Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Valjda nije te srece kurate da je povukao bronhitis na tatu. Mm je imao kao mali.
Ponekad kasljucne ali mi bzvz voditi ga dr.svaki put kad kasljucne ili kine.

Moji odveli medu jos u 7 jutros(ja mislila 8)... A mi spavali do 10... :)
Cudno kad je tisina u kuci

naravno da ne treba panici unapred ali ovo ti kazem samo zato sto meni to niko nije rekao na vreme i da sam znala onos to sada znam ne bi dospeli u bolnicu nego bi lecili sitnicu a ovako smo lecili krupnicu.....

samo da se javim da smo dobro, sisamo, kaze patronazna da bas lepo sikimo, kaze bolje od nekih terminskih beba :)
dajem mu da siki kad god hoce, posto ga malo stomace muci, pa se na siki umiri, ali uglavnom budi se on i sam na dva, tri sata,...ja u svakom slucaju navijem sebi sat na tri sata, da mi ne prespava slucajno, jer smo ipak prevremena bebica i treba da stignemo drugare....
u principu je super beba, vec negde posle desetog minuta na siki obavezno se isprdi i iskaki hehehe.... ja od juce pijem onaj hipov caj protiv grcica, misim da deluje malo.... kada zaspi, onda pava do sledeceg sikenja, ovako malo posle sisanja i presvlacenja ume da kenjkavi ali sve to sika resi ili ga stavim na grudi pa se tako smiri i uspava pa ga pazljivo spustim u kolevku.... i tako.... nemamo nista specijalno za prijaviti, zasta je super beba...
belezim u svesku kad su podoji, jad je kakio, koju siku je sisao u podoju, inace da kucnem sa sikama nemamo problem, taman isprazni kolko treba pa se ne izmuzamo, rekla patronazna da nema potrebe to da radim kad on lepo sisa i vuce, taman divoljno....
ja stignem i da odspavam kad i on malo, tako da nisam umorna....
pozic od nas :-*

ovo bolje zvuci nego kod nekim beba rodjenih u sat....blago tebi sto imas priliku i da uzivas u bebi....:)

Jooooj, ja nisam dobila od 19. septembra i ništa mi nije jasno! Pazili smo se i mislim da 95 % nisam trudna. Ali onaj crv od 5 % me pojede. Ne znam da li je to možda i zbog toga što dojim još uvek pa se nije sve izregulisalo!? Ali od 3 meseca nakon porodjaja sam imala dva redovna ciklusa, tačno 19. na mesec dana! Stvarno ne znam šta da mislim.. Što je najgore, ne mogu da odem ni na kontrolu kod ginekologa nema ko da mi čuva klinca a frka mi je da platim neku tamo bebisiterku koju prvi put vidim! Baš bez veze :(

Moja bubica je danas mirna, a juce nas je urnisala, plakala je non stop, osim dok sisa..sad joj dajem colief kapi, a kupili smo i termofor, pa ce valjda pomoci
Inace ono sto je pomoglo ali samo na kraci period jeste fen (ali cim ga ugasim opet zaplace), i ova psihodelija i uzas od muzike, ali stvarno deluje,...

nama je jedino pomagalo nosanje i to tako da je ledjima bio naslonjen na stomak a ruke smo mu drzali na stomaku....toplota od ruku i taj blagi pritisak uz nosanje ga je jedino smirivalo.....

Jooooj, ja nisam dobila od 19. septembra i ništa mi nije jasno! Pazili smo se i mislim da 95 % nisam trudna. Ali onaj crv od 5 % me pojede. Ne znam da li je to možda i zbog toga što dojim još uvek pa se nije sve izregulisalo!? Ali od 3 meseca nakon porodjaja sam imala dva redovna ciklusa, tačno 19. na mesec dana! Stvarno ne znam šta da mislim.. Što je najgore, ne mogu da odem ni na kontrolu kod ginekologa nema ko da mi čuva klinca a frka mi je da platim neku tamo bebisiterku koju prvi put vidim! Baš bez veze :(

Uradi test... ;)

Mi uveli i treci obrok.
7-8 podoj
10 voce(+ p.pahiljice ali mislim da mu je ekcem od njih pa sam izbacila)
12 podoj
14 meso+povrce
16 podoj

18-19 palenta
20-21 podoj

+ podoji tokom noci(ko zna koliko-sad spava sa nama)

I mi tako.. samo što mu ne dajem još palentu.. Ali potpuno isto i noću!
Bilo bi super kada bih mogla da ukinem ove podoje preko dana, da sisa samo ujutru i noću! Ali polako..
Inače sačekaću još koji dan pa radim test, ukoliko jesam u drugom stanju da li prestajem da dojim?

I mi tako.. samo što mu ne dajem još palentu.. Ali potpuno isto i noću!
Bilo bi super kada bih mogla da ukinem ove podoje preko dana, da sisa samo ujutru i noću! Ali polako..
Inače sačekaću još koji dan pa radim test, ukoliko jesam u drugom stanju da li prestajem da dojim?

Ako je sve u redu ne prestajes, mozes da dojis u trudnoci najnormalnije.
Dogovoris se sa ginekologom.
Te kontrakcije koje se javljaju zbog dojenja su slabije od onih za vreme orgazma.
Ako ti nije zabranjen seks, nije ni dojenje. ;)
Znam puno zena koje su dojile celu drugu trudnocu i posle porodjaja oboje dece u tandemu.
Nista neobicno.

Ima 6 meseci i par dana, baš mi je frka da sada bude i drugo! Mnogo me bole grudi dok ga dojim, pa već ozbiljno sumnjam..

Evo sličica mog Andrije sada :)

DSCF3870.jpg

DSCF3864.jpg

Poslednja izmena:
Ako je sve u redu ne prestajes, mozes da dojis u trudnoci najnormalnije.
Dogovoris se sa ginekologom.
Te kontrakcije koje se javljaju zbog dojenja su slabije od onih za vreme orgazma.
Ako ti nije zabranjen seks, nije ni dojenje. ;)
Znam puno zena koje su dojile celu drugu trudnocu i posle porodjaja oboje dece u tandemu.
Nista neobicno.

Hvala Kistina na odgovoru! Sačekaću još koji dan pa javljam kad uradim test.. ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back