Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala na lepim zeljama i poklonima. Ja iako dojim popijem s vremena na vreme casu piva (2-3dl). Kazu da je to dobro za mleko :zstidljivko: Pre trudnoce sam pila vino, ali nekako mi sada ne lezi. Ni ovo pivo ne pijem redovno vec tako jednom-dvaput mesecno da me mine zelja. Junior se ne zali, pa pretpostavljam da mu ne smeta.

srecan rodjendan i sve najbolje...ja cu jedno ladno pivce :D
inace 9og februara punim 23, jel sam najmladja? :D

Pokusavam se setiti sta sam ja radila kada sam imala 23.

Sofija je med medeni, jel moze da nam bude snajka? Moj je rodjen 24.oktobra, ima 6.6kg, 62cm i pro-celav je. Za sada bez stana i posla, ali zato zna: glasno da podriguje, da se okrene sa ledja na stomak i ima izuzetan osecaj za humor.

Ikice, Novka, odma' u coshak da ste ishle z;)... JA SAM NAJSTARIJA i svi da mi persirate , ja cu za 5 meseci da punim 38 z:D

ija, sve naaaajlepshe ti zhelim, i da imash dechice koliko ti srce ishte, sve lepe, pametne i srecne :kiss::heart2:

a ja sad idem da se samoutepam, juche sam napisala raspored i kako mali vec dosta dobro spava, e danas nas je sve unakazio, ceo dan spavao oko sat vremena (ukupno) :udriglavu:... jedino me teshi, da je probao tikvicu i mnogo mu se svidela, sutra cu mu dati malo vishe i dodacu malo pirinchanih pahuljica :jede:

Pokusavam se setiti sta sam ja radila kada sam imala 23.

Sofija je med medeni, jel moze da nam bude snajka? Moj je rodjen 24.oktobra, ima 6.6kg, 62cm i pro-celav je. Za sada bez stana i posla, ali zato zna: glasno da podriguje, da se okrene sa ledja na stomak i ima izuzetan osecaj za humor.

hehe, moracu da je pitam kada ustane :D mada takva prilika se ne propusta z:)

Ikice, Novka, odma' u coshak da ste ishle z;)... JA SAM NAJSTARIJA i svi da mi persirate , ja cu za 5 meseci da punim 38 z:D

ija, sve naaaajlepshe ti zhelim, i da imash dechice koliko ti srce ishte, sve lepe, pametne i srecne :kiss::heart2:

a ja sad idem da se samoutepam, juche sam napisala raspored i kako mali vec dosta dobro spava, e danas nas je sve unakazio, ceo dan spavao oko sat vremena (ukupno) :udriglavu:... jedino me teshi, da je probao tikvicu i mnogo mu se svidela, sutra cu mu dati malo vishe i dodacu malo pirinchanih pahuljica :jede:

Ti si kandar neki rak z:p
Ija bar je mmmm z:mrgreen: ja sipala sada sebi jednu tetku mariju pa nek ide zivot, inace danas tri drugara imaju rodjus bice sikanje sto kaze ikica z:mrgreen:z:mrgreen:

Teta Birice, hahahaha, jel moze tako? Saaalim se, ma da smo mi zive i zdrave i nasi mali kmezavci, a za godine cemo lako!
November ti si na vreme bila vredna pa si sve postigla, a mi pod stare dane-mlade mame! Ja se zezam da cu drugo dete pre penzije pa da spojim porodiljsko i penziju z:mrgreen:

uspela sam da mu ubacim vocni obrok, a da ne pomerim mnogo ostale obroke! bumbaru kad god ponudis da jede, on ne odbija :lol:
sad pije mleko u 7, jede voce oko 10, ruca povrce oko 12.30h, pirincana kasa u 16, 16.30 i mleko pred spavanje u 20h. izmedju svega toga, popoje oko 200ml caja ili vode.

uspela sam da mu ubacim vocni obrok, a da ne pomerim mnogo ostale obroke! bumbaru kad god ponudis da jede, on ne odbija :lol:
sad pije mleko u 7, jede voce oko 10, ruca povrce oko 12.30h, pirincana kasa u 16, 16.30 i mleko pred spavanje u 20h. izmedju svega toga, popoje oko 200ml caja ili vode.

..sad jedete slichno kao mi.. :)
..pije josh i mleko u pola noci, jel tako?
..to je ono aleksejevo u podne..pa ruchak u 15h a zitarice u 18h..

Bila sam u Rodicu u kupovini, pa nisam mogla odoliti kupila sam Milupin pirinac i pirinac&kukuruz i dve male teglice spanac&krompir i sargarepa&krompir. Bas cekam da vidim reakciju na neke nove ukuse. (Jes da cu cekati jos mesec dana, ali ja sam spremna). Danas je prvi put popio 5ml caja a da nije pljunuo posle :klap: Verovatno je bio zedan jadan jer sam malo dogrevala kaloriferom pa on bas isusi vazduh. Sve u svemu osim mog mleka, Humane, espumisana i vigantola osetio je jos jedan ukus.

dok se fontanela ne zatvori, mahom do 1 godine, mada kada krene lepo i suncano vreme i ako se preskoci neki dan nije strasno. ide jedna kap.
koje je to smaranje treba dati jednu kap nemirnom detetu.. meni se desavalo da ode i 2-3 :zroll:

pa kako si mu davala? ja sam davala sa mlekom u kasicici, a sad kapnem u mleko u flajku
e sad dal sme tako, ne znam
moja jetrva nije davala uopste, i ne daje (mala ima 8 meseci) kaze vristi joj dete od te kapi vigantola, ne moze da se smiri :zroll:

pa kako si mu davala? ja sam davala sa mlekom u kasicici, a sad kapnem u mleko u flajku
e sad dal sme tako, ne znam
moja jetrva nije davala uopste, i ne daje (mala ima 8 meseci) kaze vristi joj dete od te kapi vigantola, ne moze da se smiri :zroll:

Pa na prevaru kada zeva ili prica nesto , ja kanem al to su bile visinske pripreme :D
Kada je postao svesniji sam je hteo .. Ja ga zamajavam i blentavim se pa i on krene i onda mu kanem..

a dobro ondak :zblesav:

mom malom se pojavilo neko crvenilo na vratu i obrazima, onako vise mu je koza hrapava nego sto se crveni, a dodje do crvene boje kad se unervozi pa pocne da kmeci i da stenje
i onda mu se pojave i crveni pecati na celu i oko obrva (al dobro to mu je bilo i ranije kad se napreze nesto, bilo plakane, bilo kakanje)
mazala sam cim sam znala i nista se ne desava, uzela sam danas i pantenol pa cu videti, ako nema promena mozda ga i odvedem kod dr
mislila sam da nije neka reakcija na hranu, al ne jede nista sto vec nije jeo, izuzev NAN2, al sto bi mu to smetalo.
..malo cu da obratim paznju...

..sad jedete slichno kao mi.. :)
..pije josh i mleko u pola noci, jel tako?
..to je ono aleksejevo u podne..pa ruchak u 15h a zitarice u 18h..

da, pije u 3 ujutro 180ml. danas nisam izblendirala jabuku, nego ispasirala viljuskom, tako da je tekstura bila drugacija od one na koju je navikao. malo se mrstio, ali pojeso je sve bez problema.
da li bi mogao celer da se doda u povrcni meni? negde sam citala da od belog povrca moze on i paskanat do 6. meseca

ja sipam na kasicicu, kap vigantola, 5kapi biogaie i malo mlekca i lepo to porucka i jos se plazi da joj dam jos z:lol:

a i nama se pojavila hrapava koza ali na stomaku, malo crveni, kao kad se ljusti koza...e sad ne znam mozda je siroki povoj to iritira z:hm: sinoc sam joj to namazala bebi uljem a danas nisam obracala paznju :zstidljivko: videcu kad se probudi dal ima sto z:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back