vanjusica:A tek da vidis kakav strah me obuzme kada ugledam musko celjade u svojoj blizini ;-)
Čega se to plašiš kod "muškog čeljadeta" (mada je to contradiction in terms). Mi nismo klizavi, kao ta skijaška staza

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
vanjusica:A tek da vidis kakav strah me obuzme kada ugledam musko celjade u svojoj blizini ;-)
Nikada nije problem u stazama vec u savladacima stazaMinotaur:Čega se to plašiš kod "muškog čeljadeta" (mada je to contradiction in terms). Mi nismo klizavi, kao ta skijaška staza![]()
Prvi deo je apsolutno tačan. Drugi deo je još tačniji.Tuzni_patak:Prvi deo je netacan.
Drugi deo prica o opreznosti i paznji , ne o znanju....
drbob:Znanje isključuje strah,a neznanje ga povećava.To je istorijska a i naučna činjenica.
A naš narod kaže ''ko se čuva i bog ga čuva''.
Znanje smanjuje strah do potpunog isključenja. Ko zna neće ga ujesti zmija.Tuzni_patak:Ok. Ispravka . Prva i druga rečenica zajedno su netačne....
Treća je pogrešno protumačena....
Znanje ne isključuje strah.A i bez uključenja nauke i istorije to je lako pokazati....
"Kog ujede zmija i guštera se boji". Stoji ili ne stoji?
Može. Ko se čuva i Bog ga čuva!Tuzni_patak:Sa druge strane strah se može smanjiti i sprečavanjem da te zmija ujede, ili preventiva ili opreznost, ali ne na onaj način na koji je to tumačila sindi valjda....
Baš to! Samo ne iz ljutnje (ili mazohizma kako Patak kaže) i težnje ka ludilu nego iz krajnje smirenosti i u namjeri uzdizanja i izgradnje najvećih duhovnih vrlina sa ciljem totalnog i trajnog oslobađanja od svakog straha, koji je, inače, čovjeku dat u odbrambene svrhe, kao što faraon navodi.Misanthropos:Strah bi valjalo prevazići provokacijom krajnjeg nezadovoljstva do one tačke kada čovek postaje neustrašiv, ljut do ludila (i blizu ludila) i krene da čini one stvari kojih se bojao (po pravilu uvek to čini). Inače, kratkog je daha tako da ne vredi preterano.
drbob:Mnoge stvari u životu uradimo ili ne zbog straha.Zašto se plašimo?Da li je strah urođen ili stečen?
Naučno je dokazano da se rađamo sa dva straha,a to su: strah od pada i strah od buke.
Kako odrastamo ta dva straha nestaju ,ali se javlja mnogo drugih,stečenih strahova.
Ako smo uspeli da pobedimo ta dva urođena straha,zašto ne bi smo mogli i one koji su stečeni?
Šta vi mislite o tome i kakva su vaša iskustva?