mi je ko da se rode zivi pa ih ubiju, zaista ne podrzavam takva resenja, mada znam da je nekad vrv i tako bolje :S
ako se bas odlucis za sterilizaciju, u centru za mesance ih zadrzavaju ned.dana, tako nesto, ali je guzva ogromna, a ovi u yubc-u naplacuju 10 evra po danu (bar je za pse tako, a znam jer sam pitala za ulicnu kerusu iz bloka)...
daj slike cim budes mogla, ja cu je oglasavati na fb-u ako hoces, mozda bi neko hteo i sa macicima da je primi...

Mozda bi, mada sumnjam... pratim oglase na fejsu, ima par macaka koje mesecima niko ne uzima, ne vredi ni sto su sterilisane, niko ih nece kad nisu macici od dva meseca... mada mozda bi ova imala srece jer lici na tu Whiskas macu, a koliko vidim traze takve, ima interesovanja. Ja se samo nadam da nije ni trudna, da su gliste u pitanju, ali tesko :/ Dala sam joj danas Drontal Cat, mislila sam da je necu sterilisati dok se ne omaci a on moze da se daje i macama u trudnoci, ali sada je izgleda svejedno :(

a nije svejedno, ajde bar da probamo da joj nadjemo smestaj? ako hoces, idem odmah da pitam na mili da li bi neko pricuvao trudnu macu, za macice bi se posle lako nasao dom. ne zelim nista da ti namecem jer lako je meni da pisem, a ti imas problema oko nje, ali ako zelis, reci da se potrudim(o) da joj sredimo nesto. imamo nedelju i ponedeljak (ne verujem da ce moci odmah da je sterilisu), pa bar za ta 2 dana da pokusamo nesto...?

Jako je lepa... Nažalost ne mogu da pomognem... :sad2:

Inače, juče sam se baš potresla, vozila sam iz Subotice prema Beogradu, autoputem, ne mogu da vam opišem koliko sam pregaženih pasa videla.... Što na putu, što sklonjenih sa strane. :(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back