mikelo90
Iskusan
- Poruka
- 5.070
Jedan moj kolega zivi u Trsteniku i prima tamo opstinsku stipendiju, a ovde u Beogradu uzima republicku i, koliko sam ja njega razumeo, sve je regularno, jer je jedna iz republickog budzeta, a jedna iz budzeta opstine.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Uzela sam da popunim konkurs za stipendiju i kao jedno od pitanja navode prosecne mesecne prihode po članu porodice..E sad kako ja da saznam taj iznos, a i taj iznos ne utice bitno na to da li ce mi odobriti stipendiju jel da?Primam opstinsku stipendiju u kojoj je uslov preko 8.5.....takodje sam i korisnik republickog kredita.... ocistio sam godinu u septembru, sa prosekom 8,78.... i upisao sam 4.godinu.....e sada...strah me je da me ne prebace na republicku stipendiju, da li bih se morao u tom slucaju morao odreci jedne stipendije......? mada, znam osobu koja prima opstinsku stipendiju i stipendiju za mlade talente...... ne znam u zakonu kako stoje stvari trenutno....

imA li neko odg.na moje pitanje..![]()

pa ukoliko bi mi se ukinula jedna stipendija onda je bolje da primam kredit i opstinsku stipendiju...a ako moze ..normalno da bih obe..![]()
Геологичарко, видим ти си добро обавештена, можеш ли ми рећи кад долази прва рата да за враћање кредита. Је л' те одмах чим региструју да си завршио основне студије нападају или те лепо обавесте унапред?

ne znam sta da radim..zvacu ministarstvo.... pa da vidim stta oni znaju vezano za to..![]()
Ма они ваљда одређују то на основу броја студената који те године заврше. Али пошто, генерално, сада студенти имају веће просеке него пре нпр. 5 година, они се не обавезују да те ослободе враћања кредита ако имаш просек већи од 8.5.
Da li neko zna kada izlazi konkurs za stipendiju fonda za mlade talente,ali ne ono za 1000 najboljih studenta nvec za trecu god ona stipendija gde imaju neka razna testiranja?Trazila sam al' ne mogu da nadjem nigde
Studentu se isplaćuјe studentska stipendiјa u 10 јednakih mesečnih rata, a studentu završne godine studiјa sa neparnim broјem semestara u 5 јednakih mesečnih rata.

rekla da automatski odbijaju ko je pauzirao posle srednje,bez obzira na razlog,za stipendiju drzavnu.Pa ja pauzirao sto nisam imao NOVCA a ne sto sam se provodio .Imam 9.6 prosek,ovo nije normalno,ima li kakve nade,tj.jel ima neko da prima bez obzira na ovo