Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, to su oni trenuci kad jos ne ukljucim mozak, rano ujutru, priznajem. :lol: Cim stvarno krene dan sa svim svojim stresovima, ne "cujem" ih vise, samo ih razumem na osnovu govora tela.

Inace, zgrozena sam, I cudim se koliko ljudi mogu da budu gadni. Status sa fb:
Jelena Boza
Veterinarska ambulanta Grubic , koja promovise "besplatne" sterilizacije, to ne radi besplatno i protivnici su istih, a kada sam htela da podelim svoje lose iskustvo na njihovoj stranici , moji komenatri su obrisani, dobila sam pretnje u inbox, blokadu i savet da idem da se lecim , jer sam retardirana. Mislim da dalje ne treba da objasnjavam.
Adresa doticnih je:
milana rakica 125v, 11050. tako im pise na fejsu.

Blondi je ili bas darezljiva ili odlican lovac. :koto:Ja u zivotu nisam videla da je macka ulovila misa, jos manje da mi je ponudila. :lol: Mada su mi slatki misevi, bas bi mi bilo zao da vidim taj prizor.
Jesam videla kako ove ulicne love gustera, kako nosaju u ustima, ili ga ostavljaju u nadi da je ono sto im nosim za klopu ukusnije od tog gustera. Ali nijedna da mi ponudi, prosto mi je zao kad vidim kako je to kod vas uobicajeno. :(

A zamislite tek da podelim svaki put kad je vidim da ulovi nesto... A i ne vidim je svaki put! :lol: Oni su porodicno svi (osim debelog Mirka koji se utrutio do maksimuma, a pre je lovio cak i ptice) odlicni lovci, i jos tome dodajem blizinu stocne hrane, stala sa senom i slamom... I miseva ima dosta. Najvise voli da ih sa'vata u wc-u u radnji, posto su tamo dezorijetisani od UZ rasterivaca a nemaju gde ni da pobegnu. Udju, mucenici, da se zgreju, doceka ih gadan signal i dokrajci macka. I tacno je, ne smeta ni mackama ni psima, samo glodarima.

Jao, ja toliko zelim da imam pacova, obicnog sivog pacova, obozavam ih, ali ne smem zbog Kitty. Ona je bas lovac, iako je maltene celog zivota u stanu ima jak instinkt pa se plasim da bi ga prepadala, a ne zelim da traumira drugu zivotinjicu... Doduse, zamalo da se sprijateljila sa cincilom, tako da se nikad ne zna x)

Pacovi se obicno dobro brane, mada moze da dodje do teritorijalnih problema. Ali bas retko cujem da bi neko pacova za kucnog ljubimca. :) Iako kazu da su medju najinteligentnijim zivotinjama, ja ih se nesto bas plasim.
Ali cincilica jedna bi mogla, kako su one divneee. :zaljubljena:

Cincilama je mana sto mogo i svuda kake... Mi sa mackama smo valjda navikli na "ciste" zivuljke sa cistim posudicama za hranu, mestom za lezanje itd, a ovi stvorovi kake i po svojoj klopi i svuda, to je meni jedino smetalo kad sam cuvala onog malisu.
Inace, ja uvek imam neke popisulje! Boni je piskila svuda iz ljubomore: po tepihu ako je ne pustimo u sobu, u kofer jer svi buljimo u njega itd. Evo sad i ova mala markira tepih u dnevnoj sobi, bas ono mesto gde uglavnom sede gosti, samo malo pisne tu i to je to, a ja cu da siznem!

Joj, to useljavanje u kucu, Smeh je bila u iskusenju da usvoji sva tri Blondina maceta zbog toga. :aha: Meni su, istina, problem u magacinu, ali ne toliki. Jer imam spravicu zbog koje ne bih mogla da uzmem pacova, iako su i meni genijalni-UZ rasterivac glodara i zglavkara.

Blondi uhvatila neka zuja, bojim se da ulazi u teranje opet. :( Cim joj prodje, ide pod noz. Ovaj put definitivno.

Jel vas osete vasi mackitosi kad dolazite kuci? Mene Kitty uvek, al danas joj je baba "merila vreme", oserila je pre nego sto sam usla u ulaz, pa je skocila sa fotelje, otisla do predsoblja i cekala tu na vratima i, naravno, dotrcala do mene cim sam otvorila ulazna vrata :heart:

Ne osete nego imaju unutrašnji sat pa znaju kad je vreme.
U to i to vreme gazdarica dolazi kući, onda sledi klopa, pa igranje. I tačka :rtfm:!
Ja sam imala jedno takvo iskustvo da koje u životu neću zaboraviti :dash:.
Kad sam bila mlada radila sam u 3 smene koje su se menjale na nedelju dana. Moja maca (zvala se Zita) ponedeljkom nikad nije znala kad dolazim, utorkom je već dežurala u određeno vreme, a u sredu i na dalje je tačno u minut sedela ispred kuće i čekala me. Ako bih sa posla svratila u prodavnicu ili na pijacu pa se zadržala, ona je otišla do prvog ćoška i gledala kad ću naići.
Međutim, desilo se jednom da je bilo baš hladno, a ja iz treće smene otišla u veliku kupovinu. Zita se smrzla čekajući pa je probudila tatu da je pusti unutra i u moju sobu. On ju je pustio navodno "Samo da vidi da nisi tu" pa je zatvorio sobu i ostavio macu u njoj. Ona se igrala dok joj je bilo zanimljivo a posle se tražila napolje. Stižem ja najzad kući, tata me čeka sa potpuno blesavim osmehom, otvara vrata moje sobe i kaže: "da vidiš nešto".... Kad me tada šlog nije udario - neće nikad. Tada su bili moderni ručno pleteni džemperi i ja sam jedva odvojila pare da kupim 500 grama nekog preskupoh mohera. Zita uleće u sobu kao metak (još je bila malo, blesavo mače) i nastavlja sa igrom (zove i mene da se pridružim) tamo gde je stala dok je bila sama: povadila je svu vunicu iz kese, odmotala sve štringe i svaki santimetar vunice omotala oko nameštaja. Svuda, po celoj sobi, oko nogu od stolica, oko stola, kreveta, njenih igračaka, peći... Pa kako i ne bi kad ju je matori ostavio dobrih sat i po da se zabavlja po sopstvenoj volji, a gazdarica je kasnila s posla! Prosto nisam mogla da poverujem da tako malo mače može da napravi takav haos! Posle, kad sam kritikovala tatu što ju je tako pustio i ostavio, on je samo lakonski odgovorio: "Nisam ja kriv, ona se sama tražila". Pa jeste, doručak je dobila, u moju sobu je ušla, a pošto mene nije bilo poigrala se sama.
Mačke i njihov tajming :mrgreen:!

Pa ja nemam vreme kad dolazim, ni kad idem od kuce, a ni koliko se zadrzavam (da budem iskrena, izlazim iz kuce mnogo manje nego prosecan covek) i nikad joj ne zafali hrana kad nisam tu, tako da nije unutrasnji sat u pitanju sigurno. Naravno da verujem da ima i toga, ali to sigurno ovde nije slucaj. Ne znam dal nanjusi, ili sta, ali baba kaze da uvek skace kad ja dolazim pre nego sto krenem da otkljucavam.

A macke i vunica - igranka bez prestanka xD Prosto polude zbog nje xD

Pa nije bila u pitanju hrana, samo radost što njena gazdarica-drugarica najzad stiže kući.
Da nanjuši, stvarno ne verujem.... pre će biti da poznaje zvuk tvojih koraka, a mačke čuju mnogo bolje nego mi.

Oni su fascinantni. Imaju i tako istancana cula, skoro kao da imaju 6. culo za nas dolazak (to je bio slucaj sa mojim psom dok sam pokusavala da studiram veterinu, a u stvari trosila mami i tati pare spasavajuci beogradske lunjare) a imaju i ugradjen sat. Oni su ovde oko 14h, kad mi pocinje smena. Danas sam kasnila, Mirko je vec uredno dezurao na svetlarniku, da mu nisajedne strane ne promaknem. :lol: A ujutru idu pod konac u komsiluk na dorucak, iako im ostane granula u posudi, valja malo i domace 'rane, da se promeni... I uvece na zatvaranje dolaze bez greske, znaju da imaju hranu, vodu, wc i toplo mesto. A sad cekaju meso... Kako odmice svinjokolj i imam sve vise uzoraka na lageru, sve ce redje da mrdaju odavde. :zcepanje:

Jednom za svinjokolj nosim meso na analizu, a sa mnom pošla i mama. Kad sam izvadila uzorak a ona pita zar je dovoljno tako malo parče? Onaj čovek vrišti od smeha i kaže: "Pa vi sledeći put pošaljite jedno dve kile"! Valjda je i on imao mačke koje čekaju na red.

Pacovi se obicno dobro brane, mada moze da dodje do teritorijalnih problema. Ali bas retko cujem da bi neko pacova za kucnog ljubimca. :) Iako kazu da su medju najinteligentnijim zivotinjama, ja ih se nesto bas plasim.
Ali cincilica jedna bi mogla, kako su one divneee. :zaljubljena:

hahaha ja isto prvi put cujem,moja drugarica ima recimo morsko prase...i macke su ga prvo opsedale,ali su ga onda prihvatile i sad spavaju sa njim u njegovoj toj kucici kao :D

Jednom za svinjokolj nosim meso na analizu, a sa mnom pošla i mama. Kad sam izvadila uzorak a ona pita zar je dovoljno tako malo parče? Onaj čovek vrišti od smeha i kaže: "Pa vi sledeći put pošaljite jedno dve kile"! Valjda je i on imao mačke koje čekaju na red.

Tacno se vidi je li uzorak sekao amater ili mesar. :lol: Joj, sto volim amatere, posle ceo dan ne moram nista drugo da im dajem da jedu! :zcepanje:

Jel vas osete vasi mackitosi kad dolazite kuci? Mene Kitty uvek, al danas joj je baba "merila vreme", oserila je pre nego sto sam usla u ulaz, pa je skocila sa fotelje, otisla do predsoblja i cekala tu na vratima i, naravno, dotrcala do mene cim sam otvorila ulazna vrata :heart:

Mene moj macor nije bas da ceka,ali uvek kad dodjem jedino meni krene da mjauce i rovari po tasni,jer je navikao da kad god ja dodjem kuci donesem mu tecnu hranu.I onda odmah mjauce da mu dam,bez obzira da li sam mu donela ili ne.Sa mamom i tatom to ne radi,ali sa mnom da jer je navikao ocigledno.I ako vidi da sam donela,pocne da se mazi sa kesicom gde je tecna hrana ahahaha.....Inace su izgleda poceli da ga udaraju hormoni,posto je vec 3-4 puta insinuirao sex sa maminom spavacicom ahahahaha...Uhvati je,pocne da prede,pa da mesi,a onda da insinuira sex...Uzasss...Tako da ide na kastraciju za nekih 10ak dana :) A i red je,ima vec 8 meseci :)

- - - - - - - - - -

Inace mojoj drugarici su nestale dve macke.Jedna koja je nestala je mezimica,jer je prva i nema je vec mesec i po dana,a drugi je macor i nema ga oko 10ak dana ( on je otac mog malog ),bas je baxuzna...I sad je ostala sa dve macke...Jel mislite da ce makar macor da se vrati,posto ova jadna sigurno nece jer je predugo nema... :(

Ahahahahahah, izvristala sam na deo sa "maminom spavacicom" xD

Bas mi je zao sto su nestale, ali to je u gradu neminovno ako izlaze napolje nesterilisane/nekastrirane... Macor moje poznanice se vratio kuci posle bas dugog perioda sa sve zenom i decom, tako da, sve je moguce, ali ne treba polagati puno nade u to.

Ahahahahahah, izvristala sam na deo sa "maminom spavacicom" xD

Bas mi je zao sto su nestale, ali to je u gradu neminovno ako izlaze napolje nesterilisane/nekastrirane... Macor moje poznanice se vratio kuci posle bas dugog perioda sa sve zenom i decom, tako da, sve je moguce, ali ne treba polagati puno nade u to.

hahahaha :D totalno je i smesno kad ga vidim takvog :D
sto je najgore ona je u predgradju,tu su sve kucice i priroda i nema bas toliko kola,ali svakako postoje i drugi rizici....sa ovom macom,zenkom se oprostila,ali se sve nada da ce macor doci,jer se valjda macori duze i zadrzavaju....a on valjda i nije kastriran....

- - - - - - - - - -

Znaci vreme je za sec-sec... :aha:

haha aha :) a jel on bas mora 24h da ne jede?negde kazu 24,negde 12,negde nesto izmedju...ja ne znam kako cu s njim,jer on kad je gladan ili kad hoce da se igra,mjauce kao nenormalan i uvek mi bude zao

Ma kod macaka je to mnogo krace jer imaju manji zeludac i brzi metabolizam. A ako se opredelite za inhalacionu anesteziju, ne mora uopste da gladuje. Najbolje da popricas sa vetom... Ili vise njih. ;)

meni niko od njih to nije spomenuo,odnosno u ordinaciji u koju inace idem,radi vise veterinara i jedan mi je rekao moze i manje od 24h,a druga da mora 24h,pa sam onda pitala jos neke i svi kazu 24h,a to mi je nekako mnogo....makar da moze 12h....a niko mi nije ni pominjao inhalacionu anesteziju :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back