Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..ja ne bih.. :rumenko:
..taj proliv sluzi da izbaci goveda patogena napolje sa sve njihovim produktima,
ne bih ih ja zadrzavala duze nego shto mora u stomaku..
..samo bih nadoknadjivala technost i ostalo i pazila na guzu..

Mi smo Junioru davali biogaja kapi sada kada je imao proliv, ali vise zbog grceva koje je imao preko noci (BioGaju su preporucili suprugu u apoteci) nego zbog samog proliva. I ja se slazem sa Novkom, ima razlog zasto to treba da izadje, ako traje bas par dana onda ok dati probiotik, ali do tada ja sam samo davala pirinac i tost, zamenila mleko pred dnevno spavanje cajem (ovo nameravam i dalje jer pije 3 porcije mleka, pa bih ja jedno da izbacim) i nudila malo po malo caja od kamilice umesto vode. Sada je kao ok, samo ja ne znam da procenim kada je "neformirana stolica", a kada "proliv".

..probiotik uvek, chak i ako nije proliv, kad god piju AB obavezno, ne moze da shkodi - naprotiv..
..to su zive dobre bakterije koje zamenjuje one koje pobije AB ili opere proliv..

..a smekta samo zgusne stolicu, obichan apsorbens za vishak vode u crevima..
..to bih uzela ja, ako zaglavim takav virus, a moram da idem negde :roll: :rumenko: :lol:

Hvala vam na savetima...
probacu jednom i puder umesto cinkove kreme... probala sam i sebamed i onu all'aqua.. Jednako lose... :(
Valjda ta stolica przi :sad2:
Dajem mu probiotik ujutru i uvece po pola ampule
i humana elitrolite razmutila u 400ml vode al je popio samo 250ml... to sam mu davala na svakih 10-15 minuta da povuce par puta..
I siki koliko hoce...
Malo rucka... nece slatko i voce... ali hoce rucak.. slano(mada ga odmah izbaci)

On je inace dobre volje... malo kenjka kad mu menjam pelenu... sigurno ga pece... ali peva, smeje se...

Mi smo Junioru davali biogaja kapi sada kada je imao proliv, ali vise zbog grceva koje je imao preko noci (BioGaju su preporucili suprugu u apoteci) nego zbog samog proliva. I ja se slazem sa Novkom, ima razlog zasto to treba da izadje, ako traje bas par dana onda ok dati probiotik, ali do tada ja sam samo davala pirinac i tost, zamenila mleko pred dnevno spavanje cajem (ovo nameravam i dalje jer pije 3 porcije mleka, pa bih ja jedno da izbacim) i nudila malo po malo caja od kamilice umesto vode. Sada je kao ok, samo ja ne znam da procenim kada je "neformirana stolica", a kada "proliv".

..ija, za kamilicu (pishem a nisam proverila, samo prenosim iskustvo):
kada je mm bio mali, oko 4 godine, dobio je salmonelu iz kupovne teglice ruske salate :eek:
koja se, kako to ide, manifestovala povracanjem, prolivom i visokom T
a sve to, kako vec hoce da se namesti, pochelo uveche oko 22h,
sveki mu je davala celu noc chaj od kamilice i tost, po savetu nechijem,
da bi ih sutra zorom, kad su dospeli do dr-a isti napenalio da su mu kamilicom samo pogorshavali stanje,
poshto ona ubrzava probavu..
..ovde se pisalo o jako slatkoj kamilici kod zatvora kod beba, ali mislim da je tu shecer bio veci faktor,
a nisam proveravala oko kamilice.. :think:

kada je mm bio mali, oko 4 godine, dobio je salmonelu iz kupovne teglice ruske salate :eek:
da bi ih sutra zorom, kad su dospeli do dr-a isti napenalio da su mu kamilicom samo pogorshavali stanje,
..ovde se pisalo o jako slatkoj kamilici kod zatvora kod beba, ali mislim da je tu shecer bio veci faktor,

:cmok: i hvala.

Sva sreca pa kupila sam danas sipak. Inace sam kuci imala samo kamilicu (tj samo kamilicu sme da pije od onih milion cajeva sto imam kod kuce).

Hvala vam na savetima...
probacu jednom i puder umesto cinkove kreme... probala sam i sebamed i onu all'aqua.. Jednako lose... :(
Valjda ta stolica przi :sad2:
Dajem mu probiotik ujutru i uvece po pola ampule
i humana elitrolite razmutila u 400ml vode al je popio samo 250ml... to sam mu davala na svakih 10-15 minuta da povuce par puta..
I siki koliko hoce...
Malo rucka... nece slatko i voce... ali hoce rucak.. slano(mada ga odmah izbaci)

On je inace dobre volje... malo kenjka kad mu menjam pelenu... sigurno ga pece... ali peva, smeje se...
Šta mu daješ od voća i povrća? Neznam dali ti je dr rekla il neko drugi od vvoća samo jabuka kuvana il pečena i banana može keks u to ako mu daješ uopšte.A od povrća samo šargarepa i krompir i može pirinač. I pirinačna voda je jako dobra za proliv.Meso ne bi trebalo davati.

ja ne bih stavljala puder....
ne znam jer nismo koristili, ali kazes da sudokrema ne deluje, zar tim kremicama ne treba vrenena da deluju na ojed.... danas ti preporucih sudokremu, ja bih to mazala redovno dok se ojed ne povuce, kontam da nisu te kreme svemoguce da pomognu posle dva mazanja.... a puder ne bih nikako , ne svidja mi se zatvaranje pora, i ako kazes da kaki na petnaest minuta, zamisli mix pudera i proliva na ojedenoj kozi.... :(

Evo me... gegam... ;)
Medo spavao sa nama... sisao celu noc... siki 10-15 min pa mu ispadne sika pa spava 10-15 min pa se uspanici sto nema sise, pa mu dodam... i tako u krug...
Do 6 sam tako... jos na svakih sat menjala stranu... pa njega obezbedjuj...
U 6 presla u drugu sobu da danem... i spavala do 8...
Mm mu jutros menjao pelenu, gonce bilo ok...

Sutra nam brat i njegovi idu za it... danas bi trebali ici za ns da se pozdravimo...

Kamilica je spazmolitik, preporucuje se kod proliva kad su prisutni grcevi zeluca i zida creva, smiruje ih.
Umiruje i iziritiranu crevnu sluzokozu.
Bez secera se daje.
E, sad, pojma nemam sto je dr nakrpio tvoju svekrvu, ja sam ovako ucila.

Kamilica je spazmolitik, preporucuje se kod proliva kad su prisutni grcevi zeluca i zida creva, smiruje ih.
Umiruje i iziritiranu crevnu sluzokozu.
Bez secera se daje.
E, sad, pojma nemam sto je dr nakrpio tvoju svekrvu, ja sam ovako ucila.

Ja sve dajem nesecereno. I sebi kuvam kafu i caj bez secera.

Juce i danas je imao ok stolicu, jedino je popodne toliko napunio pelenu da nije sve stalo :bljak: Sutra ide u vrtic i samo se nadam da nece pokupiti ponovo neki virus :sad2:

tacno sam znala da treba da uzmemo inhalator odmah, al ja budala,nadala se da nam nece trebati

elem, bolje je,cini mi se...kaslje samo posle spavanja i malo ovako.....al joj je pun nos onih gadosti
jedva cekam utorak da vidim koji je skot u pitanju

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back