Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pogledajte prilog 267472

nas ovih dana poveo bas da zanma i ovaj drveni dzim, a vrteska iznad krevetca je postala pravi hit : )

Vidi ga... kakav medeni kolacic :heart:

Meni ne opada specijalno, ali kako je dosla zima masti se... svaki treci dan se feniram... smor...
A sminka :rumenka: ne znam jesam li dvaput... slabo se inace sminkam

Sto se tice beba, ja nikad nisam zvala da pitam sta rade. Jedva cekam da se izduvam, cim izadjem iz kuce ja zacutim i meditiram. Bebu ostavljam samo onima u koje sam 100% sigurna i nikad ne zovem. :)

Hehe, hvala
nama je najveci problem sto bebu mozemi da ostavimi samo jedno drugom, niko od njegovih i mojih ne zivi u beogradu a tri drugarice koje imaju decu su se odselilw van zemlje i to je bas bas bzv
Problem je kada ne mozemo nu nas dvoje da se uskladimo kao npr sl nedelje imam zakazano kod ginekologa, mm nema sanse da izadje sa posla tog dana i uopste ne znam kako cu se organizovati
To je jos jedan od razlogazbog koh big se vratila u sd, silne baba tetke bi ga cuvale danonocno ako treba : )

slatkis mali tara :)
evo fotkica posle kupanjaca veceras
zaknorio je, ko zna kad ce se probuditi :D
406138_10200133335074662_898011123_n.jpg

Tara, ako već nemaš drugog rešenja, povedi i bebu.
Mislim, videla sam jednom jednu mamicu u čekaonici kod ginekologa, sa bebom u onoj nosiljci kao jaje, šta li je već.
Kako je uspela, ne znam, ali kontam da je izvodljivo :mrgreen:

Mada sam ja u takvim situacijama sve živo pomerala za neki drugi dan :think:

vladeta se modira : )

stigli sa kontrole, napredovao je 800 gr za 4 nedelje, to je super kaze dr, s obzirom da skoro da i nema donrane vise, ima 5.700gr, dugacak 62 cm i kaze dr da mu zamenimo vec pampers 4, ove su mu vec male :s

sve ostalo je ok, primio vakcinu drao se kao magare i tako...

Tara, ako već nemaš drugog rešenja, povedi i bebu.
Mislim, videla sam jednom jednu mamicu u čekaonici kod ginekologa, sa bebom u onoj nosiljci kao jaje, šta li je već.
Kako je uspela, ne znam, ali kontam da je izvodljivo :mrgreen:

Mada sam ja u takvim situacijama sve živo pomerala za neki drugi dan :think:

ma nema sanse, pa za isli da u toku pregleda pocne da vristi i place, ko ce gacuvati tada itd?.

nema sanse ni da pomeram jer se ceka po 3 nedelje da zakazes pregled..

sranjcesve u svemu, jedino da povedem i njega i neku drugaricu pa da ga ona cuva tih 15 min koliko traje sam pregled

super je on napredovao, javi kako je podneo vakcinu, msm ako ste primili tu drzavnu?
ja se jos nesto lomim dal da uzmem pentaxim, ne znam...
verovatno cu uzeti
nama kontrola tek prvog februara, znaci, nekih sest nedelja od one kontrole i bila bih prezadovoljna kada bi imao bar 800 grama vise, mada ne smem da se nadam
ne deluje mi da je tezi kilogram od tada.... videcemo...
tada bi trebao i tu drugu vakcinu da primi jer tada nisam htela da je primi...

ma nema sanse, pa za isli da u toku pregleda pocne da vristi i place, ko ce gacuvati tada itd?.

nema sanse ni da pomeram jer se ceka po 3 nedelje da zakazes pregled..

sranjcesve u svemu, jedino da povedem i njega i neku drugaricu pa da ga ona cuva tih 15 min koliko traje sam pregled
i ne treba da ga vods u dz, ne zbog deranja, derace se, pa ce prezivetui nekako :)
nego sad je sezona prehlada pa i gripa
i treba izbegavati voditi bebu u bilo koji zatvoren prostor a kamoli u dom zdravlja gde svako drugi kija, kaslje, prdi....

ja bih zamolila neku drugaricu da ga pricuva, nahranis ga pre polaska, uspavas, i odes
kod ene za sada uvek pali tako
jos ga na stomak stavim da zaknori, tada sanse nema da se probudi brzo, voli tako :D

super je on napredovao, javi kako je podneo vakcinu, msm ako ste primili tu drzavnu?
ja se jos nesto lomim dal da uzmem pentaxim, ne znam...
verovatno cu uzeti
nama kontrola tek prvog februara, znaci, nekih sest nedelja od one kontrole i bila bih prezadovoljna kada bi imao bar 800 grama vise, mada ne smem da se nadam
ne deluje mi da je tezi kilogram od tada.... videcemo...
tada bi trebao i tu drugu vakcinu da primi jer tada nisam htela da je primi...

uzeli smo ipak pentaxim, razmisljala sam, pitala i dr i na kraju odlucila tamo na licu mesta
em dobija sve u jednoj em mi uliva vise poverenja, sta znam

i nama rekla da dodjemo za sest nedelja od ove kontrole

ma napredovace vladeta koliko i kako treba, stvarno je najbitnije da je on zadovoljna beba i kazem ti stvarno je gradjen na tebe : )

a za dz si upravu, virusi itd i to mi je palo na pamet...

sta mislite, hoce li mi u prodavnici dati da zamenim pelene za broj vece, ali nemam racun?
imam celo neotvreno pakovanje pufis pelena od 80 komada, trojku ( imam i jedno otvreno, to racunam da iskoristim ali ovo drugo nema sanse onda) a ne bih da propadnu jbg...

ma ja pomenuh samo, nama je za ginekologa odvojeno pa tamo su ili trudnice ili babe sa urinarnim infekcijama sto se ne prenosi vazduhom :lol:
inace sam ja samo jednom morala po licnu kartu sa njim, plakalo mi se

sto se napredovanja tice, bilo kakav pomak na gore u kilazi je dobar znak
pisala sam vec da su sestri predlagali dohranu svi sem jednog lekara jer je za mesec dana jako slabo napredovala, ali ipak je bilo pomaka
nastavila dojenje pa je doslo sve na svoje
sto ne znaci da je tako sa svima, samo pominjem

a za vakcine sam kao curka, zvrcnu nas iz doma zdravlja i ajde idemo
prestala sam vise da pratim jer sam imala haos obaveza kad smo poceli, znam, nije opravdanje, ali mi bilo lakse da lekar koji nam je kucni prijatelj vodi racuna o tome
i za sad je sve super

ma ja pomenuh samo, nama je za ginekologa odvojeno pa tamo su ili trudnice ili babe sa urinarnim infekcijama sto se ne prenosi vazduhom :lol:
inace sam ja samo jednom morala po licnu kartu sa njim, plakalo mi se

sto se napredovanja tice, bilo kakav pomak na gore u kilazi je dobar znak
pisala sam vec da su sestri predlagali dohranu svi sem jednog lekara jer je za mesec dana jako slabo napredovala, ali ipak je bilo pomaka
nastavila dojenje pa je doslo sve na svoje
sto ne znaci da je tako sa svima, samo pominjem

a za vakcine sam kao curka, zvrcnu nas iz doma zdravlja i ajde idemo
prestala sam vise da pratim jer sam imala haos obaveza kad smo poceli, znam, nije opravdanje, ali mi bilo lakse da lekar koji nam je kucni prijatelj vodi racuna o tome
i za sad je sve super
a trudnice i babe s urinarnim infekcijama ne mogu da budu prehladjene i gripozne?

a trudnice i babe s urinarnim infekcijama ne mogu da budu prehladjene i gripozne?

mogu, ali ne moraju
bar nisu bile dok sam ja bila trudna, a nisam nigde ni mrdala da ne bih pokupila neki virus
kod ginekologa sam morala, ali sam imala sreće :)

nego rekoh već, videla sam ženicu, pa rekoh, ja nisam išla sa bebom jer sam odlagala do poslednjeg trenutka sve pa dodje spas u poslednji čas :)

Mi imamo jedno vencanje za mesec dana, i ne znam sta da radim..posto idu i moji roditelji i svi, u Ns je, jel mucenje voditi i bebu u restoran? To je jedan poseban deo gde se ne pusi, al opet mi deluje kao da bi bilo nehumano da nju tamo drzim u jajetu par sati..ne znam. Nemam kome da je ostavim, ne mogu bas da je ostavim ceo dan u Bg, a da mi odemo, a u Ns opet nemam kome kad su svi na vencanju od familije..
MIslim, to nije svadba, samo kod maticara i rucak posle, al opet..verovatno necu ni ici..mada mi je sestra od ujaka u pitanju, ne znam sta da radim

mozda da odes na sat vremena sa sarom ako je samo rucak nije klasicna svadba sa ludnicom i guzvom i muzikom, sta znam
nego kada spomenu jaje ja imam utisak da je u jajetu jakovu uzasno neudobno, izgleda da ga ne stavim lepo, ima onaj kao polukruzni jastuk, on je za iznad glave i kao da ga skvrcim kada ga stavim ispod :s

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back