Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..bea, po mom iskustvu, prvi par zubica (obichno idu u paru) bebanci najteze podnesu..
..posle im je valjda poznato, ili su veci pa im lakshe neshto odvuche paznju od muke koja ih stisne :lol:

..malo budu zeznute trojke, ali one nichu kasno, daleko iza rodjendana, pa bar umeju da kazu shta ih muchi.. :)

..kiss za zubonjica za koji dan.. :heart:

kad bre
nama nikle gornje
i juce i danas samo vristi, galami, negoduje, nece da jede
danas ludilo, nocas vristao
i malopre kad je razvalio vilicu da se dernja
ja vidim da se beli trojka dole desno...:dash:

kad bre
nama nikle gornje
i juce i danas samo vristi, galami, negoduje, nece da jede
danas ludilo, nocas vristao
i malopre kad je razvalio vilicu da se dernja
ja vidim da se beli trojka dole desno...:dash:

..pa iza rodjendana su nikle.. :lol:
..naravno da zavisi od deteta do deteta, kao i prvi zubic uostalom, moji su svi kasno dobili i prve i ostale.. :)
..aleksej ima kecheve i chetvorke, nigde dvojki, a kamoli trojki, a ima 16,5 meseci..

..nazdravlje vam ta treca, josh jedna pa ste mirni neko vreme.. :cmok2:

17. novembar - Svetski dan prevremeno rođenih beba

Zagrljaj koji znači život

Devojčice, Brielle i Kirie, rođene 12 nedelja ranije bile su smeštene u posebne inkubatore....Kirie je dobro napredovala , ali je B
rielle, na rođenju teška 2 kg, imala srčanih i problema sa disanjem i uprkos naporima lekara i ostalog osoblja
ishod je bio neizvestan.
Zbog toga je jedna od sestara, protivno pravilima bolnice i rizikujući otkaz stavila bliznakinje u isti inkubator...Nesvakidašnji prizor koji je nakon izvesnog vremena zatekla, ovekovečen je na ovoj fotografiji. Da li je potrebno naglašavati da je, od tog trenutka za Brielle sve krenulo na bolje? ♥
535589_391478637593262_840550799_n.jpg

danas kod jedne drugarice iz gimnazije na FB profilu procitam da je njena curica na rodjenju imala 800gr
sad ima dve godine i 16kg ;)
mishevi mali

Ivan je poceo da se lepi za mene kao cicak
nikada to nije radio, igrao se lepo sa svima
a juce i danas, samo kod mene, i samo da ga nosim, i samo da mi vrti kosu
nemam pojma sta mu je, ne mogu da prepoznam dete
zubi valjda
mislim, skoro smo bili kod dr, zdrav je
al je razdrazljiv samo tako i placljiv i nocu se budi....ej, Ivan se budi nocu i place
nocas sam mu i flasicu dala u 3h jer nista nije upalilo

e danas, nesto se mazimo...kazem ja "kaži -miš" a on ce 'kazi mis' papagajce moje
upravo je zaspao...

Pa to i pitam. Kako cim se ukaki kad kaki svakih 15ak minuta?

...cim se ukaki...

...kad je Cupavica imala jednom bas jak proliv, pa se ojela mukica, doktorka je savetovala da se svaki put
opere mlakom vodom, dobro osusi peskirom, tapkanjem pa onda da se osusi FENOM dodatno, ono ne naravno
da je pece, ali da bude toplo...i tek onda da se pospe puderom, pa pelena....i saniralo se bas brzo:heart:
...dajes li mu sta? mi smo njoj davali probiotik za bebe, rastvoris sastojak iz kapsule u jako malo vode
da bi bebac sve popio, brzo deluje, sve sredi kako valja...

Onda presvlacenje na 15 min.
To i radim...
problem mi samo sto se uspavljuje samo na siki... a obavezno kaki posle sike.. pa uzmem da promenim pelenu i razbudim ga... i nece nista sem sike da prihvati... i tako u krug . .. :aha: tako sam vec dve noci...

...cim se ukaki...

...kad je Cupavica imala jednom bas jak proliv, pa se ojela mukica, doktorka je savetovala da se svaki put
opere mlakom vodom, dobro osusi peskirom, tapkanjem pa onda da se osusi FENOM dodatno, ono ne naravno
da je pece, ali da bude toplo...i tek onda da se pospe puderom, pa pelena....i saniralo se bas brzo:heart:
...dajes li mu sta? mi smo njoj davali probiotik za bebe, rastvoris sastojak iz kapsule u jako malo vode
da bi bebac sve popio, brzo deluje, sve sredi kako valja...
Dajem mu... bili smo kod dr...
Ne stavljam puder vec cinkovu kremu... da probam.puder?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back