Студентски КРЕДИТИ и СТИПЕНДИЈЕ

Kod podnosenja prijave za stipendiju da li je potrebno imati licnu kartu? Pitam jer sam nedavno podneo zahtev za drzavljanstvo i u trenutku podnosenja zahteva za stipendije (u oktobru 2013) imacu samo papir koji pokazuje da sam drzavljanin dok ce mi trebati vremena da izvadim licnu kartu.

Jedan od papira koji treba da se predaju jeste fotokopija lične karte, tako da ti ona svakako treba. E sad, ti se raspitaj da li umesto toga možda možeš da predaš taj papir koji trenutno imaš i dam im naknadno pošalješ fotokopiju lične. Svakako te mogu odbiti ukoliko nemaš svu dokumentaciju koju oni traže.

Pozdrav! Prva sam godina studija, za vreme srednjoskolskog skolovanja imao sam prosek 5,00 na kraju svih razreda. Takodje, i primanja roditelja verujem da su ispod drzavnog proseka, ali to treba jos naknadno proveriti. Interesuje me imam li izgleda da dobijem studentski kredit? Posto, za njega mogu konkurisati i studenti visih godina studija, kojima se boduje svaki ispit i prosek na kraju godine, pa verujem da njihov broj bodova moze da bude mnogo veci od mog

Pozdrav! Prva sam godina studija, za vreme srednjoskolskog skolovanja imao sam prosek 5,00 na kraju svih razreda. Takodje, i primanja roditelja verujem da su ispod drzavnog proseka, ali to treba jos naknadno proveriti. Interesuje me imam li izgleda da dobijem studentski kredit? Posto, za njega mogu konkurisati i studenti visih godina studija, kojima se boduje svaki ispit i prosek na kraju godine, pa verujem da njihov broj bodova moze da bude mnogo veci od mog

Za dobijanje kredita prosek je apsolutno nebitan. Bitno ti je samo da si na budžetu, da si državljanin Srbije i da redovno studiraš. Ovde možeš da pogledaš prošlogodišnji konkurs i da se obavestiš o svemu što te interesuje. Uglavnom svi koji konkurišu za kredit i ispune uslove konkursa ga i dobiju. Tako je bar bilo prethodnih godine, ne bi me čudilo da nešto izmene sledeće. :confused:

Ne znam, mozda gresim, ali po ovome sto vidim u konkursu deluje mi kao da su ocene bitne, bar za studente visih godina studija, jer u konkursu pise da se redosled kandidata odredjuje na osnovu uspeha iz prethodno zavrsenih godina studija, a to podrazumeva prosecnu ocenu polozenih ispita, a za mene kao brucosa se gleda uspeh iz skole. Evo sta sam ja nasao upravo, mislim da je jasnije malo: http://www.prijemniispiti.com/studentski-krediti/ Po tome vidim da su studenti visih godina u blagoj prednosti, jer dobijaju vise bodova prema godini studija na koju su upisani :S ali dobro, ako kazes da su veliki izgledi za dobijanje kredita, verovacu ti :D

Poslednja izmena:

Back