Strah i kako ga prevazići

• Začetnik teme Začetnik teme drbob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
blesica:
suociti se sa problemom u ovom slucaju strahom,kako starimo neki strahovi se povecavaju a neki smanjuju, ziveti zivot u strahu ,je ziveti pola zivota.
Што су старији људи се све више плаше....смрти и махом такви умиру у великим мукама.А смрти се не треба плашити,јер свима је одређено када ће умрети(не треба ни журити у смрт),али се у сваком случају не треба плашити.
Савет за те који се плаше смрти:ако је галаксија округла,ако је земља округка,ако се све врти у круг,шта је живот,а шта је смрт?Ха?

onda si covek kakav i treba da budes

Ko ima se u potpunosti ne oslobodi svakog straha ne moze da zivi punim plucima, to ti je kao da imas konopce oko tela, svaki je specifican, po tome koliko je debeo, gde te steze, i koliko te steze. Dok se ne oslobodis svih konopaca nisi slobodan covek, nego rob strahu, i svakom ko zna da ga iskoristi protiv tebe.

drbob:
Што су старији људи се све више плаше....смрти и махом такви умиру у великим мукама.А смрти се не треба плашити,јер свима је одређено када ће умрети(не треба ни журити у смрт),али се у сваком случају не треба плашити.
Савет за те који се плаше смрти:ако је галаксија округла,ако је земља округка,ако се све врти у круг,шта је живот,а шта је смрт?Ха?
Izbacanjem gena starosti već je počela besmrtnost!!!

Mislim da nije tacno da je odredjeno ko kad umire, kao sto nije ni odredjeno ko ce se kad roditi. Kad bi to bilo tacno koncept slobodne volje, slobode izbora koji nam je dat od Boga, ne bi postojao. I po cemu bi se onda mi razlikovali od drugih Bozjih stvorenja?

Strah je dobar nekada, ali to su stake koje ti pomazu da prohodas, i da ih jednog dana odbacis. Ali ponekad ljudi se plase da hodaju bez njih, strah ih paralizira, i nikad ne prohodaju bez staka. Pa cak ni ja ne hodam bez staka u potpunosti. Ali to je cilj, i svaka cast onom ko uspe, ima veliku podrsku i cestitku od mene.tu a a moi, ah ouias?

Angelico-Payne:
Mislim da nije tacno da je odredjeno ko kad umire, kao sto nije ni odredjeno ko ce se kad roditi. Kad bi to bilo tacno koncept slobodne volje, slobode izbora koji nam je dat od Boga, ne bi postojao. I po cemu bi se onda mi razlikovali od drugih Bozjih stvorenja?

Strah je dobar nekada, ali to su stake koje ti pomazu da prohodas, i da ih jednog dana odbacis. Ali ponekad ljudi se plase da hodaju bez njih, strah ih paralizira, i nikad ne prohodaju bez staka. Pa cak ni ja ne hodam bez staka u potpunosti. Ali to je cilj, i svaka cast onom ko uspe, ima veliku podrsku i cestitku od mene.tu a a moi, ah ouias?
Odstranjenjem gena starosti čovek će živeti dok mu ne padne meteor na glavu ili se zbog prebrze vožnje ne zakuca u autobus. Čak i onda će moći da ga ožive.
Strah postoji samo zato da bi se negirao, odnosno strah treba da postoji do onog momenta dok se ne shvati da je čoveku smetnja i da ga treba potpuno odbaciti i živeti apsloutno bez njega.

Priroda je tu .....nema straha kad si okružen prirodom i šarenilom namera, zahteva, potreba i želja....
priroda je tu ......milion odnosa, sila, zakona,....... divota, grozota, hladnoća, toplota, milina , divljina (ovo su samo personifikacije fizike i rezultata interakcija u malom u jednom ograničenom svetu bitisanja i posmatranja, ograničenom temperaturom , pritiskom , vremenom , materjalima....)

Naše sagledavanje svih zakona kosmosa je samo pogled sa jednog kamička koji je u vazdušnom mehuru, baš kao što medjuatomske sile na jedan način tumačimo kao viskoznosti, na drugi način kao trenje itd.....

Back