Strah od ljubavi

Zar nisi bezbroj puta cula oko sebe tekstove kao sto su:

... pa za koga sam ja to kuvala?
... ja sve cinim za decu, a ona to ne znaju da cene !
... zasto sam ti to uopste kupila kad ne nosish?
... ja sam joj Majka !
... ja sam im zivot dala !
... zna mama sta je najbolje za tebe !
... to je Moje dete, i ja mogu da ga bijem ako zasluzi !
....koga vise volis: mamu ili tatu ?
... ja perem, peglam, kuvam, a vi ni hvala da kazete

...... itd, itd, itd........
Има једна добра тема на Дому:''Како да најбоље упропастите своје дете'', тамо смо дали још много бољих предлога од ових...:wink:
Пази, ја сам рекла да САМО РОДИТЕЉСКА ЉУБАВ МОЖЕ БИТИ БЕЗУСЛОВНА, а не да сваки родитељ безусловно воли своје дете!!! Све остале особе, а нарочито партнери - морају да испуњавају неке наше ''услове'' да бисмо их волели...

dok god se Ti i ostali plase ljubavi

Волела бих да пронађеш део у неком мом посту где сам рекла да се ЈА плашим љубави...:roll:

Ukratko: bezuslovnu ljubav, i bezuslovnu podrshku na Balkanu, po default-u NIKAD ne dobijes od bracnog partnera i od roditelja

Одрасла на Балкану, уз безусловну љубав родитеља!
:D
Чекај сад, како никад не можеш добити безусловну љубав партнера када ти рече да је смао то љубав - када је безусловна, а да су сви остали кукавице...или како већ...
Зар је могуће да си једини примерак те ретке врсте на целом Балкану?:-?
Како ти то успева? Мислим, то да волиш безусловно? Колико пута си волео безусловно и како су се онда те везе завршиле? :roll:

Hellen: Говорим о љубави родитеља према деци,а е о љубави деце према родитељима. Деца не морају да испуњавају никаве услове да бисмо их волели, али родитељи још како морају да заслуже љубав своје деце...

PLS, ne kachi se sa ovom temom.... klizav teren !!!!

Ja tvrdim da ooooooooooooogromna vecina balkanskih roditelja
1. ne voli svoju decu
2. sigurno ih ne voli "bezuslovno"

Zar nisi bezbroj puta cula oko sebe tekstove kao sto su:

... pa za koga sam ja to kuvala?
... ja sve cinim za decu, a ona to ne znaju da cene !
... zasto sam ti to uopste kupila kad ne nosish?
... ja sam joj Majka !
... ja sam im zivot dala !
... zna mama sta je najbolje za tebe !
... to je Moje dete, i ja mogu da ga bijem ako zasluzi !
....koga vise volis: mamu ili tatu ?
... ja perem, peglam, kuvam, a vi ni hvala da kazete

...... itd, itd, itd........

ja u svemu slicnom vidim velika ocekivanja roditelja koja postavljaju svojim mladuncima. Ovi su na taj nacin dresirani da ostvarujuci predvidjene uslove, budu najzad prihvaceni kao osobe od strane mama i tata.
Zar je to bezuslovna ljubav?

I evo jos malo da te nerviram:
dok god se Ti i ostali plase ljubavi, stvaraju ono sto je vec tradicionalni establishment pogresnih medjuljudskih odnosa na Balkanu
Ukratko: bezuslovnu ljubav, i bezuslovnu podrshku na Balkanu, po default-u NIKAD ne dobijes od bracnog partnera i od roditelja
:razz::razz::razz::razz:
e, ako i to ne mozes da vidis oko sebe, procitaj bilo koju temu, na bilo kom forumu, i videces vapaje nevoljenih osoba

hev e veri gud ivning
best rigards
Coffie

Slazem se sa ovim....

Meni se to nikada nije desilo...ali mi se uvek desi to da se zaljubim u totalno pogresnu osobu sa kojom posle nikada necu biti..sada mi se to desilo drugi put..prvi put je to bila ono ljubav u osnovnoj ali ipak sam tog decka volela mnogo i patila sam za njim..a i bio je stariji od mene 6 godina.. a sada mi se to desilo sa najboljim drugom i nemam snage sada ovo da izguram...majke mi nije mi vise ni docega...jos sada smo nas dvoje u svadji i to mi najteze pada....keva i cale ne mogu da veruju da ja toliko placem za nekim.. a najgore je od svega sto ja nikada nisam bila sa njim...e to je poenta...uvek placem za nekim sa kim nikada nisam bila..nikada mi se nije desilo da budem sa nekim u koga sam zaljubljena...
Ja kada malo bolje razmislim ja sam debil koji nije u stanju da se zaljubi u pravu osobu i da bude srecna!!!!!!!!:)

Е, а зашто би ИКО свом партнеру пружао БЕЗУСЛОВНУ подршку у свему? Мислим, и ван Балкана?

evo zasto:

zato sto UZIVA u svom partneru, bas takav kakav jeste, i u svemu sto taj zeli, i ne trazi nista za uzvrat, i zato sto ga tako cuva za sebe

zato sto Onaj Koji Pruza bezuslovnu podrsku to radi pre svega zbog sebe, jer sto mu je partner bolje, vedriji, snazniji,...., to je bolje i njemu

zato sto zahteva od partnera to isto za sebe

zato sto se tako daje i uzima sloboda

zato sto se tako stiche poverenje, duboka emocionalna bliskost, partnera, ortaka, muzjaka i zenke, soulmates......

i ko je rekao da sam ja dobio, nasao,.... takvu ljubav :)
i ko je rekao da Ja to isto umem ?

eeee Hellen, stobom je pocelo da bude zabavno, ali ajde da kratimo bla bla :)
Razvlacim se ko topljeni sirac, umesto da sednem da radim :razz:
Lenstina sam, tim se dichim,...

eeee, i jos ovo:
ajde nadji neku novu temu, ali da se vise zezamo :)
take care

ps
van Balkana i moze da se nadje, a negde takvi odnosi postoje i odrzavaju se :)

EKV - Anestezija

Dobro znaš svaku reč,
svaki znak, kako najlakše,
najbrže, najslađe,
reći odlazim.

Rastemo, pazimo,
slučajno gazimo,
tvoje najblaže usne,
kažu odlazim.

Anestezija

Smeje se zrcalo,
mojim očima.
Srebrne bube,
zriču odlazim.

Zamisli, ti si ja.
Zamisli, ja sam ti.
Otvaram oči,
i kažem odlazim.

Anestezija

ko je rekao da sam ja dobio, nasao,.... takvu ljubav
i ko je rekao da Ja to isto umem ?

Зар таква љубав треба да се ''тражи'' и ''налази''? Зар не рече да је то ствар нашег избора?

По томе што се нама, остатку човечанства, обраћаш са ''ви који сте такви и такви''...''који не умете да волите безусловно'', или ''плашите се љубави'' (парафразирам)...онда из тога произилази да си на другој страни ТИ који све то знаш, умеш и живиш...

Значи, ни ти, сине Бруте?
Па онда причамо потпуно хипотетички!!!
Ако не постоји нико ко никад није био у дилеми, сумњи, страху, ако не постоји нико ко би увек безусловно подржао партнера и када почне да се дрогира, и када нас превари, и када је немаран према ближњима, и када лаже, и када учини кривично дело, и када нас удари (а ми усхићено узвикнемо:''Ја те апсолутно подржавам, само ме табај, волим те таквог какав јеси и ништа не тражим од тебе!'')...ако нико још није упознао такву особу (говорим о тој фамозној ''безусловној'' љубави, а не о мазохизму)....на основу чега онда тврдиш да то постоји?

EKV - Anestezija

Dobro znaš svaku reč,
svaki znak, kako najlakše,
najbrže, najslađe,
reći odlazim.

Rastemo, pazimo,
slučajno gazimo,
tvoje najblaže usne,
kažu odlazim.

Anestezija

Smeje se zrcalo,
mojim očima.
Srebrne bube,
zriču odlazim.

Zamisli, ti si ja.
Zamisli, ja sam ti.
Otvaram oči,
i kažem odlazim.

Anestezija

dobra dobra:)

to i ja mislim, i te "retke" smatram "odabranim" i oni su hrabri i jaki i pametni i sposobni da vole bezuslovno, da vole za sebe

E, a za sve ostale postoji kineska prodavnica
Tamo je sve dostupno, brzo, i jevtino
toliko i vredi
toliko i traje

Svim uplashenim i zastrashenim zelim prijatno popodne sledecom pesmom Boba Dilana:
cini mi se vekovima,
vuk sa ovcom nesto ima........
И, коначно, где себе сврставаш? Међу смртнике или одабране?
Ја сам обични мали смртник, смртничић, такорећи...а никада нисам имала прилике да разговарам о овоме са неким одабраним, нисам упознала ниједног. Помогло би ми нечије практично искуство...
(Ово озбиљно, није зајебанција!)

И, коначно, где себе сврставаш? Међу смртнике или одабране?
Ја сам обични мали смртник, смртничић, такорећи...а никада нисам имала прилике да разговарам о овоме са неким одабраним, нисам упознала ниједног. Помогло би ми нечије практично искуство...
(Ово озбиљно, није зајебанција!)

ma ja sam ubedjen da se ipak razumemo !

evo ovako, sasvim licno:

na putu da sam da od najobicnijeg, najgoreg medju losima, da od magarchine medju magarcima, postanem Odabran :)
Verujem, zelim, napinjem se, borim se, radim, .... putujem, uzivam u putu,....
..... i iskreno mi se cini da samo sto nisam :)

Sto se tice "prakticnog iskustva" bio sam u blizini, i kratko ziveo sa Odabranima :)
I u pravu si da to "prakticno" pomaze, i da je ostvarenje svega hipoteticnog u real life-u izbliza, najblji model to follow
Kako dodji u interakciju sa njima, jbm li ga?!?!?
Jedan par je u Splitu,
jedan u Africi
...
jedan par je ovde :)

I da znas da je moguce i izvesno, i da je skupo, ali vredi bweeeeeeeee :lol::lol::lol::lol::lol:

Life is fun !

take care :)

jedini osecaj bezuslovne ljubavi
ima se prema deci
mada i oni sami takvi kakvi su uslovljavaju taj osecaj
prema tome nema bezuslovne ljubavi
glup je izraz

Jap...slazem se.....:D ima jedna izreka... "Prava ljubav ( u ovom slucaju moze biti i bezuslovna ljubav ) je kao pojava duhova. Svi o njoj govore, ali je malo ljudi videlo."

Svako ima svoju definiciju ljubavi....ali bezuslovna ljubav ne postoji..to je samo marketing, pranje mozga...itd.:lol:
Ljudi ne gledajte vise te americke filmove, ne citajte kozmo, ne gledajte toliko reklama...itd...radite onako kako osecate i volite bez nekih ocekivanja....ali ne neku bitangu...ispipajte teren prvo..:lol:

"Prava ljubav ( u ovom slucaju moze biti i bezuslovna ljubav ) je kao pojava duhova. Svi o njoj govore, ali je malo ljudi videlo."

Svako ima svoju definiciju ljubavi....ali bezuslovna ljubav ne postoji..to je samo marketing, pranje mozga...itd.:lol:
Ljudi ne gledajte vise te americke filmove, ne citajte kozmo, ne gledajte toliko reklama...itd...raditi onako kako osecata i volite bez nekih ocekivanja....ali ne neku bitangu...ispipajte teren prvo..:lol:

bas tako :)
pa zar nije to "ono" ?!?!?!?
:)

alya: ali bezuslovna ljubav ne postoji..to je samo marketing, pranje mozga...itd
.:

a zar nije ovo tvoj licni izbor ?

ja znam da sam pecinko, i ne gledam TV vec tri godine, ali nemam pojma koji bi to film mogao da bude u kome se pominje i favorizuje "bezuslovna ljubav" !?!?!
Molim te nabaci neki naslov

Ма, на форуму мало, мало па се сви разбацују како безусловно воле...
Па се ја искомплексирах...испада да једино ја имам и нека очекивања од оног кога волим, и да нисам способна да волим некога какав год био уопште и какав год био према мени... па се све питам што ме Бог тако казни да се једина издвајам од толиких срећника пуних безусловне љубави...

Sto se tice "prakticnog iskustva" bio sam u blizini, i kratko ziveo sa Odabranima
I u pravu si da to "prakticno" pomaze, i da je ostvarenje svega hipoteticnog u real life-u izbliza, najblji model to follow
Kako dodji u interakciju sa njima, jbm li ga?!?!?
Jedan par je u Splitu,
jedan u Africi
...
jedan par je ovde

I da znas da je moguce i izvesno, i da je skupo, ali vredi bweeeeeeeee

Е, а о чему причаш? О срећним браковима? О добрим партнерским односима или о томе да парнтери немају баш никаква очекивања од оног другог, да га увек воле какав год да је и да га увек безрезервно подржавају чак и у лошим стварима?

Добрих бракова и односа имам и ја свугде око себе (одрасла сам у таквој породици), али богами, негде не видех ту безусловност!
Па ме зато интересује како то у пракси функционише у свакодневном животу?

Пример: мужић оставља своје чарапице смрдушице по целом стану а женица трепће:''Ја те асполутно и безрезервно подржавам у томе!''
Или: женица се забави мало са поштаром који увек звони двапут, а мужић је затекне на гомисли па каже:''Драга, знаш да ја тебе увек безусловно подржавам, само настави!''

Или, муж добије отказ, па се пропије, па почне да се коцка и да продаје ствари из куће, да почне да лема и жену и децу кад год му неко нешто писне...а она га и даље воооооли и ништа не очекује од њега?!

Мислим, како та безусловност функционише ван Форума?

Nije isto voleti nekoga bezuslovno i podržavati ga bezuslovno.
Npr. dete može da ti bude narkoman, i ti možeš da se polomiš pokušavajući da ga izvučeš, baš zato što ne podržavaš taj izbor.
Možeš mrzeti njegovu odluku, njegovu slabost, ali da li to znači da prestaješ da voliš to dete?

bas tako :)
pa zar nije to "ono" ?!?!?!?

alya: ali bezuslovna ljubav ne postoji..to je samo marketing, pranje mozga...itd
.:

a zar nije ovo tvoj licni izbor ?

ja znam da sam pecinko, i ne gledam TV vec tri godine, ali nemam pojma koji bi to film mogao da bude u kome se pominje i favorizuje "bezuslovna ljubav" !?!?!
Molim te nabaci neki naslov

Ma sad sam se ja malo zapetljala...buni me ovaj prenovljeni forum...tek sad videh da postoje blogovi...:lol::lol::lol::lol:

Pa gle, verujem u ljubav ali ne u bezuslovnu..takva ne postoji...ni decu ne mozes da volis bezuslovno...ko god to kaze laze ili je stvarno ubedjen da je svetac..itd.:lol:ipak smo mi ljudi od krvi i mesa...
Nije isto voleti bez nekih ocekivanja ili voleti bezuslovno...:D

Ma de da ti nabacim naslov...znas koliko naslova ima...ne bih mogla svih ni da se setim..svaki drugi, treci americki film "propagira" idealnu ljubav, idealan seks, romantiku koja po mom misljenju prelazi u patetiku ili totalnu suprotnost..agresiju, nasilje, lazi, muljanja, prevare...itd....
Radije pogledam neku staru srpsku komediju...:lol: Sad sam Offtopic....

Mislim da ljudi previse razmisljaju, analiziraju, kompliciraju, uporedjuju svoju ljubav, vezu, brak sa tudjom...itd. i prave probleme gde ih nema...

Osobu treba prihvatiti onakvu kakva jeste..naravno pre toga rascistiti sa sobom koje njegove mane mozes da prihvatis a koje ne...i jednostavno ne pokusavati promeniti muskarca u zenu i zenu u muskarca...prihvatiti razlike izmedju polova ( na tu temi imam mnogo da kazem:lol: )...

Ljudi se plase da iskazu svoje emocije jer su bili u proslosti povredjeni na neki nacin...neki ljudi negativna iskustva okrenu u svoju korist, a neki ih oplakivaju, jos vise se razocarjau, izgube nadu....
Jbga nismo svi isti....

A ono sto mislim da je najvaznije u ljubavi je da osoba prihvata i voli sebe...da je zadovoljna sobom...jer kad ne volis sebe ne mozes ni druge ili konstantno biras pogresne..;)

Back