Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Novka pisi sta se desilo ako hoces... pa cemo da raspravimo kojim mukama da ga mucis... ;)

Mici, jel smem poneti medu kao miraz? ;)

Kis, vodi ga kod tate na posO... bar na minut da ga vidi, ako mozes... da mu ne fali toliko... ;)

Ja u nekom siz fazonu, smisljam.pesmice ko luda... ahahahahah...
sad se i medo javio... sikenje je obavio... ko da nije jeo bar dva dana...

Ja sam bila mnogo tuzna danas.
Mm ode dok spavamo, a poslednjih nedelju dana stvarno mnogo radi, ne dolazi kuci pre 22h.
Andrej ga je zvao da pita kad ce da dodje, rekao mu je da mora da radi da bi mu kupio igracke.
Andrej je odgovorio: "Necu iglacaku, dodji kuci kod nas!" :(

..ovo je velika tema za nas, sa malishanima.. :(
..sa velikom decom tata je radio u firmi koja je imala politiku
"pojavish se kad je mirno, poginesh kad je frka"
shto nam je odogovaralo sasvim..
..pregurali smo i tatinu vojsku i terene od sto dana (104, najduzi :( )
ali nishta ne moze da se poredi sa ovim suludim radnim vremenom sada,
kad ima okruglo 2 sata kvalitetnog programa u budnom stanju sa svojom malom decom.. :neutral:
..od rodjenja do dana danjashnjeg.. :neutral:

..i josh dva-tri sa velikom, ako ne zbrishu negde.. :neutral:

Novka pisi sta se desilo ako hoces... pa cemo da raspravimo kojim mukama da ga mucis... ;).

..napisano je malo i ishchupano iz konteksta, chich, kao i sve shto nas izbaci iz pameti,
jednostavno mi se smuchilo u trenutku koliko ne poznaje - danas - dete koje 16 godina imamo.. :neutral:
..neshto kao podizanje iz ljulje i "majka..?" pranje ruku, samo ne pola godine vec 16 godina daleko.. :roll:
..ebiga, neke fleke se ne vade, morash biti u toku da bi ih izbegao.. :neutral:

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA 38 niodkuda :dash:
Sad mi ostaje samo da sedim, i merim svakih 15 minuta. Nije za lek, nije ni za leći i ostaviti dete bez nadzora.
Idem da napravim još jedan sendvič, da ne sedim "gladna" , dok slušam ritmično hrkanje iza ledja ( bem ti život u 40 kvadrata )...

..ovo je velika tema za nas, sa malishanima.. :(
..sa velikom decom tata je radio u firmi koja je imala politiku
"pojavish se kad je mirno, poginesh kad je frka"
shto nam je odogovaralo sasvim..
..pregurali smo i tatinu vojsku i terene od sto dana (104, najduzi :( )
ali nishta ne moze da se poredi sa ovim suludim radnim vremenom sada,
kad ima okruglo 2 sata kvalitetnog programa u budnom stanju sa svojom malom decom.. :neutral:
..od rodjenja do dana danjashnjeg.. :neutral:

..i josh dva-tri sa velikom, ako ne zbrishu negde.. :neutral:

:(
Urosu to dodatno tesko pada jer je i njegov otac puno radio kad je on bio mali.
Hiljadu puta je zaspao na trosedu u dnevnoj jer je cekao da vidi tatu i on se toga seca.
Zato nisu ni imali neki odnos tokom njegovog odrastanja, tek sad, kad je odrastao i ima svoju porodicu su uspeli da ga izgrade. :(

e dok sam sve isčitala, prispavalo mi se :)

ja da se malo vratim na temu :) jel moguće da joj ne prija meso, tj, da ga teško vari? 2 dana dajem maalo pilećeg batka u povrće. i budi mi se dva dana noću baš žestoko plače i grči se a onda se isprdi...jedino nam to novo u ishrani...

sutra idemo u shoping :)))) u Segedin. uh jedva čekam, baš se davno nisam mrdnula iz NS. ima da odem u minus ahahhaahh

i da. počeo separacioni strah kod nas!! vezuje mi se dete, srce malo. noću kad se probudi, džabe muž ustaje, samo mene hoće.
evo noćas, ja se kupam, ona je spavala pa se probudila, muž je podigao, plakala je dok JA nisam izašla iz kupatila. :heart:

Suki... i kod nas ima toga nocu.
Mada ja kontam da je sika u pitanju
Sinoc se probudio oko 11 i ja prvo daj dudu daj vodu... ljuljaj nosaj.. ne vredi. kazem muzu uzmi ga... a on kad ga je muz uzeo poceo da ga gura... i jos jace stenje... na kraju dadoh siku sta cu...

Najeebala sam kasnije... znam

..chuju, kako..? :) ..isto kao i nama, i isto kao i dan pre toga - spavanje, sisanje, spavanje presvlachnje, sisanje, spavanje.. :lol:

..ne smem ovo da napishem na kutku, ali - sve su bebe super prvih nedelju-dve.. :aha:..

A već sam pomislila da nema nikog, da pričam sama sa sobom :)
Da, svi su super u prvo vreme, a onda kreće igranka bez prestanka :lol:

( usput rečeno, pojela sam Micki čips, a sad se dvoumim oko juhu čokoladice... al kontam da bi to bilo previše, pa se lupam po prstima :mrgreen: )

A već sam pomislila da nema nikog, da pričam sama sa sobom :)
Da, svi su super u prvo vreme, a onda kreće igranka bez prestanka :lol:

( usput rečeno, pojela sam Micki čips, a sad se dvoumim oko juhu čokoladice... al kontam da bi to bilo previše, pa se lupam po prstima :mrgreen: )

..meni posle tvog posta odzvanjalo "sendvich, sendvich" pa napravih vishak kiflu od doruchka u 4 (i slovima - chetiri) sendvicha,
a sad dohvatila wellness preostatke od alekseja, njemu je sve preslatko osim wellness keksa i Tak keksa.. :roll:

..ali vas je dvoje, a ovde smo samo ja i jelen salce.. :lol:

:cepanje:
Ata sestro slatka
kunjaj do dovratka
jer ces za jos malo
hodati ko patka

opet si noseca
kicma ti ko sveca

trecu bebu nosis
laka si ko pera
sta da ti recem
sem alal ti vera

birica je luda
kuka na kilazu
al dobra je dusa
na leb da je mazu

lebac je u kanti
a mozda i nije
proverice armin
sta se tamo krije

stigla je i mici
ali je jos mala
mada bas se trudi
Da ne bude sala

pa poginucu :rotf::cepanje:

Ćao drugari! Sto godina vas nisam čitala.. Ali večeras ne mogu da zaspim, pojedoh se živa i sve gledam u mog malog klinju u nadi da je sve ok. Naime, ostadoh sama na par dana, mm mi je na poslovnom putu i sve je bilo ok ovih dana do danas. Ja pravila ručak i ostavila mog Andrijicu na ugaonoj garnituri gde se i uspavao, posle par minuta u kuhinji čujem tresak (srce mi se steglo) i vrisku. Odmah sam dotrčala i zatekla ga na podu, na ledjima. Nisam odmah paničila, uzela sam ga i smirio se posle par minuta plakanja ali ima čvorugicu na glavi na potiljačnom delu. Pratila sam mu ponašanje celog dana i nisam primetila nikakve anomalije, ništa neobično.. Ali ne mogu da prestanem da mislim o tome!!! Uspavala sam ga i sada se vrtim sve vreme po kući i obilazim ga. Stvarno ne znam kako ću i da li ću spavati večeras, odkud znam! :sad2:

Inače juče smo napunili 6 meseci i išli na uz kukova i sve ok. iako mu ja nisam nosila široki povoj od 4 meseca!

Zabice, prvi pad :heart:
Opisti se ... svo ga preziveli i veliki porasli... ;)

Medo se upisao, tj.glupi lumpi propustio... a i kako da ne propusti kad pisa litre(kad i sisa litre tokom noci)... Ahahahah
Morala sam ga celog presvlaciti... razbudio se.. pa se smeje... pile moje... ahahahha...
Eno gudi u krevetcu, ja u dmevnoj cekam.da zaspi...

..napisano je malo i ishchupano iz konteksta, chich, kao i sve shto nas izbaci iz pameti,
jednostavno mi se smuchilo u trenutku koliko ne poznaje - danas - dete koje 16 godina imamo.. :neutral:
..neshto kao podizanje iz ljulje i "majka..?" pranje ruku, samo ne pola godine vec 16 godina daleko.. :roll:
..ebiga, neke fleke se ne vade, morash biti u toku da bi ih izbegao.. :neutral:

Na zalost ona vremena kada su roditelji dolazili kuci u 3 su prosla :(.
Sad najcesce roditelji pored redovnih rade i privatne poslove ili rade kod privatnika bez radnog vremena...jer jedino tako mogu da obezbede egzistenciju svojoj porodici.
Novka predpostavljam da on ne moze da smanji obim posla i da to sto je toliko odsutan od kuce nije stvar njegovog izbora nego moranje?
I da tvoja plata u skoli ne bi ni blizu bila dovoljna da vas sestoro prezivite kad bi on negde radio 8-4 a za male pare? Izes ga :(.

Dobar dan od zombi mame :) Hmmmm, ako glavate bebe i postanu estetski prihvatljiv prizor, mame sa podočnjacima do usta i pogledom željnim sna svakako postaju element pogodan za izbegavanje iz estetski neprihvatljivih razloga ;)

Elem, moj se delija probudio bez temperature. Veseo i nestašan od ranog jutra. :ok:

Jeste li primetile jednu stvar - deca su inače nemirna i nestašna, ali kada su bolesni, pa im bude bolje, u tim trenucima postaju ekstra nemirni i raspoloženi. Kao da hoće da nadoknade ono što su bili mirni i kenjkavi :lol:

..mene ove teglice sa smuckanim zitaricama podsecaju na tetrapak sa skuvanom supom iz kesice..
(..ladno sam se zblanula kad sam to videla u rafu radnje..)
..ko to nema pet minuta da je skuva, ali ima dva minuta da je podgreje,
i na shta toliko vazno su ta dva minuta razlike potroshena, zivo me zanima..?

..chichak, nishta lichno, samo me povuklo da napishem..

Moje cure neće jedu griz kad im skuvam, a hoće da jedu Lino Grizolino. I nikako mi ne ide u glavu zašto.I ja odustala neko vreme pa im dajem Grizolino. al sam s nameračila da im opet dajem griz. I mleko i keks neće a keksolino jedu.:dontunderstand:

Poslednja izmena:
Nadala se da ce se nocno spavanje eventualno pomeriti u 7h ili da ce posle budjenja u 6h ponovo zaspati.. al
avajjj vec cetri dana se budi u 5h.. pomerio Luki za 1h.. al u kontra smeru :dash:

..netolerancija na laktozu je jedno, laktoze ima i u maminom mleku,
netolerancija na proteine kravljeg mleka je malo drugachija pricha..

mnogo je to za'ebana pricha ... :sad2:

Pocinjemo za mesec dana sa klopom :D... mogu praviti kasice sa svojim mlekom, to mi se cini kao najbolja varjanta,
al za kasnije da li neko ima iskustva sa pirincanim ili heljdinim mlekom, kad se to bebama moze dati ??

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back