Ovo su muke po ari !
Ceo dan jucce moj suprug i ja pravimo skloniste za nasih 9 macaka, kartonske kutije oblozene sa nesto stiropora, prostirka od jambolije, odignuto od zemlje...jer za njih toliko, ipak ne mogu nabavljati pesak, samim tim
sto ove velike misle da je to i za njih a ne samo za bebice.
Vec sinoc usle u svoj novi dom...sve do jedne, 6 velikih i 3 male, starosti 2 meseca.
Jutros...ma, mislila sam da vam i na govorim o tome ali ne mogu!
Jutros oko cinijica odakle jedu, vidim nisu sve....kad ono, Beta, moja macka, nosi svoje mrtvo macence prema cinijama. . Neznam zasto je uginulo, nije davalo znakove da nesto
nije u redu s njom. Juce se igralo, bilo veselo...osim sto je rastom zaostajalo za drugima. Zato smo ga i zvali Mrvica.
Hvala mom suprugu sto me zamenio pa je on sahranio to malo stvorenje.
Hvala i prirodi sto se pobrinula da macke ne tuguju za svojima kao mi ljudi...gledam Betu, vec vuce iz skolskog dvorista kiflice sto ih deca bacaju...
Mozda nisam ovo ni trebala da vam sve kazem, al bolje vama nego komsinici koja kaze...pa imas jos macaka!
................
mozda je to tako trebalo biti
ne znam
ko zna kakve ovaj gore ima planove za nas,samo to on zna...
Ja znam o cemu govoris
malo mace nije ni imalo priliku da prozivi nesto
,,ispricacu ti ,,moje iskustvo
..... svi znaju ovde da sam izgubila macu ,pre godinu i po dana
prvo je bila par dana u komi ,a onda se ugasila,,,
veterinari kazu od iscrpljenosti organzma
medjutim,,,
kada se macila..,,posto joj je bio prvi put ,valjda se uspanicila..i izasla iz kuce i omacila se napolju,po kisi i vetru i zimi,,ispod nasih kola
ona nas je zvala da izadjemo i vidimo njene macice..i mi smo videli ,,jednog-onog koji je dopuzao do tocka,,,medjutim,mi nismo znali da postoji jos jedno mace ispod kola
uneli smo to mace,u kucu .stavili u kutiju ...i nju pored maceta,,,medjutim ,ona je stalno iskakala iz kutije i mjaukala
mi smo mislili da nece da mu da sisu,,,,,posle ,ravno 5 sati,prvom prilikom kada je cula ulazna vrata ,kako se otvaraju, ona je izletela iz kutije ,i odjurila napolje,, donela je malo zuto stvorenje ,,potpuno hladno,,koje se nije ni pomeralo
..ostavila ga je pored kutije,i usla u kutiju kod svog prvog deteta...
.... ja sam mace zuto ,stavila kod nje u kutiju, ona je zarezala na mene ,ustala i izbacila ga iz kutije
,,Valjda je osetila da je hladan i da nema zivota u njemu
Ja sam malo zuto stvorenje onda stavila izmedju kolena ,i glejala ga dlanovima,,,i nikako nisam uspevala da ga zagrejem,barem malo
posle ,,,5-10 minuta,,..kada sam pomislila najgore,,,
zutac je poceo da se mrda... ostavila sam ga pored nje..da sam pronadje sisu ...i sve je bilo uredu
...macici su sisali i rasli
,,posle 3 meseca,,,macka-majka njihova je pocela jako cudno da se ponasa,,,odveli smo je kod veterinara,,,,,,i te veceri ,,ona je pala u komu-nedostatak kalcijuma,i nije se vise mogla povratiti,,,
posle 3 neprospavane noci,,,zakopali smo je u dvoristu
...i to je jako bolno bilo, mislim da je to bilo jedno od bolnijih stvari kroz koje sam prosla u zivotu -a prosla sam ih dosta--- mozda jer je ljubav prema zivotinji ,,medju najcistijim i naj bezuslovnijih ljubavi koje covek moze osetiti( ne poredim tu ljubav sa ljubavi prema deci,,,ali je svakako medju prvih 5 )
..e sada...nama je mozda lakse da ovako sagledamo stvari.....
nismo dozvolili malom zutom macku da nas napusti...ali je njegova majka ( i ako smo joj davali hranu za doilje itd..) zato morala da ode,,,
....Ko zna zasto je bio takav redosled...