Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čičak a šta mu mažeš kada mu se tako pojavi? Jel koristiš nistatinovu mast, čula sam da je ona dobra za te stvari.. Na svu sreću mi nismo imali problema sa kožom,ekcemima ali su mu oke dosta osetljive pa baš vodim računa i uvek mu brišem oči fiziološkim i dalje :roll:

Čičak a šta mu mažeš kada mu se tako pojavi? Jel koristiš nistatinovu mast, čula sam da je ona dobra za te stvari.. Na svu sreću mi nismo imali problema sa kožom,ekcemima ali su mu oke dosta osetljive pa baš vodim računa i uvek mu brišem oči fiziološkim i dalje :roll:
Ne mazem nista... povce se samo. Ranije sam ako se ne povlaci mazala onom kremom sto mi je dr.dala. Pravi se u apoteci. Hormonska je. :(
Ali uvek gledam da je ne stavljam
Na obrazima
..pa kad se pojavio..?
posle svega onoga... pa se povuklo jedan dan... pa sad opet, danas se vidi malo
A da nije osetljiv na neku kupku.. probaj samo cistom vodom, bez ikakvih hemikalija.. cisto da vidis ima li razlike
To mi je jos ostalo.
Imam chicovu kupku i aventovu alergo. Menjam ih naizmenicno. Kakko kad... moguce da je do njih.
Bas mi mm veceras kaze, da mu ne stavljam tu cikovu...

nema potrebe ni da ga sapunjas celog svaki dan
peri mu samo guzu i pisu svaki dan kupkom a telo vodom(pa celo telo svaki 3, 4 dan)...sad je hladno, ne znoji se
irini je izasao mali ekcem bio od dzonsonove kupke neke roze....al me cudi da od kika izlazi...al probaj da smanjish sapunjanje pa vidi

Da moguće je da je od kupke! Ali ja uopšte mom malom ne sapunjam lice, ne znam za vas!? Umivam ga vodom običnom, a i kupam ga sa kupkom pa mu voda nikada ne dodje do lica, kasnije ga isperem običnom vodom. Čim se pojavi neka bubuljica odmah mu tuferom očistim lice sa acidi borici ( rastvor za oči za male bebe) i odmah prodje! Dr. nam je još preporučila nistatinovu kremu nakon čišćenja lica sa acidi borici rastvorom.. To stvarno znam da je zakon! Inače taj rastvor za oči se koristi do 5 dana nakon otvaranja, ali ako ga koristite za čišćenje lica, onda može i do mesec ipo. Čičak, pitaj ti tvoju dr. i za nistatinovu kremu ili vidi na googlu mislim da ona može baš da pomogne a ne škodi! Ona je dobra za sve te stvari osipe, ojede, ekceme...

slušajte ovo. tri neke moje drugarice idu kod istog pedijatra. bebe 7 meseci. kaže ped.prvo žumance posle meso. hm. čudno mi to. nisu pitale zašto tako, pa me zanima da li ste čule za takav stav?? možda se lakše vari od mesa ili...
i za meso kaže skuvati u supici pa davati supicu, kao krtinu ne treba. drugarica pitala zašto, kaže pa sve se iskuva, ostanu vam samo suva vlakna, zašto to davati detetu?

nešto mi ovo sve bez veze. pitam vas zato što sam htela da menjam mog fantastičnog dr za nju. sad nisam više sigurna...

..suva vlakna..proteinska.. :lol:
..daj joj supicu par puta, pa po malo mesa..
..istina je da izadje svachega korisnog u samu supu, zato gledaj da kuvash u shto manje vode i da i nju iskoristish,
ali to vazi i za povrce.. :)

..i ne morash da zurish sa zumancetom..
..mislim da ga u mnogim zemljama daju mnogo kasnije nego kod nas..

pa i ja, al ono...u principu kad imas bebu(prvu) i nesto ti kazu doce i strucnjaci da treba ti tako radis
pa dok rodis drugo, oni smisle drugo nesto,pa radis to... :lol:

Medicina.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back