Pa da bih uzela jos jedno persijsko mace 

Mada kako stvari stoje....pristajemo na sve!!!
Mada kako stvari stoje....pristajemo na sve!!!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Meni te bez dlake lice na prase.Mozda su dobre jer nemas problem da cistis dlaku...Nego ja se pitam zar nije dlaka stetna po zdravlje.Ja jesam imao i imam macke na selu,ali ipak nemamo toliko dlake u kuci jer su macke uglavnom u setnji,a udju u kucu samo da klopaju...A kada ti je u stanu onda ima dlake svuda,i po krevetu i na jastuku pa ipak udises tu dlaku.Pogotovo sto je nekako lagana i moze da lebdi u vazduhu,a na odelu gde se pricvrsti kao cicak je.I sad ako to udje u pluca,mislim kakva su vasa iskustva???
P.S.Ono nije moj macak,jeste da sam imao slicnog,ali nije bio toliko ocuvan.
Manje-više imaju nešto dlaka, meni su lepe na svoj način. Stvar je ukusa. Nisam imala prilike da ih vidim uživo, mada bih želela biće neka izložba, nadam se. Osetljiva im je koža pa ih treba čuvati od sunca. Hvala ti na odgovoru.U pravu si,nisam ni ja cuo da je neko imao probleme zbog dlake,sem ko je alergican...Jel si ti kastrirala/sterilisala svoje macke?Moje na selu su "kompletne",ali zato se macori skroz ofucaju povremeno u toku godine tj kad krenu svadje oko zena.Moji su oduvek vodili borbu sa macicima,pa vec poodavno nemamo macku vec samo muske.Mozda jednog dana nabavim macku za u stan,ali ipak vise volim kuce jer mi je nekako veci drugar.Ove moje macke bukvalno se "uvlace" dok ne dobiju klopu,a onda prestaje veliko prijateljstvo.Jedino sto su zahvalnije za stan jer psa moras svaki dan da vodis u setnju ili da imas dvoriste.
;‚‚Ja ne mogu reći da se kućne mačke iole razlikuju od mačaka na selu. Mačka je mačka, ili je voliš zbog onoga kakva je, ili će ti uvek ponešto smetati!‚‚
Ma i te sto slobodne koje su moje samo zato sto ulaze u kucu i cesto su u nasem dvoristu koje smatraju svojom teritorijom umeju da se maze,ne kazem ja...cak hoce i na krevet da skacu s tim sto tada dobiju sut kartu ako ih vide moji...ali ipak donekle nije to to kao sto citah ovde za ove stanarke.A ono za BOOM,ma od kad znam ja do sada smo imali mnogo i macaka i macora i ko zna koliko macica...plus sto su cesto svracale i tudje macke koje kao onda postanu nase tako da se nismo "vezivali" za sve macke.I onda bi se neka od tih pridoslih navukla da jede pilice,cak i one vece tako da su moji bili prinudjeni jer nestase pilici.Kasnije kada bi se neka izbezobrazila hvatali smo je pa u dzak i vozili negde u drugo selo.Nemoj da se najezis alegrias naravno odvezali bi dzak da izadje :-)
A za onu na slici za koju sam pitao ispostavilo se da je britanska kratkodlaka macka.Slicne su.Nego ja sam ipak vise za domace da se pripitome jer su fraj,a nisu nista manje lepe.Kod mene sam vidjao i skroz crne,pa sive,pa onda zute poput Garfilda i jos koje varijante.Samo treba da lovis po selu gde ima macica i da izberes koje je najlepse.Sada nisam bas u prilici da uzmem macku dok ne rascistim guzvu na faxu,mada mozda i nije lose da se preslisavam tako sto cu da pricam macki dok se umesto u prazno kao sada.Samo sto moji to ne bi shvatili kao pomoc u ucenju :-(
Boravak napolju nosi svoje opasnosti i iako ima izuzetaka da su mace koje izlaze napolje dugovečne, mislim da su to ipak svetli izuzeci.
Njoj je rodjendan trećeg aprila.
Mi ne znamo tacno kad je on rodjen jer je nadjen u kontejneru kao jos slepa maca, a mi smo ga uzeli u junu kad je imao oko dva meseca, pa onda racunanjem smo dosli do toga da je rodjen u aprilu 
Ja ne mogu reći da se kućne mačke iole razlikuju od mačaka na selu. Mačka je mačka, ili je voliš zbog onoga kakva je, ili će ti uvek ponešto smetati!
Razlika je samo i isključivo u pristupu ljudi prema mački!
I ona mačka što luta ceo dan po prirodi i lovi da bi preživela će ti se, ako joj dozvoliš, uvući u krevet.
Hm, ja nisam rekla da su te macke na neki nacin drugacije od kucnih, vec da zive u razlicitim uslovima usled koji se naravno ponasaju drugacije. Mace su ionako prilicno osobene zivuljke, a jos kad zive u sredini gde veci deo dana provedu cunjajuci okolo i druzeci se sa drugim mackama postaju vrlo samostalne i kod coveka dolaze samo kad im nesto treba (mazenje ili hrana, nebitno).
Isto tako postoji razlika izmedju pasa na ulici i kucnih, ali ne u smislu da su jedni bolji od drugih, nego jednostavno ne mozes da ocekujes od psa kojeg hranis na ulici da ce da ti ide pored noge i da stane kad mu kazes stani. On ce ti biti prijatelj i ti njemu, naravno, ali on ipak ima svoj zivot koji ukljucuje tebe ali se ne vrti oko coveka.
Naravno da ce i jedni i drugi ako im ponudis (verovatno) prihvatiti da budu usvojeni, a neki jednostavno ne zele da sa ljudima imaju vise od hrane i mazenja.