gost 254524
Iskusan
- Poruka
- 5.974
ma nece, i meni je macak kastriran bio, kad se oporavio sve je bilo ok 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
a znam, ali svasta meni pada na pamet... sad cu delovati ko da sam flipnula, ali npr.sta ako me zamrzi sto sam je odvela tamo i pustila neke nepoznate ljude da je cackaju?!xD
hvala na odgovorima x)
ja sam se sva uzvrpoljila, lakse bi mi bilo da znam da ce mene da secnu, nego nju... ona dodje da se mazi, prede, a ja samo mislim "eto, sad si dobra i vesela, a ja cu sutra da te mucim..."uf, znam da je za njeno dobro, ali mi je bas zao
a posle koliko vremena (otprilike) je nosim kuci?
Moje su operisane oko 3-4, a zvali su me da dodjem po njih u 5. Nemoj da ti bude zao, mnogo gore bi se osecala da ti maca jednog dana dobije rak mlecne zlezde (koji je jako cesto oboljenje kod njih) a da ti znas da si mogla to da sprecis samo da si je na vreme sterilisala.
Jole je bila potpuno budna kada sam tri sata nakon operacije došla po nju. I odmah je u kući izašla iz transportera i otišla da piški i kaki u posip. Ali je naredna 24h bila omamljena, ispuštala je čudan zvuk (između režanja i cviljenja) i samo je jednom pokušala da se popne na fotelju (srce mi je stalo kad je zakukala) pa se posle smirila.
Bude traumatično i za mačku i za vlasnika prvih 48h. To ti niko ne kaže (mislim na veterinare) ali je tako. a brzina oporavka je različita i razlikuje se od mačke do mačke. Kod Jolande je sve išlo poprilično glatko, drugi dan uveče je pojela malo granula (smočenih u vodi i iz moje ruke). Tu noć je došla da spava u moj krevet i naredna dva dana je uglavnom dremala na tom istom mestu. Silazila je s kreveta samo da bi išla u wc i eventualno da malo jede.
Spremi se da će biti nikakva prvi dan. I da operisana mačka, kao i čovek, nije ni malo prijatan prizor. Za mene, bilo je kao da imam bolesno malo dete. Ne razumem šta govori i ne znam kako da mu olakšam muke. Ali eto, pretekosmo.
P.S. Pitanje za vlasnike sterilisanih mačaka: rekli su mi da se mačka malo smiri nakon sterilizacije i da manje lunja ali ovaj moj divljak i dalje zuji po celu noć napolju? I kada će dlaka da joj poraste u celosti? Mnogo je smešna ovako ćosava, ko oni fratri kad obriju krug na vrh glave a okolo kosa.
E da, to je vazno, prva dva-tri dana ne sme da jede suvu hranu, mora ili granule u vodi ili konzerve. Imas kod veterinara Royal Canin Recovery konzerve, za macke posle operacije, to sam ja mojima davala.
Dlaka se mojima nedavno skroz poravnala, a operisane su pre 2 meseca, sada se vise ne vidi da je tu bila kraca. Samo na jednoj jos ima neka zelena fleka, ne znam sta su joj stavili posle operacije, samo je ona imala to zeleno i nije se skinulo a cak sam je i kupala u medjuvremenu![]()