Smajlica
Primećen član
- Poruka
- 850
Danas sam videla swog machora....kako je swadak samo da ga vidite....

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

hvala alegrias,tek sad sam videla tvoj post...bas sam u dilemi da li da ga pustam napolje ili da bude skroz zatvoren...nikako da prelomim a najbitnije mi je da on bude srecan..u principu ulica jeste mirna,ali nikada se ne zna,a ja jos uvek stvarno imam traumu od kada mi je macak koji je izlazio napolje prosle godine poginuo i to na moje oci,ali ne zelim da mi to bude presudno u donosenju odluke za gashu...pokusala sam da ga pustam samo na terasu,ali postoji mogucnost da on izadje na ulicu,ne tako lako,ali ako se potrudi moze...svakako cu ga kastrirati,dogovorila sam se sa veterinarom da to bude negde oko godinu dana,sto ce kako mi je on rekao smanjiti njegovu potrebu za skitanjem,i nece imati potrebu da ide dalje od terase...ali problem je sta raditi do tih godinu dana..ja ga sad po malo pustam na terasu dok sam napolju i njemu se naravno svidja i poceo je da trazi da ide na terasu ...ja pojma nemam sta da radim a vreme je da odlucim...Napisala sam post koji nestade, ako se duplira, molim moderatora da briše višak.
Tiče se Gashe. Bilo bi dobro da razmisliš o izlascima napolje na vreme i doneseš konačnu odluku, jer ako maca navikne na izlaske, posle je tu naviku nemoguće izmeniti. Uvek će to tražiti, pa često i u nedoba. Ako smatraš da će mu život biti ispunjeniji ako izlazi napolje a imaš uslova za to ( kažeš da si u prizemlju, zatim ako je ulica mirna, bez saobraćaja....) na volju ti je. Mada time je izložen opasnostima od automobila, pasa, buva, krpelja....i u proseku očekivani životni vek je kraći.
Ako se odlučiš na držanju unutra, kastracija je poželjna, može već od šestog meseca, nije kasno ni sa godinu dana ili kasnije, ako ne pravi suviše problema sa obeležavanjem teritorije. Život unutra je bezbedniji, mačke ako se vodi računa o njihovom zdravlju mogu da žive prilično dugo, a i ne znači da im život neće biti ispunjen. Ako voliš svog mačka, neće ti biti dosadno ni sa deset godina da se igraš sa njim mačijih igara kao prvih dana.
Ja sam zadovoljna izborom isključivog života u stanu za svoje mačke a imala sam i sa izlaskom napolje, mada tad nisam živela na spratu već u kući.
Što se tiče hrane, obično na svakom pakovanju piše preporučena količina u skladu sa uzrastom i težinom, mislim da je u redu toga se pridržavati.
Nije loše da ga od malena navikneš na više ukusa, jer kasnije može doći do potrebe za specijalnom vrstom hrane, pa je manja šansa da će je odbiti. Mačke umeju da budu sklone anoreksiji. Ovo ne treba puno da te brine, ali čisto probaj da ga naučiš na raznovrsniju hranu.
Pozdrav

Ево још једне прелепе расе мачака!
![]()
Сибирска мачка
![]()
Сибирска мачка
![]()
Сибирска мачка

@ alegrias i mimi's mom hvala vam,mislim da sam upravo donela odluku,ipak cu gashu drzati zatvroneg,ali cu ograditi terasu,tako da moze imati bar deo slobode...znam da moze da bude srecan i ako je samo u stanu,ako mu se posvecuje paznja,a samim tim je i bezbedniji....hvala vam jos jednom,nadam se da vas nisam udavila,ali mi je donocenje ove odluke zaista bilo jako bitno![]()

Mnogo su dobre slike!:-D

Lucky71,mace su prelijepe,tako repate,ma nemam rijeci.
Koje su rase?![]()
ovaj mali beli bi trebalo da je persijanac al' ko zna sta ce ispasti od njega
a Lucky (kuca) potice od labradora i boksera (tako mi rekose u azilu)Mace su fenomenalne! I svaka slika ima neku svoju pricu.![]()

Jao, kako je Deni porastao... Skoro da je stigao ovu dvojicu! A jesu li i Henri i Stenli rasni ili su na Malti svi ulicari poluduge dlake? Znam da je Deni persijaner ali ova dvojica su ipak malo stariji, nisam bila tu kad su dosli.
Henry-jeva mama se okotila u staklari, oni su ih zadrzali unutra i podelili macice,a mamu posle sterilisali. a Stanley je bio skroz divlji, urlao ispred moje kuce, lovila sam ga cela 4 sata, zavrsila skroz izgrebana i sutradan primila Tetanus.
Izgladneo, pun buva, krpelja i glista (videlo se golim okom kako izlaze iz njega - uzas!!),flekav od nafte i ulja iz automobila, sa macijom gripom i tezak 700g a star preko 3 meseca.
. Za Danny-ja su mi rekli da je devojcica, ali ispade opet decko.