Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
zovi veterinara
znam da je meni moj kada sma ga zvala zbog preteranog linjanja
detaljno ispregledao maxima
i rekao da je hteo da vidi da li ima nehsto nalik na perut
e sada da te ne lazem... da li je to neko kozno oboljenje ili shta vec
obzirom na to da maxim nije imao
nisam najpozornije pratila

ii opet ja:)
gasha odbija da jede kuvanu hranu,tj meso i dzigericu pilecu,pirinac i slicno,sve ono sto je zdravo za njega,insistira samo na hrani za macke...e sada ja verujem da je ipak zdravije da jede kombinovanu hranu(kupovnu i kuvanu),ali ne znam da li posoji neki nacin da ga naviknem na nju?

Da li maca moze ceo zivot da provede u stanu? Ja moju drzim u kuci ali ona kad god joj se ukaze prillika zbrise napolje, a kada je u kuci cesto gleda kroz prozor i kao da hoce da izadje. Plasim se da je pustam napolje zbog kola i hiljadu drugih opasnosti.

Moj mackov je ceo zivot proveo u stanu (sad u aprilu ce da napuni 10 godina), i mislim da mu nista ne fali. Doduse imam terasu na koje moze da izadje kad hoce da snimi sta ima napolju, mada sam ja na drugom spratu, a i voli da se naginje kroz prozor pa je jednom ispao kad je imao dve godine i istraumirao se posteno. Mislim da mu zbog toga posle nije palo na pamet da izadje.
Moram jos da napomenem da je on i sterilisan, zbog cega verovatno dodatno ne zeli da izadje iz stana, tj nema potrebe.

Лосми, већ са њених осам месеци можеш да очекујеш да буде упарена, тачније, са првим терањем, тако да не би било лоше да је стерилишеш ако немаш намеру да икада имала мале.

Ја сам моју рано стерилисала, пре првог терања, мислим да је имала око 6, 7 месеци, и наравно, све је без последица и супер се осећа.

ii opet ja:)
gasha odbija da jede kuvanu hranu,tj meso i dzigericu pilecu,pirinac i slicno,sve ono sto je zdravo za njega,insistira samo na hrani za macke...e sada ja verujem da je ipak zdravije da jede kombinovanu hranu(kupovnu i kuvanu),ali ne znam da li posoji neki nacin da ga naviknem na nju?

i maksim je isto tako

i pored svih napora
nisam uspela da ga nagovorim/nateram da jede domacu hranu

jedino shto voli od domace jeste dimljena slanina
pa to i jede
i to je odlichan izgovor mojoj mami da istu kupuje
`komshija, dajte mi te dimljene slanine za machka i mene`
8-)
verujem da mu nishta ne fali
menjam mu na dva pojedena kilograma royal canin, dobije kilogram hill`s-a
svako veche dobija whiskas sosic, drugi, ili konzervu

@ostali povodom sterilisanja

ja se i dalje nadam da cemo izdrzati do aprila meseca bez teranja (rodjen u julu 2007)
kako bih ga kastrirala
vet kaze, ne moze ranije...

hvala kelis,ne osatej mi nista drugo nego da probam sa slaninom:)
sto se kastriranja tice meni je vet rekao da u principu moze da se kastrira i ranije,ali da je nabolje oko 11 meseca,tj kada macor postane polno zreo skroz,jer ce u suprotnom biti malo poremecni hormoni i sl,pa se nece razviti kao pravi macor..cak je upotrebio i izraz "metrosexualac"...:)

Kelis, за мужјаке није добро стерилисати их пре навршене године дана, зато треба да сачекаш. Има везе са развојем. Бар да издржите овај њихов чувени "фебруар"! :)

Mada je i to malo pomereno, valjda zbog globalnog zagrevanja koje je by the way, pocelo mnogo pre nego sto je o njemu pocelo da se prica. Meni su i Gabrijela i Zaza imale teranja sredinom marta sto bi moglo da ukazuje na kashnjenje zime. Tako da se kod vlasnika macorcica za kastraciju "agonija" nastavlja. Ali cim pocne da smrdi stan, znaci da su polno sazreli i da su spremni za pod noz.

Sto me podseti: da li se sijamski macori posle kastracije bar malo manje deru na onaj njihov tipicni nacin? I da li bi neko dosao u KV po odraslog muzijaka na poklon? Vlasnica mu se, koliko sam shvatila, razbolela a njena rodjaka bas zbog dernjanja nece da ga uzme pa su pitale mog Sasu zna li nekoga ko bi ga usvojio.

hvala kelis,ne osatej mi nista drugo nego da probam sa slaninom:)
sto se kastriranja tice meni je vet rekao da u principu moze da se kastrira i ranije,ali da je nabolje oko 11 meseca,tj kada macor postane polno zreo skroz,jer ce u suprotnom biti malo poremecni hormoni i sl,pa se nece razviti kao pravi macor..cak je upotrebio i izraz "metrosexualac"...:)

uuuu pa ja hocu da moj machak bude metroseksualac
vec se lize 4x dnevno od glave do pete
josh samo q10 kremicu da mu kupim i sve resheno
:lol:

uzgred... zene... samo da mi ne udje u teranje sada...
samo da prezivimo do kraja marta-aprila

a014.gif

@ alegrias i mimi's mom hvala vam,mislim da sam upravo donela odluku,ipak cu gashu drzati zatvroneg,ali cu ograditi terasu,tako da moze imati bar deo slobode...znam da moze da bude srecan i ako je samo u stanu,ako mu se posvecuje paznja,a samim tim je i bezbedniji....hvala vam jos jednom,nadam se da vas nisam udavila,ali mi je donocenje ove odluke zaista bilo jako bitno:)
p1010076mq9.th.jpg
Svaka čast na ovako odlučnom stavu. Tako bi bilo najdivnije kada bi se i drugi ugledali na ovako savesne vlasnike maca. Kada budeš obezbedila život svom mačku, onda ćeš shvatiti koliko je pred vama samo uživancija. Mačka je najsrećnija kada ima topao dom, zaštićenu terasu ili prozore, kada uredno prima vakcine, i kada je sterilisana. Ja se povremeno bavim udomljavanjem mačića sa ulice, i moj jedini uslov je da to mače živi kao isključivo kućna mačka.
uzgred... zene... samo da mi ne udje u teranje sada...
samo da prezivimo do kraja marta-aprila
a014.gif
Keti, zašto si u grču da "preživite" do marta, aprila. Ako tvoj mačkić ima više od 6 meseci, on može biti kastriran odmah. Možeš da se opustiš i da čekaš dok ne počne da štrcka po stanu, a čim krene znaćeš da je spreman za kastraciju. Nigde ne žuriš, možda on postane polno zreo tek nakon prve godine..Poenta je što kasnije to bolje, ako si već savesna vlasnica koja je spremna da kastrira svog mačka, veterinari imaju raznolike preporuke, moj savetuje da se ne radi pre desetog meseca zbog razvijanja mokraćnih kanala, ali svi znamo da domaće mačke stupaju u polnu zrelost individualno nakon 6 meseca starosti, neki i mnogo kasnije.
Uživajte, maczdrav!

Имам домаћу мацу стару годину и по дана. Пре неког времена су јој почела терања, дали смо јој једну инјекцију али не бисмо да наставимо са њима. Желела бих да једном добије мачиће пре него што је стерилишемо. Јел' хоће неко да упозна свог мачка (некастрираног) са мојом Цацом :-D?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back