Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a je l koristite od starta iste pelene?
mi smo menjali par puta i nikad nikakva reakcija
nego se štrecam za drugu bebu kad dođe, da ne uradim isto pa da se ospe ili sl.
pa me zato zanima je li to mit ili stvarno može bit' frka sa menjanjem
a moćda uzmemo i moderne pamučne :aha:

huh, cini mi se da je najgore proslo
butinica mu je bila crvena i naduvena, probala da mu stavim oblog provristao je,pa sam odustala, konacno se sada smirio ali to mesto gde je dobio vakcinu ne smem da taknem bukvalno, raskopcala sam mu stramplicu i slobodna mu je ta nogica.. temperaturu nije imao, mericu mu idalje...

najgore sto ja curka u panici nisam odmah ukapirala da ga to boli pa ga drzala uz sebe bas na toj strani, tek posle par minuta mi proradio mozak,ali ovakvu reakciju jos nisam dozivela od njega pa sam se nacisto bila pogubila...

kupicu sada eferalgan sirup za svaki slicaj za nocas, jos uvek je kenjkav ali to nije nista kako je bilo
jos se ja oslonila na to od pentaxima nema reakcija i maltene zaboravila da je dobio vakcinu... sad se pitam sta bi bilo da je dobio nasu, mozda bi bila jos gora reakcija : S

brico, kada sam ukucala na guglu reakcije na pentaxim ( ili nesto slicno) izasao mi je tvoj post, gde opisujes reakciju tada, videla da je reakcija bila slicna pa se smirila malo : )

al' to što može ćurka u panici, niko ne može
umem i ja da se spetljam :mrgreen:

pentaxim meni niko pomenuo nije, a i to što stigne, čekaju da naređaju klince pa onda zovu jer beba nema puno, a dobiju tu jednu dozu ili šta već što mora da se deli :think:

mislim da ga definitivno boli, kako probam da mu dotaknem butkicu u koju je prmio vristi, kako otvori okice pocinje da vristi : (
kaze halobena da je reakcija i da stavim hladnu oblogu, jadnicko : (
"HalobeNa" ahahahahahahahahahah obozavam te ahahahhahahah... otprilike i jesu bene... ahahahha
a je l koristite od starta iste pelene?
mi smo menjali par puta i nikad nikakva reakcija
nego se štrecam za drugu bebu kad dođe, da ne uradim isto pa da se ospe ili sl.
pa me zato zanima je li to mit ili stvarno može bit' frka sa menjanjem
a moćda uzmemo i moderne pamučne :aha:
Ne.
Pampers-ne svidja mi se
Chicco-odlicne ali vise ne uvoze
Lumpi-osrednje - bolje od pampersa
Huggies- odlicne

čičak, hvala, ali mene je samo zanimalo da li bebe uvek imaju problem pri menjanju marke pelena..
pošto su me tako bombardovali u startu da sam se usrrala kad je trebalo menjati (počeli sa vrstom koju smo dobili pa nam obećali te do kraja, kad ono međutim :mrgreen: )
posle smo promenili još dve vrste, čini mi se
nikakav problem

Nikakvih problema.
Ko ti je to rekao?
Zasto bi bilo ikakvih problema?
Sve te pelene su manje-vise iste ili na isti fazon.
Jedino gde treba paziti, je ako ti dete ima urinarnu infekciju, onda nikako pampers i ostale mirisljave pelene, vec samo one koje imaju belu unutrasnjost, kao npr.puffies. To se cesce desava kod devojcica.

Sem toga, pelena ko pelena.

Moj miš bebiš za 6 dana puni godinu. U sledeći petak, a za nedelju planiramo krštenje i proslavu rodjendanka. :heart:
I danima pričamo o tome, planiramo, zakazujemo u crkvi ( ej, od svih mogućih i nemogućih dana, izabrali smo da ga krstimo baš na Svetog Savu, pa se krštenje mora obaviti rano ujutru, zbog sveštenikovih obaveza posle ), planiramo kakvu ćemo tortu... i sve ostalo. Danima već... Kupili smo mu pantalone i belu košulju, ubismo se tražeći leptir-mašnu, ali ko za inat nema... da bude lep na krštenju i na rodjendanu posle...
... a mene je tek jutros opičilo po glavi da moj sin puni godinicu. Poraslo mi dete :heart: Hoda već uveliko, trapuško mamin mali. Kad se podigne na nogice, pa se onako sav srećan zatrči nekome u naručje.... pogotovo kada izabere seku, pa je obori, pa se prevrnu oboje na ledja i počnu da ciče od smeha... :heart:
Kako je to sve čudno... danima planiraš, a nisi ni svestan. Eto, rodjendan, jaka stvar. Ali kada te stigne, kada shvatiš da ti je bebiron porastao, eto, kada te samo pukne po glavi... osetiš sreću, ponos, diku, što je imao običaj da kaže moj pok. deda... ali da se ne lažemo, ima malo i sete... nije više onaj maleni bebac, porastao je, veliki je momak... :D
Piiih, kakva sam njanjava, spičile me emocije baš, baš.... eeeeeh....

i smo opet sinoc imali napad neutesnog placa, butina pocrvenela, sve isto i dala sam mu eferalgan, smirio se tek posle sat vremena
jbm ti i vakcinu i sve

sada je ok i miran, spava, prespavao je celu noc jadnicko, jeo oko sedam i nastavio da spava, samo se nadam da ce danas biti ok...

dado, ja pelene menjam, koristila pampers beli, pufies, .ibero, hocu jis da probam hugies i od navedenih meni su pufies najbolje i nisu mirisne, tanane su, dobro upijaju itd... dobre su mi bile neke pampers ali nisu ovde kupljene, nema ih ovde, one su mozda i najbolje
sve u svemu nista mu nije bilo od menjanja pelena i nadam se da cetako i ostati

e hvala, znala sam da lažu :lol:
mi trenutno samo pampers imamo ovde pa to i kupujemo
doneli su i tenera koje su kao jeftinije 500 din., ali dobila sam jednom njihove vl. maramice za bebu i uzela za sebe, sve probam ja jer imam osetljive ruke
e one su mi isušivale kožu nakon brisanja :(
pa sad ne znam jesu li im i pelene šnj :think:

tara, javi kako ste prošli nakon spavanjca, nadam se da će sve biti ok :heart:
nije me dugo bilo pa se izvinjavam što nešto nisam možda ispratila i to

što se nas tiče, mm i ja smo se par dana svađali, mogli smo i do razvoda doći :(
i skontali da se, u stvari, volimo (pričali smo o našem odnosu bez obzira na bebu jer ne treba SAMO beba da nam bude razlog što smo zajedno, a i razmišljamo da je dete srećnije pored srećno razvedenih roditelja nego pored besa i mržnje u braku)
ljubav!! ljubav!! glasam za ljubav
u suštini nemam nekih većih problema
jedino mi je žao što ne živimo sami jer i kad izbije neka svađica u kući, izbija zbog uticaja sa strane, bilo iz same kuće, bilo od bliže familije
ja sam se u pojedine ljude razočarala, ali dok imam ovo zlatno dete (nakon njega još petoro takvih ako budemo mogli) i ovako zlatnog muža - i živci će biti na mestu koliko god se drugi trudili (svesno ili nesvesno) da ih pomere :)

ja sam, u stvari, srećan čovek :)
ne bih menjala ljubav svog muža ni za ljubav svih ljudi na svetu
dovoljno je da me on voli i ja njega i da je bebac sad manje nervozan otkako smo se mi lepo ispričali
a bio je nervozan, mislim da će zubići, a plus nervoza koja je dolazila od nas dvoje.. tj. od mm-a, ja svoju nervozu progutam i iserrem, izvinjavam se na izrazu :mrgreen:

Vlazne maramice koristim chicco od pocetka. Ali belo pakovanje. Ovo novo zeleno mi jako.
Sad sam kupila bekutan da probam, i dobre su.
Moja mama kupila lumpi da ima kad joj dodju bebe... ok su. Ali se kidaju. Ne mozes izvuci maramicu a da je triput ne pokidas.

Mi smo počeli sa pampers vlažnim, posle toga sam probala bekutan, bekolino pa i perfex u nedostatku navedenih
pampers su se pokazale odlično
ovih dana uzimam bekolino, neke nežne sa mirisom meda pošto pampers nemaju u prodavnici koja mi je najbliža, a mrzi me da idem dalje, hladno, kola nemam i tako
i one standardne pampers su mi bile odlične, em lepo mirišu, ne iritiraju kožu, i vlažnije su od ostalih, ono što uradim sa tri te kad se ukaki treba mi 5 drugih
kad stignu, opet ću njih

Taro, neka je on odspavao, dusa mala, bice ok danas sigurno <3

Dado za pelene- koristimo puffies, a dobre su i pampers active baby, a jedno vreme smo pampers premium koristili, jedino one iz dm-a baby love su mi bile losije..uglavnom sad puffies
Vlazne maramice ne koristim, uvek je nosim da operem guzu pod cesmom, jer se ojela bila od njih u pocetku - i to od becutan..a pampers sensitive su ok, njih koristim kad negde idemo, sto je vrlo retko, uglavnom kod dr

ja koristim pampers senzitiv matamice kada idemo negde i kada ne uspem kaku da skinem pelenom iskoriscenom pre pranja i zadovoljna sam za toliko...
guzu uvek peremo kada se ukaki , od prvog dana, vodom i bebi sapunom

p.s. u dm-u su mi izasli u susret i zamenili pufies trojku za cetvorku bez racuna

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back