_Look_Of_Expectancy_
Domaćin
- Poruka
- 4.413
Da vas pitam jos, to sam zaboravila veta... Kako da joj stavim kapi i koliko one pastice protiv glista da joj dam?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Baš mi je drago zbog razvoja događaja mada je moralo tako zbog kretena od komšija. Kapi joj stavljaj 3x dnevno po jednu u svako oko, moraćeš nekako na prevaru u toku maženja da joj malo povučeš donji kapak i kapneš između njega i oka a za doziranje pastice stvarno ne znam. I da, ako se maca s tobom oseća toliko opušteno da te masira, znači da te stvarno voli, to nije puko šlihtanje. Još kad ti se izvrne na leđa i pusti da je pomaziš po stomaku, to znači da ti 200% veruje!Look se konačno upecala!Baš mi je drago zbog razvoja događaja mada je moralo tako zbog kretena od komšija. Kapi joj stavljaj 3x dnevno po jednu u svako oko, moraćeš nekako na prevaru u toku maženja da joj malo povučeš donji kapak i kapneš između njega i oka a za doziranje pastice stvarno ne znam. I da, ako se maca s tobom oseća toliko opušteno da te masira, znači da te stvarno voli, to nije puko šlihtanje. Još kad ti se izvrne na leđa i pusti da je pomaziš po stomaku, to znači da ti 200% veruje!
A upecali se i ostali clanovi porodice,sto je bilo presudno
Macu znamo od kad je imala 2 meseca i stvarno nisam mogla da razmisljam dal ce komsija sutra kad vidi da se maca stalno vraca u zgradu da resi da primeni invazivnije tehnike odstranjenja stetocine iz zgrade
Stavili smo joj pesak u neku plastiku ali izgleda da joj je to premalo pa samo udje, kopa i izadje.Juce od 5 popodne do 12 danas nije uopste obavila nuzdu, na kraju sam na silu uspela da je odvedem napolje, kako ja otvorim vrata tako ona u rikverc u sobu
Mnogo je dobra, ne grebe, ne grize, ne skace... Ko zna sta je jadnica prezivela pa se sad valjda oporavlja. Al plasim se sta ce biti kad resi da gazduje
Ne znam koliko je pametno da joj secem nokte? Bas ispruzi nokte dok to radi sto ume da bode itekako ali s druge strane ne znam kako bi se napolju snasla onda ako bi je neki pas pojurio, ne znam jel bi uspela da pobegne, popne se na drvo...Da, da, upecala se nacistoA upecali se i ostali clanovi porodice,sto je bilo presudno
Macu znamo od kad je imala 2 meseca i stvarno nisam mogla da razmisljam dal ce komsija sutra kad vidi da se maca stalno vraca u zgradu da resi da primeni invazivnije tehnike odstranjenja stetocine iz zgrade
Inace maca je totalna spavalica,po ceo dan spava i uopste nece da izadje napoljeStavili smo joj pesak u neku plastiku ali izgleda da joj je to premalo pa samo udje, kopa i izadje.Juce od 5 popodne do 12 danas nije uopste obavila nuzdu, na kraju sam na silu uspela da je odvedem napolje, kako ja otvorim vrata tako ona u rikverc u sobu
Pustila sam je napolju 2-3 sata valjda je obavila to i sad opet kunta. Malo se poigra, izmazi i ode na mesto koje smo joj namenili i tu spavaMnogo je dobra, ne grebe, ne grize, ne skace... Ko zna sta je jadnica prezivela pa se sad valjda oporavlja. Al plasim se sta ce biti kad resi da gazduje
E mimi's mom dobro si mi rekla za stavljanje kapi jer ja joj sinoc i jutros stavljala bas na oko.
Na ledja se izvrce cim je stavim na kauc pored mene,onda ispruzi sape i pritiska me njima dok ne zaspiNe znam koliko je pametno da joj secem nokte? Bas ispruzi nokte dok to radi sto ume da bode itekako ali s druge strane ne znam kako bi se napolju snasla onda ako bi je neki pas pojurio, ne znam jel bi uspela da pobegne, popne se na drvo...

Eventualno joj nabavi neku grebalicu ili mesto gde će moći da oštri/tupi svoje kandže, šta god 
Diiivno, moram priznati da sam od starta navijala za macu![]()
Za posudicu najbolje da joj staviš lavor ako ne planiraš da kupiš baš posudu za to, i lavor završava posao...
Što se vaspitanja tiče od početka joj daj do znanja ko je gazda, nemoj da tolerišeš penjanje na sto i neke druge stvari koje ne bi volela da ubuduće radi... kad je zatekneš ''u šteti'' pljesni jako dlanovima da je uplašiš, ako to ne uspe - fajtalica
A o noktima smo pričali 100 puta, ne smeš joj seći ako izlazi napolje ni slučajno, to joj je jedino oružje i oruđe. Ogrebotine ćeš... hm.. preživeti![]()
Eventualno joj nabavi neku grebalicu ili mesto gde će moći da oštri/tupi svoje kandže, šta god
![]()

. A naslonjen je na mene jer sam morala da podmetnem dok me "masirala" posto i kroz vuneni dzemper prolaze kandze
)

Prelepe su joj šare! 
Čoooveče ova maca ti baš veruje!![]()
Prelepe su joj šare!
![]()

Nisam vidjala ranije narandzasto tigraste mace, jesam one kaliko trobojne ali ova nema nigde ni jednu belinu. Ne znam jel ima ta kombinacija neko ime

Samo da ostane tako maznaČoooveče ova maca ti baš veruje!

Uživajte!!! Nemoj joj seći noktiće, možda te malo bode kandžicama jer je u strahu da je ne vratiš napolje pa te ''masira'' intenzivnije da bi se više šlihtala.
Vremenom će da se opusti pa valjda i to prestane. Moje mace mene nisu nikad grebuckale kad to rade.

Pa kad ima plavo-krem, plavo-oranž, crno-oranž... ne vidim žašto ne bi postojala i zeleno-oranž tabby kombinacija kornjačevine bez belina.

Taj preliv dve boje se zove kornjačevina i javlja se samo kod ženki, kod mužjaka samo jedan u 3000 ima takvu kombinaciju boja ali je neplodan jer ima jedan X hromozom viška-umesto XY, on ima XXY (što mene dovodi do zaključka da su kkod mačaka geni za boju vezani za X polne hromozome, št će reći, boju nasleđuju od mame i od babe po tati). Tabby je standardni naziv za "tigraste mačke". Zelena je u stvari ta zelenkasto-siva, da bi se razlikovala od plavičasto-sive koju imaju npr. ruske i kartuzijske mačke a ta žuta tigrasta se inače zove oranž tabby.

Najstariji ima oko 5 g, srednja oko 2,5 g (morala bih da pogledam u zdrav. knjizice), a najmladji ce negde u maju imati 1 g..
i svi se lepo slažu. Znaš zašto pitam, planiram kad budemo završili sprat na kući i budemo imali više mesta da uzmem još jedno mače a ne bih da mi se ovaj oseća ''ugroženo'' pa da bude neprijateljski raspoložen prema novoj maci.Ova maca je dvostruka licnost
Celu noc smo imali sou,trcala je po celom stanu, skakala, jurila ne znam ni ja sta, razbacivala stvari koje su bile na podu,ludovala u pravom smislu te reci
Ali je iu obavila sta je imala u pesku![]()

Pussycat, kako je Mica, jel navraćao udvarač?
A i ona nezainteresovana za izlaske... dolazi u obzir samo kad je više od 5C i nema padavina i vlage 
Vec dva puta mi je pobegla u hodnik pa u podrum i nije htela da se vrati, tek posle sat vremena je sama uletela u stan. Sad je vise ne pustam jer em ne mogu svaki cas da je briskam kad dodje tako strokava, em joj lecim oci i nije prikladno da ide u podrum a i na kraju krajeva nisam sigurna sta bi komsija mogao da joj uradi ako je zatekne u zgradi. AL ona non stop vreba kad neko ulazi i izlazi da izadje napolje, mjauce ispred vrata... Vidim da bi htela napolje... A najgore sto ne zeli van zgrade nego u podrum
Ne znam sta da radim... Kupila sam joj neke igrackice to je malo razonodi al ipak je tuznjikava
Uf imam problem sa macom... Nesto mi je tuznaVec dva puta mi je pobegla u hodnik pa u podrum i nije htela da se vrati, tek posle sat vremena je sama uletela u stan. Sad je vise ne pustam jer em ne mogu svaki cas da je briskam kad dodje tako strokava, em joj lecim oci i nije prikladno da ide u podrum a i na kraju krajeva nisam sigurna sta bi komsija mogao da joj uradi ako je zatekne u zgradi. AL ona non stop vreba kad neko ulazi i izlazi da izadje napolje, mjauce ispred vrata... Vidim da bi htela napolje... A najgore sto ne zeli van zgrade nego u podrum
Ne znam sta da radim... Kupila sam joj neke igrackice to je malo razonodi al ipak je tuznjikava
![]()

A u podrumu ima miševa, jel da?!
Mi npr nemamo miševe ali ovo čudo jedva čeka da uleti u podrum jer tamo ima svašta nešto neistraženo i zanimljivo... X puta je ostala zatvorena dole jer je ko fantom, em je crna, em je tiha, niko je ne primeti...
A sto je najgore ona moze samo u onaj deo podruma koji je zajednicki i gde stvarno nema nista tako da ne znam sta joj je interesantno. A i nije samo u podrumu nego se seta po zgradi, u kojoj bas i nema puno ljubiteljaPa verujem da ih vise nemaA sto je najgore ona moze samo u onaj deo podruma koji je zajednicki i gde stvarno nema nista tako da ne znam sta joj je interesantno. A i nije samo u podrumu nego se seta po zgradi, u kojoj bas i nema puno ljubitelja
![]()
mama se uljudno zahvali na informaciji a ipak odluči da siđe dole... A dole
Mica se igra sa ižvakanim mišem u jednom ćošku, a konkretno u našem delu
razbijeno nekoliko flaša i tegli, od domaćih marmelada, ajvara pa sve do sokova.... sa sve srčom do kolena