Studenti nisu levo!

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa da, ali njih studenti neće predložiti. Nikoga ko je iz pozicije ili opozicije. Ja se iskreno nadam tome.

Студенткиње и студенти раде оно што знају ..тезгаре .од тезге до тезге и гледају шта има од понуде...

Нуде само празне руке ...младост ....

То баш и не вреди нешто

У то су их уверили таксисти ..синдикати..Принц Крунски ...СПЦ...

Све те и друге организације су виделе да од студенткиња и студената немогу добити а да већ од АВа или других немају или нису добиле/ли

Zato što sam puno uložila u to lično. Jer verujem da je to jedini mogući apolitički put kojim univerzitet može da doprinese boljem stanju u društvu.

Ako to ne uspe, vraćam se u apolitični mod kao i pre.

Jer... u našoj politici tj regularnim političkim strankama, nema načina da napreduje pošten čovek. Osuđeni smo na ljigavce u politici.

Пуно је ништа....

И све је ништа ...

Пре тебе деценијама и протестима многе и многи су све уложили и све им ј епропало да би протести овако данас пролазили 'мирно'

'Власт' је уошила да треба протесте игнорисати и само подкупљивати све које су заинтерсовани и комуницирају са протестима..

Власт је подкупила пољоделце СПЦ Принца Крунскога синдикате .....Зар мислиш да ће иједна та групација које су већ на сигурном десном

ишта урадити за 'леве' протесте ...сада када су искамчили од 'власти' какав такав статус... .?

Ne. Studenti sa prirodno matematičkih fakulteta su takođe više desno, lični uvid.

Протести и Пленум Правнога треба да да правну форму свих оних делова законакоји су само утилитарни за 'власт'

Шта мислиш ..зашто се устећу од давања стручнога става?

Зато што су 'студенткиње/ти' па незнају ?

Знају правнице/правници да највише има користи од развлачења.... техничке струке су и даље'идеалсткиње/ти' мисле да постоји 'перпетум мобиле'

Правнице/правници знају да засада је пронажена само машина 'перпетум дебиле'...која се заснива на пропалом раду корисних идиоткиња/ота

Koliko je poozitivno bilo to što nemaju vođe, već su odlučivali plenumi svakog fakulteta, toliko je sad loše jer u jeku ispitnih rokova nemaju prostora i vremena da svi fakulteti doprinose i onda pojedini plenumi izlaze u javnost bez dogovora sa drugima

Такво одлућивањеје класични пример 'левога' одлучивања..и функционшесамо утопијски ..све док не треба реализовати одлучено

Pa da ti kažem naravno da su bili kvalifikovani. Zato je EPS funkcionisao decenijama. Sada se raspada.

Elektrana obrenovac, za svaku popravku zovu čoveka koga znam sa planinarenja i još neke ljude,.. jer nemaju stručne kadrove. Budući da se na odgovorna mesta zapošljavaju džiberi.

Šta su uradili sa energoprojektom? Od 2012 kako su zaseli? Uništii su najveće građevinsko preduzeće. Znam lično bivše direktore koji su svedočili tome kako je iuništeno. Ranije se primili samo studenti sa desetkama i najbolji studenti u generaciji sa mašinca i građevine na odgovorna mesta.

У ЕПСу ..и било где у јавномсектору стање није такво због неквалификоаности ..већзбог тога што од јавних набавки се највише зарађује

Мислиш ли да само будале владају ..Оне ..и они ..те 'будале' су само научиле да краћим путем ..куповином ..семоже доћи до благостањаличнога

Највећаје грешка подцењивати 'непријатеље' и пежорирати њихове способности и могућности

Pa može biti i desno, ali da mu je stalo do bolnica i škola, i radničkih prava. Jer.. svi smo više manje radnici, jel. Sve to može zajedno da bude važno.

... значи 'капитализам али са хуманим лицем'

Ето у НС се баш то десило ..Кина се одрекла својих робијаша који су направили грешку и одсекли анкере ...

Кина ..као капиталистичка сила је дала робијаше србији да граде .... Толико о томе колико је капитализму стало

Капитализам има појам 'подношљиве жртве'...Једино је ствар 'договора'...какве које и чије су жртве 'подношљиве'

Poslednja izmena:
Znam da je o tome da su svi protesti više desno nego levo onomad sa prolaća pisao i @Ангел. Jer je očevidac sa mnogih protesta u to vreme.

Da li se nešto promenilo?

...десно ..лево..нигде мога стана.....

Најсигурније место за гнездо малих птица је што билиже орловага гнезда ..

Орлица и орао кад полећу не лове у близини ...а кадсе враћају увек имају плен ...

Шта ћемо ако се зонелова гнезда орлова у домету лета другога или других гнезда ....

Србија је место лова ..а орловлица и орлова са свих страна

како помирити орлове и орлице ..и остале птице ?

Шта ће осталим птицама орлице и орлови ?

Poslednja izmena:
Pa da ! Levo je u Srbiji skup nekih post-komunista tipa pok. Latinka Perović i to...

Nema kod nas prave levice. Ovo što Bakić priča to nije levo.

Takva lista koja bude imala predznak pro-EU ne može dobiti izbore.

Lično sam svedok da studenti nisu te opcije, to je samo deo njih.

Латинка је 'комунисткиња' ..Смешно

Па баш она је билак ласична ' Шведска ' либералка која је пробала да Србију промени да буде као Словенија ...

Али природа српских орлица и орлови није могла да се промени ... Јесте величанствени су ..Али су предатори ..и убице

Poslednja izmena:
Primera je puno. Imam prijateljicu koja je posle promena 2000. bila u DSu, a koja je pokušačla u svojoj opštini na visokoj funkciji da zavede potpuni red i transparentnost. Na kraju su je smenili, ali ne samo opozicija na opštini već i njena stranka, svi su se bili udružili da je sklone da bi mogli da nameštaju poslove.

Dakle, mi smo osuđeni na mulj

Бенџамин Френклин,научник, је предлагао да на грб ( велики печат ) УСА буде Ћурка/Ћуран ...

Стављен је орао .... маслиновом гранчицом.... али са стрелама ... што довљно говори о правој природи 'десних' ..и капитализма

Да те подсетим 'Декларација независности' УСА је тражила слободу од колонијалнога односа према Великој Британије велике 'америчке нације'

али даааалеко да је имала икакву намеру мењати робске и друге експоатационе односе у самој УСА

Стављен је орао .... маслиновом гранчицом.... али са стрелама ... што довљно говори о правој природи 'десних' ..и капитализма

"Maslinove grancice i strele su simbol ovlascenja savezne drzave da vodi rat i zakljucuje mir" - tako nam je objasnjavao cuveni profesor Vucina Vasovic svojevremeno na predavanjima na FPNu.

On topic - mislim da bilo kakva rasprava o ovakvom ili onakvom ideoloskom pozicioniranju potencijalne studentske liste, trazenju nekih razlika u odnosu na nekoga ne vodi nigde i nema nikakve svrhe. Jedina programska tacka te liste treba da bude smena rezima i stvaranje uslova za politicku i svaku drugu drustvenu normalnost i zaista demokratske izbore, cega ovde odavno nema.

Poslednja izmena:
Ako Slovenci nemaju nikakve mitove zašto se ne odreknu Koparskog zaleđa koje formalno pripada Hrvatskoj , zašto se ne odreknu teritorije istočno od Sutle jer logično reka treba da bude granica. Ipak će biti da po običaju pišeš teške gluposti.
Dobro je ti filozofe. Ko je tebe šta pitao? Pričam o mentalnom sklopu nacije i i tome da ljudi nisu budale kao mi. A to o čemu ti pričaš je društveno-politička konotacija i apsolutno nema veza sa ovim o čemu ja pišem. Tako da ne lupaj, "časti ti".

A do sada izbori nisu bili opštenarodni?

I nisu bili, decenijama vec nisu, jos malo pa citav vek.

Cuj, ako imas ugovorene glasove, zavisna radna mesta, fotkanje glasackog listica za nagradu, krdo cacadi uz solidan zacin autobusa iz Bosne, takvi izbori se ne mogu nazvati opstenarodnim.

Glasaju nekakvi ljudi, neslobodni i zavisni ljudi koji moraju da dokazu lojalnost nekome poput dece u skoli koja slepo prate lidera ekipe i maltretiraju targetirane djake.
Mi smo ti targetirani djaci koje maltretira lider uz podrsku onih koji ga prate.

Da bi se videlo koliko ljudi ga zaista prati, moraju se organizovati izbori bez pritiska, bez autobusa i bez nagrada.

"Maslinove grancice i strele su simbol ovlascenja savezne drzave da vodi rat i zakljucuje mir" - tako nam je objasnjavao cuveni profesor Vucina Vasovic svojevremeno na predavanjima na FPNu.

On topic - mislim da bilo kakva rasprava o ovakvom ili onakvom ideoloskom pozicioniranju potencijalne studentske liste, trazenju nekih razlika u odnosu na nekoga ne vodi nigde i nema nikakve svrhe. Jedina programska tacka te liste treba da bude smena rezima i stvaranje uslova za politicku i svaku drugu drustvenu normalnost i zaista demokratske izbore, cega ovde odavno nema.

Оф топик

Још један Вук .... објашњава шта је јасно. Јеси ли знао за Бенџаминов предлог великога печата УСА ?

Јели објаснио зашто су наједном минстарства рата постала министарства војна, министарства одбране ....мистарства мира ?

Знаш ли да је Трамп вратио старо име Министарство Рата ?

Орао иначе гледа лево на великом печату ...Орла је јако популарно стављати на грб ...

неки орлови не држе ништа ...неки гледају на стреле..неки држе змије ....неки држе свашта ..скиптар ..мач..круну ...

он топик

Шта да раде протести ?

Па и досад што раде ..да откривају лажове лажуре преваранткиње и преваранте...Све оне које и који су уложили динар а хтели би два да извуку

Imenjače, malo me podsećaš na Sretena Žujkića! :rotf: :rotf: :rotf:

'Имењаче' у виртуалном свету виртуално немора да буде реално.

На нет акка мрежу излазити са својим правим идентитетом намерама и ставовима ... је у најмању руку неодговорно према себи

и другима ( када за друге мариш )

Poslednja izmena:
Pa da ! Levo je u Srbiji skup nekih post-komunista tipa pok. Latinka Perović i to...

Nema kod nas prave levice. Ovo što Bakić priča to nije levo.

Takva lista koja bude imala predznak pro-EU ne može dobiti izbore.

Lično sam svedok da studenti nisu te opcije, to je samo deo njih.
Код нас постоји само левица, и радикална левица. Другог и нема. Додуше, на другој стране и је огромна већина народа, али је воља овог народа не артикулисана, у главном. У слуштини, најближе што би било по вољи претежне већине народа, су Ломпар као прецедник и Кавчић, као премијер.

Specijlani rat se vodi sa strane vlasti da se studentska lista proglasi levičarskom, ili da takav utisak steknu glasači.
https://www.danas.rs/vesti/politika...iji-to-je-anarho-levicarsko-liberalno-ludilo/

Sad se koriste poređenja sa Nepalom, sa ubicama Čarlija Kirka, pokušavaju se obojiti svim levim bojama, a u tome im uspešno pomažu ljudi iz opozicije i oni iz raznih organizacija koji kao levičari ne mogu u životu da u Srbiji dobace 10%, ali su se sad osilili i predstavljaju studenski pokret kao levi.

Nadam se da će studenti uvideti ovo i uspešno se ograditi od toga. Jer... među njima ima puno desno opredeljenih, vernika, itd

Šta vi mislite? Koliko će vlast uspeti da ovu mantru proturi svuda i koliko će biti uspešni? Ko im sve pomaže u tome?

Šta studenti treba da urade tim povodom?

Јеси сигурна сасвим да нису лево на идеолошком нивоу? Имам нос за левицу - спуштавах се ја на ваше уже, итд - и некако ми смрде на младе троцкисте.

Specijlani rat se vodi sa strane vlasti da se studentska lista proglasi levičarskom, ili da takav utisak steknu glasači.
https://www.danas.rs/vesti/politika...iji-to-je-anarho-levicarsko-liberalno-ludilo/

Sad se koriste poređenja sa Nepalom, sa ubicama Čarlija Kirka, pokušavaju se obojiti svim levim bojama, a u tome im uspešno pomažu ljudi iz opozicije i oni iz raznih organizacija koji kao levičari ne mogu u životu da u Srbiji dobace 10%, ali su se sad osilili i predstavljaju studenski pokret kao levi.

Nadam se da će studenti uvideti ovo i uspešno se ograditi od toga. Jer... među njima ima puno desno opredeljenih, vernika, itd

Šta vi mislite? Koliko će vlast uspeti da ovu mantru proturi svuda i koliko će biti uspešni? Ko im sve pomaže u tome?

Šta studenti treba da urade tim povodom?

Зар нисмо 10 х рекли још у Децембру и Јануару да су студенти и грађански и национално опредељени у 80%

Они су пример живе Пекићеве политичке демократско-националне културе - 2 колосека , паралелна, један је демократски други колосек је националан.

Студенти који су све то повели са филоз.и сличних. факултета су левичари и анархисти !

Тих радикалних је 2-3%

Код нас постоји само левица, и радикална левица. Другог и нема. Додуше, на другој стране и је огромна већина народа, али је воља овог народа не артикулисана, у главном. У слуштини, најближе што би било по вољи претежне већине народа, су Ломпар као прецедник и Кавчић, као премијер.

80% наших студената не може да артикулише 3% анархо-левичарских студената и обрнуто

Studen(t)i ne znaju ni ko u

One koje sam pitao, заиста ништа не знају, али имају неки необјашњив неискварен и искрен осећај.

Како сам схватио разговарајући са њима, раде по осећају морала и врлина, а не страначки и опозиционо као студенти 90-тих, који су више помагали опозицији, а нису толико били аутентични и помагали по себи и по свом бићу.

One koje sam pitao, заиста ништа не знају, али имају неки необјашњив неискварен и искрен осећај.

Како сам схватио разговарајући са њима, раде по осећају морала и врлина, а не страначки и опозиционо као студенти 90-тих, који су више помагали опозицији, а нису толико били аутентични и помагали по себи и по свом бићу.
"Ko su" sam hteo napisati.

Iskren osećaj nije dovoljan za promenu

Back