Kako reaguješ kad te neko kritikuje (strah od kritike)

moras logicki da napravis koncept, evo kako:

mrzis kritiku, a jel volis pohvalu, jel volis slihtanje? ne bi trebalo da volis, imajuci u vidu da sam bas procitao koje sve vrline imas... dakle, kritika i pohvala to je dualizam, pa pricali smo vec o njima, a skoro neko otvori temu o kompleksima nize i - vise vrednossti, naravno, opet dualizam, secas se da smo pricali?

i sta sam ja rekao na temu o kompleksima? da budes realan, onda nemas komplekse, ne postoje za tebe kritike ili pohvale, radis po svojoj savesti, ona ti je sudija, ili Bog ako su religiozan, a ljude koje nisi pitao ni za kritiku ni za pohvalu - NE SLUSAS IH UOPSTE, vazduh su - tako da se postavis

da nastavim?
Nije baš tako bukvalno i binarno kod svih. Moj binarni sagovorniče. Hehe
Na primer imam jednu osobu koja je jako inteligentna, ekstremno, doduše ni blizu kao ja. Haha Šalim se, kao. Ona mora da se oslobodi okova egoizma i da bude osvešćena. Kao što želi. Kritikuje me jer gleda jako površno i primitivno, ali nije ograničena kao mnogi. Može da shvati kad joj objasnim. Ali dok joj objasnim...
U isto vreme ume da prepozna vrline kod mene i da me pohvali. To mi prija kao priznanje a ne zadovoljenje ega. Ne mogu nju tako lako da zanemarim jer se trudi.
Nadam se da je iskrena. Ali još mnogo mora da uči i da se odriče. Počela je pre mene a ja sam je prestigao. Mada sam bio dobar i altruista po rođenju. Samo mi je trebalo klesanje. A ona mi je mnooogo pomogla. Da ne kažem presudno.

To mi prija kao priznanje a ne zadovoljenje ega. Ne mogu nju tako lako da zanemarim jer se trudi.
Nadam se da je iskrena. Ali još mnogo mora da uči i da se odriče. Počela je pre mene a ja sam je prestigao. Mada sam bio dobar i altruista po rođenju. Samo mi je trebalo klesanje. A ona mi je mnooogo pomogla. Da ne kažem presudno.
znaci, ona laska tvom nezadovoljenom egu, malo ti njenom, pa dobro samo drugi put napisi duhovno klesanje, sitna slova, ucini mi se da pise kresanje
otkud znam, negde
jes pa da me stigne i prestigne kao skafandera prijateljica :D

Back