Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo novi problem,sad dok sam gledala poruke na forumu jedan macic je jako mjauknuo mama njegova je otisla do njeg a zatim i ja kad da vidim on kaki ali nije problem sto kaki nego sto ga boli mnauce kao velika macka,izgleda da ima i proliv nije bas rijedak ali nesto izmedju,,,sta da mu dam od ovih tableta za ljude posto nemam nista drugo jedino neke tablete za povracanjeza macke i pse a to sigurno nece pomoci,,a jedno mace se umazalo posto su drugi spavali dok je ovaj vrsio nuzdu na jih kako da ga ocistim ili ce to uraditi njegova mama,a macic koji je imao problem je veseo i dalje igra se,,plz helpp

Ova moja blesa lovi muve k'o luda! I bas je uspesna u tome, ovog leta necu imati problema sa njima i komarcima, sva je prilika! Nego, ne znam samo da li Maca pojede muvu kad je ulovi, da li to macke rade, i ako rade da li je stetno?

Val, sta da ti kazem za stolicu, bolje bi ti bilo da se sto se pre pomiris sa tim da su je oni rezervisali za sebe! :) Bilbo i Fro su sjajni! I lepotani pravi! A Hera je takodje lepojka, i deluje kao da je mala divljakusica i opasnica! :)

Ova moja blesa lovi muve k'o luda! I bas je uspesna u tome, ovog leta necu imati problema sa njima i komarcima, sva je prilika! Nego, ne znam samo da li Maca pojede muvu kad je ulovi, da li to macke rade, i ako rade da li je stetno?

Znam da je moja mačka jela muve kad je bila mlada... i znam da je prvo drži u ustima a iz njih se čuje bzzzzzzz :zcepanje: a ona izbeči oke ovako :eek: i onda promulja po ustima i onako proguta da se čuje GLB :mrgreen:
Sad, da li je štetno, jedino ako je muva zaražena nečim.... ali šta jedu mace lutalice? :think:

Val, sta da ti kazem za stolicu, bolje bi ti bilo da se sto se pre pomiris sa tim da su je oni rezervisali za sebe! :) Bilbo i Fro su sjajni! I lepotani pravi! A Hera je takodje lepojka, i deluje kao da je mala divljakusica i opasnica! :)

Jeste, divljakušica je :heart:, ali i bolje je što je takva, jer je napolju, a par dece iz zgrade je vrlo agresivno i mrzi mačke..bolje je što je tako nepoverljiva :confused:.

A što se tiče muva, to sam se i ja zapitala, juče je Fro smazao jednu ogromnu (vijali su je 15 minuta po kući), a pojedu često i leptira (noćnog) i sl...no kontam, oni su ipak mesožderi i u prirodi im je da love, pretpostavljam da im neće biti ništa.
Moja Lotika je često lovila i ptice i miševe, takva im je priroda.

Stavio dva zalogaja i poceo da vristi da izadje i mama ga izvela on joj pobego .Bas smo zabrinuti jer nije ovako nikad bio povredjen,ako ne bude bolje zvacemo vet. Veceras idem na matursku proslavu i bas mi je presela,razmisljacu samo o njemu.

hej saskice, jeste da si već na proslavi, ali ja eto htedoh da ti poežlim da se lepo provedeš i da ti kažem da ne brineš oko bebana, opak je on dasa : )

ma ova moja lujka jede sve zivo.. bube, ose, pcele, sve sto leti i gmize, pauke (sve blize i dalje rodjake tarantule), vrapce, golubove..... to je normalno i apsolutno prirodno i nista joj, hvala Bogu, ne fali...

Nego, da vas pitam: je l vaše mace piju vodu? U poslednjih par meseci ne viđam Jolandu da pije vodu. Nekoliko puta dnevno joj sipam "svežu" vodu ali retko priđe činijici. Pošto većinu vremena provodi napolju verovatno je pronašla neko mesto gde pije ali sad su vrućine, pa me strah da ne dehidrira. Juče sam je napojila tako što sam sipala tečnost u dlan i ona je pila....
Stvarno je razmaženko.:roll:

Laza retko pije vodu, i to nikada iz činije, već sa lavaboa. Skoči u lavabo, ja pustim vodu i podmetnem dlan pa onda on pije. Mada, pije jogurt nenormalno pa se ne bojim da će dehidrirati, al' samo Moju kravicu, nijedan drugi ne dolazi u obzir. To, bre, sve razmaženo! :lol:

Ovo moje mačeće čudovište ne pije jogurt, a mleko joj slabo dajem. Možda bi trebalo?:think:

Sve smo mi to razmazili! gledam juče mačora lutalicu kako njupa neke otpatke iz kontejnera....i mislim se "a ona moja kod kuće neće dva dana da jede istu vrstu hrane"...:dash:

Ni ja Lazi ne dajem mleko. Davala sam mu par puta i baš ga je mučio proliv, pa sam prestala. Ne znam da li bi bilo drugačije sa onim novim mlekom bez laktoze, to nisam probala. Videću ovih dana da mu uzmem... Probaj da daš Jolandi (super ime :) ), pa vidi kako će reagovati. Neke mace dobro podnose mleko. Moj prethodni mačor ga je stalno pio i nije mu smetalo.

Evo i mene sa jednim pitanjcem! Ne znam sa koliko vremena smem da pustim macu napolje, mislim da ostane napolju dok smo mi odsutni, jer svi imamo obaveze: posao, škola. Kod nas je nešo više od mesec dana. Još je mala mada se udvostručila od kada je kod nas. A tu je i kuca Meda pa se još navikavaju jedno na drugo ali samo u našem prisustvu. Žao mi je da po ovakvom danu bude stalno u kući dok mi ne dođemo s posla a bojim se zbog gadnog iskustva koje sam imala sa Micijem. Ima puno mačaka iz komšiluka koje se muvaju po dvorištu. Deluju mi strašno jer u svima vidim neprijatelje.

hej saskice, jeste da si već na proslavi, ali ja eto htedoh da ti poežlim da se lepo provedeš i da ti kažem da ne brineš oko bebana, opak je on dasa : )
Lepo je bilo ali ipak mi bebi bio u glavi. Bar je jutros jeo malo,tecnost veoma slabo valjda mu iritira rasecenu usnicu. Jos hramlje,ali na pipanje ne reaguje na bol neki. Videcu sta sa njim da radim mada mi se cini da nije opasno.

Nego, da vas pitam: je l vaše mace piju vodu? U poslednjih par meseci ne viđam Jolandu da pije vodu. Nekoliko puta dnevno joj sipam "svežu" vodu ali retko priđe činijici. Pošto većinu vremena provodi napolju verovatno je pronašla neko mesto gde pije ali sad su vrućine, pa me strah da ne dehidrira. Juče sam je napojila tako što sam sipala tečnost u dlan i ona je pila....
Stvarno je razmaženko.:roll:

Moja maca pije vodu, i to bas dosta... Pogtovo sad kad je krenulo toplije vreme- istrci se, zadise i pravo na posudu sa vodom! Voli i jogurt, mleko, i ne primecujem da joj smeta, doduse ne dajem joj svakog dana. Mozda tvoja Jolanda pije vodicu kad je ti ne vidis... Ne znam, ali mislim da bi trebalo i da bi bilo pozeljno da piju vodu.

Evo i mene sa jednim pitanjcem! Ne znam sa koliko vremena smem da pustim macu napolje, mislim da ostane napolju dok smo mi odsutni, jer svi imamo obaveze: posao, škola. Kod nas je nešo više od mesec dana. Još je mala mada se udvostručila od kada je kod nas. A tu je i kuca Meda pa se još navikavaju jedno na drugo ali samo u našem prisustvu. Žao mi je da po ovakvom danu bude stalno u kući dok mi ne dođemo s posla a bojim se zbog gadnog iskustva koje sam imala sa Micijem. Ima puno mačaka iz komšiluka koje se muvaju po dvorištu. Deluju mi strašno jer u svima vidim neprijatelje.

Mislim da je bolje da bude u kuci dok ste vi na poslu, barem jos neko vreme. Tako bar znas da je na sigurnom. Jer ona je sad navikla da jede u kuci, da tamo ide u wc (ako se navikla na posip, ona nece znati da napolju moze da piski i kaki- tako moja maca. Izadje napolje, ali dodje kuci da obavi nuzdu!). Kada si kod kuce, izlazi sa njom zajedno napolje za prvo vreme, dok se ne navikne, dok ne upozna okolinu. A i zbog psa. Pa kad malo poodraste, i kad budes sigurna da zna da nadje put do kuce bez obzira gde zaluta, onda odlucite kako cete dalje.
A dok si na poslu, ostavi joj neko klupko, neku lopticu, igrackicu da se igra- snadju se oni i bez nas. Penjace se na ormare, istrazivace, spavace i vi cete se vec vratiti s posla.

ja opet imam problem...bas me hoce u zadnje vreme...:( upravo sam shvatila tj saznala da ja kad god nisam kuci moji roditelji (mrzim ih) izbace Kety napolje...:( danas sam dosla iz skole i nigde je nije bilo...posle pola sata mi je zazvonila komsinica na vrata i rekla "e cao dosla sam da ti vratim macku,znas ona je usla kod nas u kucu i mi smo se malo igrali sa njom mazili i to pa ja sad posla u prodavnicu..." jako me je to iznerviralo jer sam cula da je bas ta komsinica trazila od moje majke da joj pokloni Kety sto bi moja majka rado ucinila...:( puno se plasim da Kety ne ode od mene...:(

ja opet imam problem...bas me hoce u zadnje vreme...:( upravo sam shvatila tj saznala da ja kad god nisam kuci moji roditelji (mrzim ih) izbace Kety napolje...:( danas sam dosla iz skole i nigde je nije bilo...posle pola sata mi je zazvonila komsinica na vrata i rekla "e cao dosla sam da ti vratim macku,znas ona je usla kod nas u kucu i mi smo se malo igrali sa njom mazili i to pa ja sad posla u prodavnicu..." jako me je to iznerviralo jer sam cula da je bas ta komsinica trazila od moje majke da joj pokloni Kety sto bi moja majka rado ucinila...:( puno se plasim da Kety ne ode od mene...:(

zar bas nikako ne mozes da razgovaras sa svojima i ubedis ih da zadrzite macu? da li si sve argumente upotrebila, da li su oni dozvolili da im se maca priblizi, da li je ponekad pomaze? pitam te to posto poznajem puno ljudi koji nikako nisu voleli macke pa promenili misljenje, kada su ih malo bolje upoznali.... ne znam, samo razgovor ce pomoci,,,

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back