pozitivno_druzenje
Primećen član
- Poruka
- 667
Ne znam, ja sam i dalje sumnjicava, otkud obicna maca a da tako spava! 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znam da obavezno treba da se ociste od glista pre vakcinacije, mislim zato da se ne bi imuni sistem preopterecivao, da se bori i sa glistama i sa virusima... pa pretpostavljam da isto vazi i za sterilizaciju, jer i ona predstavlja opterecenje za imunitet. Znaci 3 do 7 dana posle ciscenja moze sterilizacija. Inace Cestal Cat i Drontal Cat imaju isti sastav, pa je svejedno, koji god da nadjes. I za 2-3 nedelje joj ponovo daj tabletu, pretpostavljam da kad je ciscena prethodni put nije dobila tu drugu dozu pa su ostala jajasca u crevima i ponovo su se razvila u gliste, zato sada ponovi tretman da bi ih se definitivno resila.
Moj macak je povredio nogu - naime, izgleda da mu se veci trn ili grancica zabola izmedju jastucica na prednjoj sapi. Sinoc smo pokusali da mu pincetom izvadimo, ali je duboko zaslo, i sad ne da sapu ni za zivu glavu. Zvao sam veterinara, objasnio, i covek kaze da mu dam cetvrtinu Bensedina (macak ima max 2 kile) pa da onda pokusam ili da ga zovem pa ce on doci i to odraditi. Prvo rece on: "pola tablete", ja kazem: "Zar nije malo mnogo?", on odgovori: ' Onda cetvrtinu". Moje pitanje je - sta mislite o davanju tih lekova zivotinjama, da li je neko imao slicna posla?
Izujedao??
ja se slažem sa val, kada su lekovi za smirenje u pitanju, znam da se oni mačkama daju sa doosta opreza
a da pozoveš još nekog veta, i pitaš za mišljenje?
Jest, izujedao.
Zakačio mi se kandžama za nogu i strašno počeo da grize, sva sam bila krvava.
Srećom, pa u kući imam sve za prvu pomoć, a imam i antitetanus zaštitu.
moju mackicu sam izbacila napolje malo
pre par dana
kao da se celici
ostavila je par sati
i sada sam dobila macku koja kija
onako kao covek -kija ..i to dobro kija
Hvala vam na odgovorima - najradije bih mu to izvadio "na zivo". Ne kazem da imam poverenja u sebe sto se tice ovakvih stvari, ali generalno - u veterinare nemam poverenja. Ali, verovatno ja nisam bio u kontaktu sa pravima.
Inače, da vam se i ovde požalim, juče me je iz čista mira izujedao po nozi divlji mačak (domaći koji je podivljao i koji živi u šumi).. inače, hranila sam ga cele zime i navikao se da dolazi do mene. Nisu u pitanju toliko povrede (premda šepam) koliko šok. Ničim ga nisam izazvala da to uradi.. jedino što je na meni bio miris drugih mačaka.
I sa 6 meseci da je izbacis na ovu zimu da se celici uopste nije pametno!
ajoooj, val, mora da je bilo bas nezgodno, ali bitno je da si sanirala povrede. a tvoji macori bi se vrv sklonili odmah od njega ako je vec toliko dominantan. ne verujem da bi se tukli do besvesti bez razloga...
inace, extra imena za cicose xD
cullius, imas li nekoga da ti preporuci dobrog veta? moje iskustvo je da su ti sto dolaze na kucnu adresu najcesce nekako neozbiljni, a i nacekas se dok dodju (jedini takav vet koga sam upoznala, a koji je bio stvarno dobar je dolazio tek sutradan posle poziva), zato, ako mozes, odnesi macka da mu srede sapicu, ili bar nazovi jos nekog da proveris to za lek.
Macke se ne izbacuju napolje da se celice ako su bile bolesne!
Zovi veta i objasni mu o cemu se radi.
Mozda ce ti reci da je odneses na pregled,ili ce ti samo reci kako da je pazis.
Ne daj joj nikakve antibiotike na svoju ruku!
I sa 6 meseci da je izbacis na ovu zimu da se celici uopste nije pametno!