Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ćao Alex. Jole je dobro. Rana joj zarasta, mada nejednakom brzinim. Određeni delovi reza su zarasli ali na sredini je i dalje crvena linijica. Prvo sam mislila da je čačkala ranu ali konci i dalje stoje. Izgleda da ćemo končiće vaditi ipak desetog dana od operacije a ne sedmog. Puštam je pomalo napolje, ali samo preko dana. Apetit joj se vratio. Juče sam joj ranu mazala jodom, a ona je odjednom skočila i počela da trese čas jednom čas drugom zadnjom šapicom. Mislila sam da je dobila epi napada. U stvari je peckao jod...:roll:

pile, tj. ko zna, sto ne stavljaju one konce sto sami spadaju? mislim, ja psu posle steril.nisam ni sa cim mazala ranu, niti sam imala bilo kakvih problem, konci su sami spali i to je to, pa mi je ovo za macke nekako sve komplikovano. jos je meni kuja celu noc spavala zbog anestezije, ujutru je sama ustala i pravac po vodu, a kasnije je dobila i hranu najnormalnije, stvrno nikakvih problama nije bilo, tako da me ova maceca sterilizacija jos vise brine o.O
ja cu da je zakazem za koji dan, ipak mi je sigurnije da bude 15, nego 10.dana posle vakcine, pa cekam...

Ćao Alex. Jole je dobro. Rana joj zarasta, mada nejednakom brzinim. Određeni delovi reza su zarasli ali na sredini je i dalje crvena linijica. Prvo sam mislila da je čačkala ranu ali konci i dalje stoje. Izgleda da ćemo končiće vaditi ipak desetog dana od operacije a ne sedmog. Puštam je pomalo napolje, ali samo preko dana. Apetit joj se vratio. Juče sam joj ranu mazala jodom, a ona je odjednom skočila i počela da trese čas jednom čas drugom zadnjom šapicom. Mislila sam da je dobila epi napada. U stvari je peckao jod...:roll:
Veterinar mi je napomenuo da se na mačkama jod ne sme koristiti!
Zaboravila sam tačno zašto, ali je jako štetan za njih. Umesto toga uzmi koloidnu (srebrnu) vodu.

mene su ljudi u basu gledali cudno jedno vreme: brazde po rukama i ponegde neki flaster xD od kad joj seckam noktice, imam samo tanke straftice, nije strasno, osim kad se nekad igramo malo grublje pa pocne da se rita zadnjim nogama... tad me bas iskasapi :roll:

Joj, to ritanje je najgore, a bez toga jednostavno ne može. :(

Ljudi, procitajte ovo, ja sam vristala od smeha, totalna je istina.

http://animal.discovery.com/the-spot/cat-people/i-like-cats/top-ten-cat-rules.html#mkcpgn=fbapl1

Kako da prepoznate da je macka vas gazda :D

:zcepanje:

Pod 9 me podsetilo na ovo

we_got_rid_of_the_kids_the_cat_was_allergic_tshirt-p2352234079917318543mba_400.jpg

:mrgreen:

:rotf:

Ljudi, matora gadura mi ne da Mirka, kad krene kod nas, ona ga dozove nazad. :besna::besna::besna: Od nedelje uveče mi nema mačka!

pomagajte! kako izgledaju macije gliste? gadno je, ali kiti je iskakila nesto duguljasto, a ja ne znam da li je to travka, ili mrtva glista (meni ne lici bas na travku jer do sad su uvek bile tamne i nekako istanjene, a ovo je delovalo oblo i nekako bledunjavo)...
inace, nije proslo 6 meseci od kad je ociscena.
i ako joj dam tabletu protiv glista sad, ima li to veze sa sterilizacijom?
jel mogu te tab. da se kupe u pet sopu, ili samo kod veta?
izvinite sto vam gadim zivot, ali... uf :S
p.s.stolica joj je tvrda.

Poslednja izmena:
pomagajte! kako izgledaju macije gliste? gadno je, ali kiti je iskakila nesto duguljasto, a ja ne znam da li je to travka, ili mrtva glista (meni ne lici bas na travku jer do sad su uvek bile tamne i nekako istanjene, a ovo je delovalo oblo i nekako bledunjavo)....
joj fuj,znam to...isto to cudo je moj macan iskakio kad pre neki mesec

@ <(o.O)>
Mozes da joj das,cak i na 3 meseca ako treba (tako je nama rekao vet).
Ja mojima dajem na 4-4,5 meseca.
Nalazim ih u pet shopu,Drontal se zovu ove koje ja uzimam.
Kada pitas da li ima veze sa sterilizacijom,na sta tacno mislis?

bas cu da pogledam dal ce danas o5 biti toga :S
pitam dal ima u pet sopu jer je vikend, a ja bih odmah sada da joj dam tab, dok stignem do veta, on ce prestati da radi... xD
a mislila sam da joj zakazem sterilizaciju u pon, sad ne znam sta da radim... ne bih da je mucim da posle onako osamucena jos i gliste izbacuje :S
p.s.ako neko zna, jel moze meni da bude nesto od njenih glista (ako ih ima)?

hehe, mogu misliti koliko jurcaju za tim xD
kiti obozava da juri pero od ptice (imam ih gomilu jer ih sakupljam pa sam joj dala neke "duplikate" da se igra), a planiram da joj kupim onog misa na navijanje, samo da ga nadjem negde.
naravno, prvo da se resimo glista xD

pomagajte! kako izgledaju macije gliste? gadno je, ali kiti je iskakila nesto duguljasto, a ja ne znam da li je to travka, ili mrtva glista (meni ne lici bas na travku jer do sad su uvek bile tamne i nekako istanjene, a ovo je delovalo oblo i nekako bledunjavo)...
inace, nije proslo 6 meseci od kad je ociscena.
i ako joj dam tabletu protiv glista sad, ima li to veze sa sterilizacijom?
jel mogu te tab. da se kupe u pet sopu, ili samo kod veta?
izvinite sto vam gadim zivot, ali... uf :S
p.s.stolica joj je tvrda.

Znam da obavezno treba da se ociste od glista pre vakcinacije, mislim zato da se ne bi imuni sistem preopterecivao, da se bori i sa glistama i sa virusima... pa pretpostavljam da isto vazi i za sterilizaciju, jer i ona predstavlja opterecenje za imunitet. Znaci 3 do 7 dana posle ciscenja moze sterilizacija. Inace Cestal Cat i Drontal Cat imaju isti sastav, pa je svejedno, koji god da nadjes. I za 2-3 nedelje joj ponovo daj tabletu, pretpostavljam da kad je ciscena prethodni put nije dobila tu drugu dozu pa su ostala jajasca u crevima i ponovo su se razvila u gliste, zato sada ponovi tretman da bi ih se definitivno resila.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back