Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja secerac davala normalno skuvam i izblendam sa ljuskom, nije pravilo nikakav problem, doduse ovaj moj baby bullet to tako dobro samelje, i ljuska se ni ne primecuje koliko je usitni..super ide sa piletinom, Sara obozava :)

Mi bili u Ns juce pa na selu danas, Sara je prepuna utisaka, bas mi dodje nekad zao sto ovde donekle monoton zivot vodi, sad je za 2 dana bila sa gomilu drugih beba, kupala se u bazenu kod drugarice u dvoristu juce, ne da je uzivala, a danas joj na selu pokazivala zivotinje, ima stric i paunove, i morke i razne zivuljke, ona se bas odusevila :))

Da, i ona se osula juce prvi put do sad..po ledjima sitno crveno, nije strasno, rekose mi da je bolje da ne mazem nista, samo prodje najbrze pa i necu da mackam..

ja probala danas da ga kuvam dok ne ispadne iz opne ali nema sanse

sali, blago sari, ja stalno mislim kako su deca ovde uskracena, znam kada odemo u sd a tamo dvoriste, bazen, silna ostala deca iz komsiluka ili braca i sestre, pa kod tetke na placu sve moguce zivuljke sto kazes,uzivancija
a ovde nista od toga nema, zbog takvih stvari bih se vratila u sd

sto se osima tice ja bzv namazala, ustvari nije trebalo, videcemo do jutra
jedva je zaspao veceras, poslednjih veceri bas tesko zaspi, zaspi pa se probudi za minut -dva, na kraju sam ga uspavala, i nadam se da je samo faza, vrucine, zubici itd...

:roll: ovaj moj kaki svaki cas, nije proliv ali je bas cesto i sad je jos pocelo da zeleni i puno je gromuljica masti....guza mu je lepa ujutru ali kako dan odmice sve je crvenija....u apoteci su mi predlozili daktanol da mazem pa cu videti...ako ne prodje vodim ga kod lekara....da li se to ide u savetovaliste posto nije zarazan ili na odeljenje male dece?

I nama govore da je osip od vrucine,a usput joj jos krenula i donja dvojka,juce sam je samo kupala,a danas cemo ipak otici kod pedijatra,za svaki slucaj,jer njoj to ne prolazi i samo se siri.Ruke su joj skroz osute i gornji deo tela i napred i nazad.a ima i u kosi,sad je pocela i da se cese.Ni Lela nije sinoc spavala,tata je danas poveo u setjicu i sad spava ko andjeo.
A njoj je ovo prvi put da se toliko osula,a nismo joj uvodili nista novo od hrane.
Neizreciva,nama je pomogao puder,uvek kad joj krene zubic ona se ojede,pospem puder i utapkam i njoj guza cista.

Ja zvala halobebu da pitam za osip, posto mu uvodim avokado, ali kazu da je od vrucine, s obzirom da se ne siri za sada i da pratimo...
Sumara, ja bih je ba vasem mestu isto vodila kod pedijatra, za svaki slucaj, kada se vec tako siri..

Neizreciva, kod nas u dz bebe do sestog meseca uvek idu na zdravu stranu, bez obzira da li su bolesne ili ne

A sto se daje avokado? Sta sadrzi? Nije ga ni bilo po radnjama kad su moje bile bebe...

Jako je zdrav..nije obavezno, naravno, nego moze kao prva namirnica da se daje, a vrlo je zdrav, pa to je dovoljan razlog :)

Evo konkretno pa procitaj http://www.coolinarika.com/namirnica/avokado/

Kvikveg, biogaia kapi su nama pomogle..mada iskreno, mi i nismo imali neke grcice, to je bilo mozda 2 nedelje da je kenkava oko 6-7, ali klasicne grceve nije nikad imala..u svakom slucaju, i ostali hvale biogaia kapi, pa eto..

Bile smo kod pedijatra,osip je zbog vrucine i zubica,dvojke donje,receno nam je da je kupamo u kamilici,skuvamo caj od pola litre sipamo u koritance,dodamo vode i da koristimo neparfimisani puder talk,laknulo nam je. :lol: a mi se bas zabrinuli.
Mi nismo imali puno problema oko grcica,pomoglo nam je telo uz telo i kad je tata stavi na ruku na stomacic,takodje smo koristili termo srce i grejali pelenu

laural, pored ovoga sto su naborjale sali i neizreciva avokado je super kao prva hrana bebama jer se daje svez, kao i banana, ne gubi nista od vitamina kuvanjem, a posebno je bogat vitaminom c

inace jakov ima temperaturu, malo pre ga je probudila temperatura, merila sam mu u uhu 38, ali to je negde oko 37,5, kenjkav je, tj budi se, nece vodu ali ga stavljam da sisa sto cesce, samo da ne skace...
nadam se da je zbog zubica koji nikako da izbiju, kaze dr samo sto nisu i tako vec mesec dana

kvikveg, mi smo isto davali biogaiu, ali kazu da ona ne deluje trenutno, vec cini da se brze razvije ta crevna flora kod beba, a kada je bas imao jake grceve davala sam mu espumisan...

Ipak mu je skocila u toku noci, merila mu ispod miske, zivinim toplomerom 38,5.. Dala mu eferalgan, spala je i evo opet ide 37,8... Znam da od zubica moze temp, ali uhlavnom niza... Da mu obaram tusiranjem i kada ne pelazi 38,5?
On je fin, ali samo stenje, lomi ga, odvela bih ga kod dr za svaki slucaj jer i kasljuca i teze dise, kao da mu se sliba iz nosica...

sally hvala za link o avokadu, kupila sam prošli put da joj dam, pa nisam imala ideju kako i na kraju mi istrunuo u fružideru :)

Luca je isto imala osip na leđima od vrućine i znoja. ja sam je tuširala više puta dnevno, uglavnom nakon noše samo je bućnem u kadu očas posla gotovo. jednom sam je i namazala sa sudokremom, kad su bila baš baš crvene tačkice, ali u principu ne mora, bitno je da koža diše i da se ne začepe pore sa puderima ili masnim kremama.

ljub za vaše bebce, hvata me nostalgija za malima...ova moja bećar veliki, veštica je prava.

mozete li mi reci sta koristite protiv grceva kod beba?sa prvim detetom sam koristila sirup nrs harvi ali si mi rekli da se vise ne uvozi u srbiju tako da ne znam sta bi bio moj sledeci izbor ako dodje do toga sa drugom bebom?!

nadam se da neće doći do toga!
ako budeš dojila, najbolje da ti piješ čajeve kim-komorač, jer bebi ne možeš dati količinu čaja koja je potrebna da bi delovao lekovito. tj možeš, ali to onda ide na uštrb sisanja.
nešto slično kako nurse harvey postoji i sad, mislimda se zove baby fem i fen....sličan sastav.
ja sam koristila biogaia kapi, to su ti probiotske kapi. mogu da se kombinuju i sa espumisanom, ako baš zagusti. ili taj baby fem.

ali znaš i sama, dok ne prođe, najbolje sikenje, maženje, utopljavanje, blag prisisak na stomak, recimo vežbice sa nogama, koža na kožu.....kupanje u kadi zajedno sa bebom...

- - - - - - - - - -

http://www.itsbeo.co.rs/products/babyfen.html

evo ti link našla sam

Neznam koliko malecki ima meseci,mi koristimo caj od kamilice skoro redovno,posebno kad su vrucine,jer ne voli vodu,za temperaturu smo koristili caj od sipka,to nam je preporucio jedan stariji pedijatar,jedino sto caj od sipka treba samo malo da odstoji u vodi,kad provrije voda,samo spustis vrecicu i sacekas da dobije boju,nama je to pomoglo.

Poslednja izmena od moderatora:
Ja sam samo od kamilice dala par puta, i kao kupila onaj deciji hipp, kad sam probala a ono slatko..pa sam joj na kraju samo provukla kesicu kamilice kroz vodu (ne da stoji dugo kao za nas) i eto..mislim da je zdravije tako nego te decije u granulama..nego ja nisam znala da im dodaju secer..

Jel si ga vodila kod dr? Moguce da je od zubica, znaci samo temp a nista proliv, povracanje ili nesto trece? Onda nije virus..Sara imala virus pre nedelju dana, pa i mi svi, pa i svako sa kim sam se cula je dobio..ne znam koga je zaobisao uopste

bili kod dr, cekali dva sata, puna cekaonice boesne dece, svi sa temperaturama, povracanjem, osipima, da je zdrav tacno bi se razboleto tamo, cekali dva sata
kaze dr da mu je grlo malo crveno, pluca cista, ili su zubici ili je neki virus, kaze zubici samo sto nisu, grrrr

dala nam uput za bris grla i nosa i urin da uradimo, za svaki slucaj, da pratimo kako je, tecnost, tusiranje i to je to, ako predje 38,5 paracetamol i sa rezultatima da joj se javimo

ja sam dobila talvu migrenu da cu da siznem, cekam da ga okupamo i podojim pa da popijem neki lek
nadam se da ce spavati posto nista nije spavao, ja sam slogirana

Meni samo nije jasno, bez uvrede, zashto ste toliko protiv shecera ? Mislim, njima treba energije, mnogo vishe nego nama, naravno mislim na neke male kolichine, koje su u chaju ili takochemu .. i voce je puno shecera,ono kvalitetno, koje je zrilo na suncu( kajsije na primer, ili lepe zrele slatke jabuke, ili breskve ).. pa niko ne viche, jao necu mu to davati, ima shecera ... nemojte samo da me razapnete, samo sam radoznala :zper::zag:

Armin je pio chaj, on nije bio dojena beba, ali vodu nije prihvatao ni za leka ... a sve sam pokushala, samo nisam dubila na trepavicama :roll: ... I dana danas, ako je veoma toplo, stavim mu malo chaja (Hipp dechji) u vodu, samo da "zamirishe" , jer onda popije 3 puta vishe nego obichne vode ... koju je prihvatio negde oko rodjendana :roll::lol:

Meni samo nije jasno, bez uvrede, zashto ste toliko protiv shecera ? Mislim, njima treba energije, mnogo vishe nego nama, naravno mislim na neke male kolichine, koje su u chaju ili takochemu .. i voce je puno shecera,ono kvalitetno, koje je zrilo na suncu( kajsije na primer, ili lepe zrele slatke jabuke, ili breskve ).. pa niko ne viche, jao necu mu to davati, ima shecera ... nemojte samo da me razapnete, samo sam radoznala :zper::zag:

Armin je pio chaj, on nije bio dojena beba, ali vodu nije prihvatao ni za leka ... a sve sam pokushala, samo nisam dubila na trepavicama :roll: ... I dana danas, ako je veoma toplo, stavim mu malo chaja (Hipp dechji) u vodu, samo da "zamirishe" , jer onda popije 3 puta vishe nego obichne vode ... koju je prihvatio negde oko rodjendana :roll::lol:
Обичан бели шећер(а и жути, или мрки шећер који су респективно 98%-96%, тј 94%-92% сахароза, остало је меласа)је 100% високодестилисан угљени хидрат(и само то, без ичега другог) који још од усне дупље улази у крв и представља прави шок за њихов мали организам, а посебно за гуштерачу која мора да одговопри а-темпо и то максималном снагом, једноставно стрес за цео организам и често се манифестује кроз нервозу иначе здравог детета.
Шећер је пљачкаш калцијума из костију и зуба и у великој мери одговоран за каријес, а утиче и на кожу јер његов метаболизам у организму захтева потрошњу Б витамина.
Шећер из воћа или поврћа стиже са свим витаминима и минералима који поспешују варење и метаболизам шећера, а успут ради се углавном о инвертном шећеру где је 50% глукоза која одмах иде у крв, а 50% фруктоза која се споро метаболише, и сасвим се уклапа у нашу еволуцију, напросто наше руке су(поред осталог) савршено прилагођене брању и конзумирању воћа, најприроднијој храни коју наш организам савршено прихвата.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back