Студентски КРЕДИТИ и СТИПЕНДИЈЕ

Konkurs je u oktobru. Za stipendiju ti treba prosek 8,5, dok za kredit nije bitan... bitno je samo da si na budžetu. I kredit i stipendija iznose 6 100 dinara i dele se od početka sledeće godine. Što se tiče isplate, uglavnom do kraja februara isplate 4 rate, a kasnije daju po jednu.

Uostalom, ovde možeš da pogledaš kako izgleda taj konkurs i šta ti sve treba. Konkurs je za 2010/2011, ali su isti uslovi bili i za 2011/2012.

Pozdrav :)
Imam jedno pitanje vezano za prvi uslov pri prijavljivanju za studentsku stipendiju/kredit.

Naime, tamo pise da je uslov za prijavljivanje da smo upisali drugi stepen studija odmah po zavrsetku prvog.
Na sta se tu cilja:
1. da smo zavrsili osnovne u roku, nismo bili apsolventi, niti smo obnavljali godinu
2. da smo bili apsolventi ali odmah po isteku apsolventskog staza smo upisali drugi stepen studija (bez obnavljanja godine, ili pauziranja)

Konkretan primer: ja sam na sistemu 3+2, upisana sam na produzeni status (to je kvazi apsolventski, neko novo ludilo ovog naseg sistema obrazovanja), koji je zvanicno istekao 31. 3. 2012., ali je nama dozvoljeno polaganje ispita do kraja septembra 2012. Da li ja ispunjavam taj prvi uslov za prijavljivanje za stipendiju/kredit, posto nisam obnavljala godinu, niti sam pauzirala. Naravno: pretpostavka je da cu ja u oktobru biti upisana na master studije :)

Unapred zahvalna.

Back